VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Kålgården, JÖNKÖPING

Kålgårdsgatan 2B

Optimal trerummare i en mycket välvårdad förening, ypperlig planlösning och sydvästligt läge på uteplatsen med utsikt mot grönskande gård och Munksjön. Har du bil så finns det en god chans att få en plats i garaget där det även är förberett för laddare med el eller p-plats ute.

Välkomnande och möblerbar hall med gott om förvaring. Trivsamt ljust kök med gott om förvaring, arbetsytor samt plats för större matgrupp vid fönstret som ger fins utsikt ut mot gården. Tilltaget och lättmöblerat vardagsrum som även det har utsikt mot gården och vidare ut mot Munksjön. Här finns även utgång till den omslutande uteplatsen som har skönt söderläge. Två rymliga sovrum som är behagligt belägna mot norr. Stilrent och helkaklat badrum i grått och vitt med tvättavdelning och vädringsfönster.

I avgiften ingår förutom värme, vatten och bostadsrättstillägg ingår även Teliapaket med tv-kanaler och internet. Föreningen har under föregående år även infört individuell mätning av elen vilket ofta är fördelaktigt då man delar på de fasta elkostnaderna och därmed blir det billigare.

Brf Munksjöstranden är en välvårdad förening som har tagit väl hand om sin fastighet samt moderniserat, effektiviserat och gjort kostnadsbesparingar. De har också amorterat av sina lån i god och stadig takt samt har ett bra kassaflöde.

Ett bekvämt boende med nära till allt, inte bara centrum med sitt rika utbud av butiker, restauranger och service utan även till vackra naturområden så som Rocksjöns naturreservat och Kålgårdsparken med lekplatser och utegym.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 81 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5446 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 2004
Pris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Optimal trerummare med sydvästligt läge på uteplatsen och utsikt mot grönskande gård och Munksjön!

Sydvästligt läge
Sydvästligt läge
Planritning
Planritning
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 1
Sovrum 2
Sovrum 2

Planritning

Planritning
Planritning
Kålgårdsgatan 2B
Kålgårdsgatan 2B
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kålgårdsgatan 2B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 81 kvm. Föreningsinfo. Se även allmänt I lgh.förteckningen är den noterad som en 2,5.
Hiss Ja
Våning 1 av 4

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 81 kvm
Byggnadsår 2004
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Övriga byggnader Övernattningsrum går att hyra hos grannföreningen.
Gemensam innergård med stora gräsyta, planteringar samt sittgrupper. På entréplan finns cykelrum och sopsortering med återvinning.

UTRYMMEN UTANFÖR BOSTADSRÄTTEN:
Det finns ett källarförråd (Ett förråd finns med i upplåtelsen av bostadsrätt men det är inte angivet specifikt vilket.)
Uteplats ca 15 kvm ( Uteplatsen nyttjas med allmän nyttjanderätt )

Rum

HALL

Välkomnande och tilltagen hall med gott om plats för avhängning till vänster. Här finns plats för möblemang/ förvaring. Rakt fram, in mot vardagsrummet, finns tre garderober på vänstersidan. På golvet ligger mörkgrått klinker och väggarna är vita samt har en fond vägg med en vit/blå mönstrad tapet.

BADRUM

Tilltaget helkakalt badrum med grått klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Utrustat med vit kommod med handfat, överskåp med spegeldörr, dusch, vädringsfönster, golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare med överliggande arbetsbänk.

SOVRUM 1

Rymligt sovrum som vetter mot norr och ger behagligt klimat. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i två olika gråa nyanser. Utrustat med fyra garderober.

KÖK

Stilrent och praktiskt kök med gott om förvaring och arbetsytor. Plats för större matgrupp framför fönsterpartiet som ger fin utsikt mot gården. Vita släta luckor har kombinerats med bänkskiva i ek. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade samt har en tapetserad fondvägg i vitt och blått mönster. Utrustat med kyl, frys, spis, diskmaskin samt dubbelho med engreppsblandare.

VARDAGSRUM

Lättmöblerat rum med stort fönsterparti med utsikt mot uteplatsen, grönskande gården och vidare ut mot Munksjön. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i grått och petroleum blå.

UTEPLATS

Härlig och omslutande uteplats mot söder och utsikt mot gården och vidare ut mot Munksjön. Trall med inbyggd belysning. Eluttag finns.

SOVRUM 2

Nås från vardagsrummet och även detta vetter åt behagligt norr. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade samt har en fondvägg men blå/vita mönstrad tapet.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-12-20
Primärenergital 117

Ekonomi

Lägenhetsnummer 215021001-0011
Avgift 5446 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl värme, vatten, kabel-tv & internet och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Ca uppgifter och baseras på en vuxen i hushållet.

Andel i förening 1,94361%
Andel av årsavgift 2,1645%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 611 452 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022

Förening

Föreningsnamn RBF Munksjöstranden
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769609-0997
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningens fastighet Eldsjälen 1 bebyggdes 2004 och består idag av 39 lägenheter upplåtna med bostadsrätt. Den totala bostadsarean uppgår till 3 762 kvm.

Trappstädning samt gårdsskötsel ombesörjs av föreningen och ingår i avgiften. Den ekonomiska förvaltningen tillsammans med service ombesörjs av Riksbyggen.
Föreningens ekonomi 2023 höjdes avgifterna med 6 % och 2024 med 8%. Senaste avgiftsändringen innan den var 2017 med en sänkning på 6%. Föreningen har god ekonomi med bra kassaflöde. 2022 års amortering låg på 880 000kr. Föreningen har 3 lån varav det största lånet är bundet till sept 2026 ( ca 15 miljoner ränta 0,91%)
Äger föreningen marken JA
Renoveringar 2018 spolning av stammar, ombyggd ventilationsanläggning, fasadbelysning samt nytt portsystem.
2019 Målningsarbete i garage och soprum, installation av brytskydd och en ny plåtdörr i källaren
2020 Närvarostyrd belysning i garaget, OVK
2021 Byte pollare på gården
2022 Infört IMD ang förbrukningselen. (individuell mätning), Billaddare för el har förberetts för alla garageplatser.
Parkering Föreningen har 5 parkeringsplatser samt 33 garageplatser som kan hyras genom föreningens separata kö. Garaget kostar 550kr/mån och utomhusparkeringen kostar 300kr/mån. Förberett för el-bilar i garaget. Kostnad 200 kr/ månad,
Tv och bredband Fastigheten är ansluten till Telias utbud av tjänster. Gruppavtal finns där tv-utbud och internet 200 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gårdsplats Föreningen har en mycket välvårdad och trivsam innergård med grönsak och sittplatser. Fin vy ut mot Munksjön.
Gemensamma utrymmen Föreningen har på entréplan cykelrum, sopsortering och återvinning. I grannföreningen finns möjlighet att få hyra en gästlägenhet.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. I lägenhetsförteckningen är antal rum angivet 2,5. Vid upplåtelsen var det tillval att sätta upp en vägg.
Uteplats Uteplats med sydvästligt läge. Nyttjas med allmän nyttjanderätt

Dokument

Området

Kålgården är beläget öster om Munksjön i centrala Jönköping. Bebyggelsen består av flerfamiljshus. I området finns Kålgårdsparken med frisbeegolfbana som sträcker sig vidare till Knektaparken via John Bauerparken. Här finns även flertalet lekplatser för barnen. Promenadstråk runt både Munksjön och Rocksjön nås ett stenkast bort.

Närområde

I området finns konditori. En kortare promenad bort finns både Ica Maxi och Coop. I centrala Jönköping, även det en kortare promenad bort, finns alla bekvämligheter såsom; vårdcentral, apotek, shopping, restauranger, caféer, bibliotek med mera.

Kommunikation

Bussar går i anslutning till området.

Parkering

Parkering finns på omkringliggande gator. På vissa parkeringsplatser går det att köpa långtidsparkeringskort.