VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Ljungarum, JÖNKÖPING

Gånglåten 5

Nu erbjuds möjlighet att förvärva en av Gånglåtens populära markplanslägenheter! Att bostaden dessutom har tillgång till ett inglasat uterum i bästa kvällssols-läge gör möjligheten än mer attraktiv så se till att inte missa den.

Bostaden nås smidigt via egen entré från föreningens välskötta innergård. Väl inne i bostaden möts ni av en välkomnande hall med gott om yta för avhängning av ytterkläder samt gott om förvaringsmöjligheter via nyinköpt skjutdörrsgarderob och rymlig klädkammare, I anslutning till hallen finner ni det trevliga köket med vita skåpsluckor och matplats för 4-6 sittande intill fönster som vetter mot gården. Vidare erbjuder bostaden ett badrum utrustat med tvättmaskin samt ett stort och lättmöblerat rum. I rummet finns gott om utrymme och möjlighet att med relativt enkla medel skapa en sovalkov för att på ett tydligare sätt begränsa sovdelen från sällskapsytorna för den som önskar. Från rummet nås det inglasade uterummet beläget i insynsskyddat västerläge. Tack vare uterummets storlek och inglasningen fungerar det som ett extra sällskapsrum som kan nyttjas från tidig vår till sen höst. Njut av härlig eftermiddags- och kvällssol samtidigt som du känner gräs under fötterna - något som är få lägenhetsinnehavare förunnat!

Bostaden är en del av bostadsrättsföreningen Ängsnejlikan som erbjuder sina medlemmar stabil ekonomi, välskötta fastigheter och flera riktigt fina gemensamhetsutrymmen så som gym, tvättstuga och övernattningslägenhet. Här är många viktiga renoveringar genomförda och så sent som 2019 installerades solceller vilket är ett av flera tydliga tecken på att det i föreningen finns en långsiktig plan även framåt. Att ekonomin är god återspeglas även i de låga avgifterna som förutom vatten och värme även inkluderar kostnad för parkering och bredband. Här bor ni med andra ord riktigt tryggt till en stabil boendekostnad.

Att bo på Gånglåten innebär att bo med närhet till det mesta och bästa som Jönköping har att erbjuda. Bussen avgår från närliggande hållplats för den som önskar resa kommunalt in till centrum, högskola och resecentrum. För den som hellre kombinerar motion med transport finns det även cykelvägar hela vägen in till city. Gång/cykelavstånd är det även till Asecs köpcenter, Solåsen och Ryhov bara för att nämna några populära och viktiga platser. För den som behöver en paus från stadspulsen finns vackra promenad- och motionsspår i naturreservatet Strömsberg som ligger precis intill Gånglåten. Perfekt för motionären, hundägaren eller den som bara önskar lite lugn och ro mellan varven.

Sammanfattningsvis är detta en riktigt trivsam bostad som tack vare det inglasade uterummet blir något alldeles extra- varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information redan idag!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 41.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2611 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Byggnadsår 1970-1972
Pris 1 050 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Josefin Eriksson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 78
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Äntligen ledigt på markplan!

Inglasat uterum i västerläge
Inglasat uterum i västerläge
Gym
Gym
Bastu-dusch
Bastu-dusch
Samlingslokal med kök
Samlingslokal med kök
Övernattningsrum
Övernattningsrum

Planritning

404 Not found

Kunde inte hitta mäklaren.

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Gånglåten 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 41.5 kvm. föreningens information, se även allmänt/övrigt
Hiss Nej
Våning 1 av 2, Egen entré

Byggnad

Boarea 41.5 kvm
Byggnadsår 1970-1972
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Gemensamt i föreningen finns bland annat:
- Tvättstuga med 8 maskiner
- Tennisbana
- Boulebana
- Fritidslokal
- Gympahall
- Gym med bastu
- Övernattningsrum (250:-/dygn)
- Lekplatser
- Odlingslotter

Rum

HALL

Entré via egen ingång från föreningens välskötta gård. Väl inne erbjuds yta för avhängning av ytterkläder direkt till höger och lite längre in på högersidan finns ytterligare förvaringsmöjligheter via en praktisk garderob.

KÖK

Till vänster från entrén sett ligger det trevliga köket. Tidlöst utförande med vita skåpsluckor och mörkt kakel ovan vit arbetsbänk och rostfri diskbänk. Kökets maskinpark består av kyl/frys, ugn med glashäll samt rostfri fläktkåpa. Matplats för fyra sittande intill fönster i öst.

RUM

Stort rum som tack vare sin utformning kan möbleras helt efter smak och behov. Möjlighet finns att med relativt enkla medel dela av rummet för att på så sätt skapa en tydligare gräns mellan "sovrumsdel" och "vardagsrum". Väggarna är här vita och golvet ljust trämönstrat precis som i övriga lägenheten vilket ger ett enhetligt intryck.

INGLASAT UTERUM

Från vardagsrummet nås det härliga uterummet som tack vare sin storlek och inglasning fungerar som ett extra sällskapsrum större delen av året. Uterummet är idag möblerat med en platsbyggd soffa i trä som dessutom erbjuder praktisk förvaring, men för den som önskar möblera på annat vis finns självklart möjlighet att ta bort denna. Från uterummet nås gräsmattan utanför via skjutbar glasdörr - perfekt när du soliga dagar vill slänga dig i en badenbaden efter jobbet! Läget i väst är ett av områdets allra bästa, här kan du njuta av solen eftermiddag och kväll utan någon särskild insyn tack vare det täta buskaget mot parkeringen.

BADRUM

Badrum utrustat med toppmatad tvättmaskin, dusch, handfat, badrumsskåp med spgeldörrar samt WC. Vita väggar och mörkgrå våtrumsmatta.

KLÄDKAMMARE

Goda förvaringsmöjligheter tack vare praktisk klädkammare om ca 2x1 meter.

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 023-023-018
Pris 1 050 000 kr utgångspris
Avgift 2611 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår p-plats, värme, vatten, bredband via Tele2, ett grundutbud av TV-kanaler samt bostadsrättstillägget till hemförsäkringen.
Driftkostnad 3 600 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 2 400 kr

Driftkostnaderna är ca-uppgifter baserade på en person i hushållet.

Andel i förening 0,31513%
Andel av årsavgift 0,31513%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 35 418 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Ängsnejlikan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-5785
Gatuadress Gånglåten
Postnummer 55307
Ort JÖNKÖPING
Hemsida www.brf-angsnejlikan.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen består av 228 lägenheter fördelade på 13 byggnader som uppfördes 1970-72. Föreningen innehar fastigheten Ängsnejlikan kv 1 med äganderätt. Bostadsrättstillägget ingår i månadsavgiften vilket innebär att du enbart tecknar en vanlig hemförsäkring. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Jönköpingsbostäder. Föreningen har två anställda fastighetsskötare.

Fina gemensamhetsanläggningar såsom:

- Tvättstuga med 8 maskiner
- Tennisbana
- Boulebana
- Fritidslokal
- Gympahall
- Gym med bastu
- Övernattningsrum (250:-/dygn)
- Lekplatser
-odlingslotter

Föreningens hemsida: www.brf-angsnejlikan.se
Äger föreningen marken Ja
Renoveringar UTFÖRDA:
2021 - Låsbyte
2020 - Installation av portkodssystem i portingångarna
2019 - Installation av solcellsanläggning samt renovering av taken
2015 - Takomläggning
2013 - Renovering av gemensamhetslokaler
2012 - Renovering fasad
2010 - Tilläggsisolering av vindar, byte av dörrar, installation av nya fläktar

PLANERADE:
Utbyte av radiatorer och rör
Parkering Samtliga boende har en egen parkeringsplats med elstolpe (ingår i månadsavgiften).
I anslutning till bostäderna finns även flertalet gästparkeringar.
Uppställningsplats för husbil/husvagn finns - vid intresse, kontakta styrelsen.
Tv och bredband Fastigheterna är anslutna till fiber via Telia samt Com Hem. Ett grundutbud av kanaler ingår i månadsavgiften.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Övrigt Till samtliga lägenheter hör ett förråd.

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Uteplats Inglasat uterum om ca 6 kvm beläget i västerläge. Från uterummet nås grönytan utanför via skjutdörr.

Dokument

Området

Populärt område som bjuder på närhet till såväl natur som stad. Gränsar till natursköna Strömsbergsreservatet med trevliga promenadstråk. Goda möjligheter till skol- och barnomsorg.

Kommunikation

Linje 1 och 3 passerar genom/via Ljungarum vilket gör det enkelt att ta sig runt. Cykelavstånd till A6-center samt centrala Jönköping. Med bil tar du dig ut på E4an på endast några minuter.

Räkna på ditt nya boende