VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Österängen, Jönköping

Birkagatan 30B

Njut av egen uteplats och oslagbart låg månadsavgift! På Birkagatan 30B erbjuds nu en totalrenoverad och extremt välplanerad enrummare smidigt belägen endast en trappa upp. Badrummet är helkaklat och köket är utrustat med full maskinpark. Dessutom erbjuder köket matplats för fyra sittande, något som inte ses allt för ofta i de mindre lägenheterna - perfekt för dig som tycker om att bjuda hem vänner och hålla middagar!

Utöver kök och bad så är även övriga utrymmen i bostaden renoverade under senare år. Parkettgolvet i hela lägenheten byttes ut så sent som 2019 och året efter fick samtliga väggar nya ytskikt. Planlösningen är lättmöblerad och tack vare den praktiska sovalkoven på ca 2x2 meter får du på ett enkelt sätt undan sängen från sällskapsytorna. Från vardagsrummet nås den härliga uteplatsen i soligt söderläge.


Här bor du i en stabil förening med låg belåning och välskött fastighet. Närhet till busshållplats varifrån bussarna avgår med täta avgångar och tar dig till centrala Jönköping och högskolan på endast ca 10 minuter. En kort promenad från bostaden ligger Österängens centrum där du bland annat finner välsorterad matbutik, gym och annan service. Läget tillsammans med den otroligt låga månadsavgiften gör detta till den perfekta bostaden för dig som ska flytta hemifrån, studera på högskolan eller som behöver en övernattningslägenhet nära mässområdet Elmia.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 30.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1213 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1960
Pris

Ansvarig mäklare
Malin Persson
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 79
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Toppskick med uteplats och oslagbart låg månadsavgift

Planritning

Malin Persson

Malin Persson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Birkagatan 30B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 30.5 kvm. föreningens information, se även allmänt/övrigt
Hiss Nej
Våning 1 av 3

Byggnad

Boarea 30.5 kvm
Byggnadsår 1960
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Gemensamt i föreningen finns tvättstuga med tillhörande torkrum. Det finns även cykelförråd samt lägenhetsförråd både i källaren och på vinden.

UTRYMMEN UTANFÖR BOSTADSRÄTTEN:
Uteplats om ca 5 kvm (nyttjas med nyttjanderätt).
Vind- och källarförråd (om förråden disponeras med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att får fram).

Rum

HALL

Välkomnande entréhall med yta för avhängning av ytterkläder direkt till höger innanför entrén. Ytterligare förvaring erbjuds via praktisk skjutdörrsgarderob till vänster. På golvet ligger mörkgrå klinkers och väggarna är gråa.

BADRUM

Till höger från entréhallen sett ligger badrummet som totalrenoverades så sent som 2020. Modernt men tidlöst utförande med gråa klinkers på golv och vita helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med dusch bakom vikbara duschväggar i klarglas, handfatskommod, överskåp med spegeldörrar samt WC.

KÖK

Även köket renoverades i sin helhet under 2020. Idag är det utrustat med en modern maskinpark bestående av integrerad diskmaskin, kyl/frys, varmluftsugn, mikro samt induktionshäll. Stilrent med vita skåpsluckor som matchas med grå/betongmönstrad bänkskiva och marmormönstrat kakel ovan arbetsbänkarna. I köket finns matplats för fyra sittande intill fönster som vetter ut mot föreningens välskötta trädgård.

RUM

Ljust och luftigt rum som erbjuder lättmöblerade ytor tack vare den separata sovalkoven som gör det möjligt att få undan sängen från sällskapsytorna. Från vardagsrumsdelen nås uteplats och trädgård smidigt via balkongdörr.

SOVALKOV

I anslutning till vardagsrumsdelen finns en praktisk sovalkov på ca 2x2 meter. Enkel att skärma av med exempelvis draperi eller enklare innervägg för den som önskar.

UTEPLATS

Från vardagsrumsdelen nås som nämnt uteplatsen. Föreningen tillåter att bostadsrättsinnehavaren nyttjar ca 5 kvm av ytan strax utanför som sin egen uteplats. Tänk vad härligt att kunna kliva rakt ut från sin egen lägenhet och känna gräs under fötterna- få lägenhetsinnehavare förunnat!

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2021-02-05
Primärenergital 90

Ekonomi

Lägenhetsnummer 5
Avgift 1213 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår värme och vatten.
Driftkostnad 2 880 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 680 kr
  • Hushållsström: 1 200 kr

Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på nuvarande ägares förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 2 237 kr
Andel i förening 3,7%
Andel av årsavgift 3,7%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 21 736 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Enligt bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Vapensmeden 8
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-1974
Gatuadress Birkagatan 30
Postnummer 55465
Ort JÖNKÖPING
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Välskött bostadsrättsförening som består av totalt 15 lägenheter upplåtna med bostadsrätt på adresserna Birkagatan 30 A & B.

Föreningens medlemmar sköter tillsammans trappstädning samt att varje medlem har tilldelats en plats i trädgården som man ansvarar för att sköta. Gräsklippningen tar automovern hand om. Föreningen anordnar årligen gemensamma städdagar.
Renoveringar Takbyte och installation av solceller 2021
Anslutning till fiber (Wetternet) 2019
Ny fjärrvärmeanläggning 2017
Balkonger 2013
Dränering 2010
Stambyte 2006
Fönsterbyte 1995
Parkering 11 Garage. Till garagen är det separat kö via föreningen. Kostnad 300 kr/månad. I dagsläget finns inget garage ledigt men det finns inte heller någon kö, vilket innebär att den som önskar garageplats hamnar på plats ett i kön.
8 P-platser. Kostnad 100 kr/mån (200 kr/mån för p-plats med elstolpe). Ledig p-plats finns.
Föreningen tillhandahåller även gästparkeringar.
Tv och bredband Föreningen är ansluten till fibernätet (Wetternet).

Övrigt

Allmänt om bostaden Gällande boarea: Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.

Renoveringsbeskrivning:
Nya golv (parkett) i hela lägenheten augusti 2019
Nya ytskikt (målade väggar) juli 2020
Totalrenovering kök december 2020
Totalrenovering badrum december 2020
Ny skjutdörrsgarderob i hall november 2021
Uteplats Från lägenheten nås föreningens trädgård via trappa. Möjlighet finns att nyttja ca 5 kvm som egen uteplats. Läge: söder

Dokument

Området

Österängen är beläget cirka 5 kilometer från centrala Jönköping och ca 1,5 km från centrala Huskvarna. Området är vackert beläget med natursköna omgivningar och promenadavstånd till bland annat Bondbergets naturreservat, Rosenlunds sandbankar, Vätterstranden, Elmia med mera. I området finns huvudsakligen flerfamiljshus men även en del villor.

Närområde

En kort promenad tar dig till Österängens centrum som har en stor Willysbutik, fiskbutik, charkbutik, hårsalong, pizzeria, närlivs, postombud mm

Kommunikation

Närliggande busshållsplats varifrån stadsbuss nummer 1 avgår. Till centrala Jönköping tar du dig på cirka 10-15 minuter med lokaltrafik. En promenad på cirka 15 minuter tar dig till Huskvarnas tågstation. E4:an nås på endast ett par minuter med bil.

Parkering

Gratis parkering på omkringliggande gator.