VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Jönköping - Väster, Jönköping

Kapellgatan 29

Optimal planlösning där många populära önskningar går i uppfyllelse! God chans till att hyra en p-plats i garaget. En perfekt väl tilltagen tvårummare som sträcker sig igenom huskroppen från norr till söder. Stor välkomnande hall som är centralt belägen vilket separerar de privata delarna från de sociala samt låter ljuset flöda fritt igenom. Här finns gott om förvaring och ytterligare plats finns för möblemang. Badrummet gjordes om i samband med stambytet 202/2021 och är fullutrustat. Tilltaget sovrum i behagligt norrläge som ger plats åt dubbelsäng och ytterligare möblemang och där även en rymlig klädkammare finns som tar hand om förvaringen. På andra sidan av hallen öppnar kök och vardagsrum upp sig som längre fram binds samman genom att väggen har tagits ner och ger flexibilitet för matplatsen. Nu går det duka upp långbord för stora middagar. Stilrent kök i vitt och massiv bänkskiva i ek. Både köket och vardagsrummet har stora fönsterpartier mot söder och balkongen som sträcker sig hela vägen längst med köket och till slutet av vardagsrummet. Balkongen är inglasad och har persienner vilket gör att det går att anpassa och använda den större delen av året.

Brf Jullen i Jönköping är en mycket välvårdad och populär HSB-förening som har väl underhållna fastigheter och en mycket god ekonomi. Många stora renoveringar är gjorda varav stambyte, fönsterbyte, takbyte, ventilation och el är utförda senaste åren. Trots det ligger föreningen på en låg belåningsgrad på ca 3 700 kr/kvm. Trivsam och nyligen renoverad innergård med flera sittgrupper samt ett hus med sopsortering och tvättstuga. I källaren finns förråd, förvaringsutrymmen och garage. Hissen tar dig hela vägen ner och upp!

På väster bor man bekvämt med närhet till allt åt alla håll. Inom grannkvarteren finns matbutik, restaurang, vårdcentral, tandläkare, apotek, gym & hotell. Sen adderas det på mer och mer. Grönområde och motionsslingor finns ytterligare kvarter bort och nästan ett stenkast bort finns torget med sina torgdagar på lördagar där man finner det mesta!

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 72 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4807 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1968
Pris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Optimal tvårummare med mer än tre önskningar som går i uppfyllelse!

Planritning
Planritning

Planritning

Planritning
Planritning

Planritning
Planritning
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kapellgatan 29

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 72 kvm. Förenings info se även allmänt
Hiss Ja
Våning 4 av 5

Byggnad

Typ av byggnad Flerfamiljshus
Boarea 72 kvm
Byggnadsår 1968
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX/FT
Övriga byggnader Trivsam och omslutande innergård. Flera sittplatser och planteringar. På gården finns även den gemensamma tvättstugan.
Garage finns i källaren där även cykelrum samt förråd finns.

ÖVRIGA UTRYMMEN:
Till lägenheten finns ett förråd i källaren. ( Om förrådet är upplåtna med bostadsrätt eller nyttjanderätt har inte gått att få fram)
Balkong (Om balkongen är upplåten med bostadsrätt eller nyttjanderätt har inte gått att få fram)
Bredband Tele 2, grundutbud av tvkanaler samt 250 Mbit/s bredband ingår i avgiften.

Rum

HALL

Stor och välkomnande hall som binder ihop bostadens utrymmen och låter ljuset flöda fritt. Utrustad med fyra garderober och plats finns för ytterligare möblemang. På golvet ligger ljust laminat och väggarna är vitmålade.

KÖK

Stilrent kök med vita släta luckor, vitt kakel som stänkskydd och en bänkskiva i massivt ek. Utrustat med diskmaskin, spis med häll, fläkt, mikro, kyl/frys, diskho med engreppsblandare samt spotlights under överskåpen. På golvet ligger en svart våtrumsmatta och vägarna är vitmålade. Längst fram öppnar köket upp sig och plats ges för matgrupp framme vid fönstret. Här har man öppnat upp ordentligt in mot vardagsrummet så vill man ha stor middagsbjudning så ryms många.

VARDAGSRUM

Stort härligt rum som lätt går att skärma av för den som behöver en kontorsdel. Stort fönsterparti med västerläge och utgång till balkongen. På golvet ligger stavparkett och väggarna är vitmålade samt har en ljusmönstrad fondtapet.

BALKONG

Stor inglasad balkong på drygt 8 kvm i skönt söderläge. Skjutbara fönsterpartier och persienner gör det lätt att anpassa till behagligt klimat. På golvet ligger trall och förutom persiennerna så finns belysning och eluttag.

BADRUM

Stambytt badrum som renoverades i samband med stambytet 2020/2021. Vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet. Utrustat med vit kommod med handfat, överskåp med spegeldörr och belysning, handdukstork, dusch med vikdörrar, wc, tvättmaskin, torkmaskin, golvvärme samt vädringsfönster.

SOVRUM

Väl tilltaget rum i behagligt norrläge. Plats ges för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Fönster mot innergården och på våning fyra bor man med minimal insyn. På golvet ligger ett ljust laminat och väggarna är vitmålade.

KLÄDKAMMARE

Nås från sovrummet och är utrustad med hyllor och upphäningsstänger.

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2023-11-20
Primärenergital 86

Ekonomi

Lägenhetsnummer 13
Avgift 4807 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten, kabel-tv, bredband 250/50 Mbit/s samt bostadsrättstillägg
Driftkostnad 5 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 4 800 kr

ca uppgifter och baseras på två vuxna i hushållet.

Inre reparationsfond 1 661 kr
Andel i förening 2,15782%
Andel av årsavgift 2,15782%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 280 909 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på årsredovisningen för 2023

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Jullen i Jönköping
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-3863
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningens hus byggdes 1968 på fastigheten Jullen 7 som föreningen äger. På fastigheten finns två bostadshus med adresserna Kapellgatan 23, 25, 27, och 29 samt Kungsgatan 16. Det finns i dagsläget 32 bostadsrättslägenheter och en bostadsrättslokal.
Föreningen har avtal med HSB gällande både den tekniska och den ekonomiska förvaltningen.

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och bostadsrättstillägg ingår.
Äger föreningen marken JA
Renoveringar GJORDA RENOVERINGAR:
2023 Reparationer i garaget, OVK, energideklaration
2022 Takbyte hus Kapellgatan 27 och 29, renovering takkupor hus Kapellgatan 23 och 25
2020/2021 Stambyte, byte av ventilationssystem, byte av stigare ( el-matarkabel) fram till lägenheternas el-undercentral samt fastighetscentral, byte av lägenhetsdörrar och låssystem.
2017/2018 Ombyggnad av gården med nytt tätskikt, ombyggnad av lokaler till lägenheter samt nytt hus på gården
2011Byte av värmeväxlare, styrningssytem, värmepumpar
2008 Balkongrenovering
2003 Fönsterbyte

KOMMANDE RENOVERINGAR:
I underhållsplanen finns:
Under 2024 att byta entrédörrar i portarna, målning och putning av fasad, ommålning av fönster tillhörande lokalerna vid markplan (mot Kungsgatan)
Längre fram i planen finns byte av hissar ( ca 2026-2027 inget beslut fattat)
Se över balkongerna på Kapellgatan 23-25 ( inget beslut fattat)
Parkering Under fastigheten finns garage bestående av 31 bilplatser och 3 platser för motorcykel. Kostnaden per bilplats är 400 kr i månaden, mc-plats 150 kr.
Föreningen tillämpar separat kösystem och att de som vill ha en plats går före de som har eller vill ha en andra plats.
Tv och bredband Anslutet till Tele2. Ett grundutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften samt bredband 250/50 Mbit/s.
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats Trevlig innergård med sittgrupper och planteringar. Här finns även tvättstugan.
Gemensamma utrymmen I källaren finns garage, lägenhetsförråd samt cykelrum.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Balkong Stor innergård med flertalet sittgrupper.

Dokument

Området

En av Jönköpings centralaste delar. Här finns allt du kan tänka dig behöva. Större gator blandas med bilfria mysiga gator. Flertalet restauranger, cafeér, barer, uteställen, hotell och butiker. Inte långt bort finns Vättern, badstrand och parker med trevliga motionsspår.

Närområde

Här finns allt i din direkta närhet. I området finns flera matbutiker, kiosker, apotek, vårdcentral, tandläkare, bibliotek, flertalet restauranger, caféer, dagis och skola

Kommunikation

Närhet till Jönköpings centralstation där större buss- och tåglinjer passerar.

Parkering

Flertalet P-hus där månads- och boendeparkering kan tecknas. Här finns även Västra torget med många parkeringsplatser samt boendeparkering på gatorna kan tecknas hos kommunen.