VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Torpa/Söder, Jönköping

Gröna Gatan 18

Tilltagen gaveletta med fri utsikt mot Friaredalen. Här bor man lugnt och tryggt i punkthuset som ligger i ytterkanten av välvårdade Brf Karl. Huskroppen ligger i sutteräng vilket gör att en halv trappa upp blir mer än en trappa upp väl inne i bostaden. Bostaden är renoverad för några år sedan och håller fortfarande gott skick och stilren design i grått och vitt. Välkomnande hall med gott om plats för avhängning följt av plats för ytterligare förvaring eller en kontorsdel. Helkaklat badrum med vägghängd wc, takdusch med vikbara glasdörrar och handdukstork. Tilltaget kök med gott om förvaring, arbetsytor samt större matgrupp. Underbart och väl tilltaget vardagsrum med ljusinsläpp från två väderstreck och utsikt mot grönområde åt båda hållen. Här ges plats för både en sällskapsdel samt en sovavdelning. Förvaring finns i form av en stor klädkammare, garderob i hallen samt ett förråd i källaren där även en renoverad tvättstuga finns att tillgå.

På föreningens fastighet finns en stor gemensam uteplats, en lite mindre stenlagd uteplats samt en stor grönyta. Brf Karl är en mycket välvårdad HSB-förening som genomgått många av de stora renoveringarna som ex stamrenovering, ny fasad, fönster, balkonger, lägenhetsdörrar, renovering av tvättstugor. Digitala tavlor i entréerna med info samt att man smidigt kan boka sin tvättid när man går in eller ut om man inte väljer att använda appen i telefonen! Nytt gruppavtal med Telenor gör att tv, telefon och internet (fiber 250/250 MBit) ingår i månadsavgiften. I källaren finns ett stort nyrenoverat garage och ute finns flertalet parkeringsplatser. I dagsläget är det kö men ofta kan man få en plats relativt snabbt efter inflytt.

Här bor du med alla bekvämligheter i det direkta närområdet såsom livsmedelsbutiker, träningsanläggningar, vårdcentral, apotek, bageri, restauranger och torghandel. Högskolan når du på en kort promenad eller cykeltur, även hjärtat av Jönköping är lättillgängligt. För längre resor, eller lata dagar, finns goda bussförbindelser från närliggande station. Flertalet grönområden ett stenkast bort inbjuder till motion och rekreation.

Det centrala läget gör att du har direkt tillgång till i stort sett hela Jönköpings utbud av butiker, nöjen och service. I direkt närhet finns två matbutiker, gym och restauranger. Börjar det bli dags för studier så ligger högskolan i direkta närheten.

MAYBE IT´S TIME TO MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 46.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2514 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 8
Hiss Ja
Byggnadsår 1963
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Rymlig gaveletta mot grönområde

Gröna gatan 18 Frågor Rosa Gemensam uteplats Garage Tvätthall

Gröna gatan 18
Gröna gatan 18
Frågor Rosa
Frågor Rosa
Gemensam uteplats
Gemensam uteplats
Garage
Garage
Tvätthall
Tvätthall

Planritning

Gröna gatan 18
Gröna gatan 18
Caroline Biselius

Caroline Biselius

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gröna Gatan 18

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 46.5 kvm. Föreningsinfo. Se även allmänt
Hiss Ja

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 46.5 kvm
Byggnadsår 1963
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme, värmepump frånluft
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till lägenheten hör ett förråd.
I källaren finns även en fräsch, gemensam tvättstuga samt cykelförråd.

Rum

HALL

Välkomnande hall med plats för avhängning direkt till höger följt av en garderob. Plats ges för ytterligare möblemang, ex en kontorsdel. På golvet ligger klinker i entrén som i förlängningen av hallen övergår till parkett, detta kombineras med ljusa väggar.

KÖK

Rymligt kök med gott om förvaring, arbetsytor samt plats för matgrupp. Vitt kök med släta luckor, grå arbetsbänk och grå/vitt/svart mosaik som stänkskydd. Utrustat med kombinerad kyl/frys, spishäll, ugn samt fläkt. Matplats för 4-6 sittande gäster. På golvet ligger grå laminatklinker och väggarna är ljusa.

VARDAGSRUM

Här finns gott om plats för större säng och soffa. Fönster i dubbla väderstreck ger ett fint ljusflöde. På golvet ligger parkett och väggarna är ljusa.

BADRUM

Fräscht badrum med kakel och klinker. Utrustat med dusch med vikbara glasdörrar, spegelskåp med förvaring, tvättställ med förvaring, handdukstork samt vägghängd wc. På golvet ligger grå klinker och väggarna är vitkaklade.

KLÄDKAMMARE

Rymlig klädkammare med garderob, hyllor samt upphängning.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-03-27
Energikonsumtion 111 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2022-1-41-8
Avgift 2514 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabeltv, telefoni samt internet
Driftkostnad 4 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 000 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

ca uppgifter och baseras på en vuxen i hushållet.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 1 569 kr
Andel i förening 0,44114%
Andel av årsavgift 0,44114%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 84 294 kr

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Karl i Jönköping
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 7260003681
Gatuadress Gröna gatan 10
Postnummer 55336
Ort JÖNKÖPING
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen HSB Karl i Jönköping består av 156 bostadsrätter på fastigheten Karl 8 som föreningen innehar med äganderätt. Lägenheterna är fördelade över 3st bostadshus med adresserna Gröna gatan 10, 12, 14 16, 18 och Kristinedalsgatan 5. Husen uppfördes 1963 och förvaltas enligt 30-årig underhållsplan som uppdateras årligen. Föreningen är stabil och har en låg belåningsgrad. Såväl teknisk som ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

BRF Karl har en stor och mycket välskött innergård som delas med grannföreningarna HSB Kronan och HSB Kronan 10. På denna finns öppna gräsytor, stensatta uteplatser med sittgrupper, möjlighet till grillning och planteringar som kontinuerligt ses över och fixas till. All skötsel av grönytor handhas av HSB Service.

Informationen är hämtad från föreningens årsredovisning samt en representant i styrelsen. Avvikelser kan förekomma och som köpare uppmanas du av säljare och mäklare att själv kontrollera samtliga uppgifter, framförallt om något är av extra stor betydelse för dig som köpare.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 156
Renoveringar UTFÖRDA RENOVERINGAR:
* 2006/2007 Ventilationsarbeten
* 2009 Stamrenovering - Inplastningsmetoden
* 2010 Installation av närvarostyrd belysning
* 2012 VVS-system - Ombyggnation
* 2013 Fiberinstallation
* 2014 Renovering av tvättstugor
* 2015-2016 Passagesystem med taggar och digitala anslagstavlor
* 2016-2018 Fasadrenovering, balkongrenovering samt fönsterbyte
* 2018 Nya säkerhetsdörrar från Daloc
* 2019 OVK och ventilationsarbeten, byte av avloppspump och pressostat
* 2020 Nytt avtal med Telenor ang tv, telefon och fiber
* 2020-2021 Renoveringar i garaget samt plantering och asfaltering av gården, renovering av tvättstuga (Gröna gatan 10 -16)

PLANERADE RENOVERINGAR:
*
* Årliga underhåll enligt plan
* Diskuterat behov av framtida stambyte
Parkering I föreningen finns 116 platser i centralgaraget samt 50 utomhusparkeringsplatser och 11 separata garage i Gröna gatan 18 samt Kristinedalsgatan 5. Föreningen har installerat flera laddstolpar. Månadsavgiften är 250:- för en utomhusplats (200:- för platserna utmed Kristinedalsgatan) samt 450:- för en enskild garageplats (400:- för garageplats i gemensamt garage). Parkerings- och garageplatser följer inte lägenheten vid försäljning utan fördelas via separat kö. Vid hyrning av garageplats erbjuds tillgång till biltvätthall. Invändig cykelpakering finns i källarplan K1 Gröna gatan 18 respektive Kristinedalsgatan 5. På gården finns cykelparkering under skärmtak.
Tv och bredband Anslutet till Fiber. Lägenheter har TV, internet och telefoni från Telenor som ingår i hyran. Bredbands TV: TV Bas. Även Telenor Stream ingår. Internet: Fiber 250/250 MBit/s. Telefoni: Telefoni mini.
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Det finns två tvättstugor belägna på Gröna gatan 10 och 18. Vid Kristinedalsgatan 5 finns även en grovtvättstuga. Bokning görs på valfri informationstavla i fastigheternas entréer eller via appen. Dessa utrymmen är utrustade med tvättmaskiner, torktumlare och mangel. Tvättstugan på gröna gatan 10 är utrustat med torkskåp, de andra har två torkrum var.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning
Balkong Finns gemensam altan samt stenlagd uteplats.

Dokument

Området

Söder i Jönköping, i folkmun även känt som Torpa, erbjuder de flesta tänkbara bekvämligheter. Dessutom finns flera grönområden för motion och rekreation, exempelvis Idas Park, Munksjöparken och Friaredalen. En kortare promenad eller cykeltur tar dig till hjärtat av Jönköping.

Närområde

I närområdet finns livsmedelsbutiker, shopping, restauranger, caféer, blomsterbutik, apotek och vårdcentral. På lördagar har du handeln på Västra Torget på ett bekvämt avstånd.

Kommunikation

Linje 3 och linje 1 går från närliggande station med täta avgångar. En kortare promenad tar dig till Jönköpings resecentrum med såväl tåg- som bussavgångar.

Parkering

Boendeparkering på omkringliggande gator via Jönköpings kommun går teckna för dig som är ägare till ett fordon samt folkbokförd området. Ansökan sker till Jönköpings kommun.