VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Norrängen, Huskvarna

Hagstensgatan 3A

Varmt välkomna till Vätterns solsida och populära Norrängen!

+ Stor inglasad balkong (syd/västläge)
+ Vätterutsikt
+ Stabil HSB-förening
+ Helkaklat badrum & modernt kök

Här finns nu möjlighet att förvärva en riktigt fin trea med tillhörande inglasad balkong, varifrån ni erbjuds en fantastisk utsikt över Vätterns blå vatten och Jönköpings stadskärna. Tack vare läget är solchanserna goda och de riktigt varma dagarna kan ni öppna upp balkongen för att njuta av sol från tidig lunch till sen eftermiddag/kväll. Trots att balkongen är en riktigt tiopoängare så finns det så mycket mer till den här bostaden! Vad sägs om ett modernt kök, helkaklat och stambytt badrum, två sovrum i bra storlek samt ett stort och lättmöblerat vardagsrum (även det med härlig Vätterutsikt)? Här är det med andra ord bara att flytta rakt in och börja trivas!

Bostaden är en del av den stora och välskötta bostadsrättsföreningen HSB Norrängen. Här är såväl ekonomi som fastigheter i god ordning och utöver den trygghet som detta innebär så erbjuder föreningen även sina medlemmar fina gemensamhetsutrymmen så som relax med bastu, gym, samlingslokal och övernattningsrum.

Området är perfekt beläget med närhet till Huskvarna centrum och smidig access till E4:an. Trots att Norrängen erbjuder närhet till stadspuls och smidiga kommunikationer så är inte naturen långt borta. I närområdet finns sjö- och båtliv och vackra promenadstråk. Föreningens egna innergård fungerar sommartid som en härlig park där föreningens medlemmar kan sola, grilla och leka. En underbar plats att bygga bo på helt enkelt!

Vill du veta mer om försäljningen, bostaden, föreningen eller området? Kontakta ansvarig fastighetsmäklare Marcus Privén 0735 18 97 75 alt. marcus.priven@mohv.se för mer information!

Vem vet, detta kanske kan bli just ditt drömhem?
Maybe it's time to MOHV?

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 77.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3859 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1951-52
Pris

Extra kontaktperson
Caroline Biselius
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 97 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Ljus trea med stor inglasad balkong!

gym
gym

Planritning

Hagstensgatan 3A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 77.5 kvm. Föreningens info, se allmänt
Hiss Nej
Våning 2 av 3

HALL
Ljus och välkomnande hall med yta för avhängning direkt till vänster innanför entrén. Dold förvaring finns via fyra helgarderober, varav två med spegeldörrar. På hallgolvet ligger ekmönstrad laminat och väggarna är vita.

SOVRUM 1
Det första sovrummet är beläget till höger från entrén sett. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och förvaring via en helgarderob. På golvet ligger ekmönstrad laminat och väggarna är vita, undantaget ena kortsidan som är klädd i en mönstrad fondtapet. Rummet får ljusinsläpp från fönster mot föreningens gård i norr.

KÖK
Stilrent kök med vita skåpsluckor och mörkgrått kakel ovan arbetsbänk i vitt. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, induktionshäll, köksfläkt, kyl/frys samt inbyggnadsugn i bekväm arbetshöjd. Här finns gott om skåpsförvaring och bänkyta för diverse köksbestyr- toppen för hemmakocken! Plats finns även för matbord åt fyra sittande. Köket får gott om naturligt ljusinsläpp via fönster mot föreningens välskötta gård i norr.

BADRUM
Badrum som helkaklades i samband med föreningens stambyte. Badrummet är utrustat med dusch bakom duschväggar i klarglas, handfatskommod, badrumsskåp med spegeldörrar, handdukstork samt vägghängt WC.

SOVRUM 2
Även det andra sovrummet är väl tilltaget och möjliggör plats för dubbelsäng. Här finns goda förvaringsmöjligheter via en rymlig skjutdörrsgarderob längs med rummets ena kortsida. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade. Ljusinsläpp via fönster i väst och tillgång till vardagsrummet via praktiskt dolda skjutdörrar. Härligt ljusinsläpp och vacker vy över Vättern i väst.

VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med lättmöblerade ytor som ger plats åt såväl matsalsbord som för soffgrupp om så önskas. Rummet får gott om ljusflöde via fönster i både syd och väst och från det västervända fönstret erbjuds även en fantastisk utsikt över Vättern. Golvet är klätt i ekparkett och väggarna är vitmålade.

INGLASAD BALKONG
Från vardagsrummet nås lägenhetens höjdpunkt i form av den inglasade balkongen. Läget i sydväst ger riktigt goda solchanser och utsikten över Vättern och Jönköping är svår att tröttna på. Balkongens storlek gör att man kan möblera efter önskemål och inglasningen gör att balkongen kan nyttjas som ett extra sällskapsrum större delen av året,

Byggnad

Boarea 77.5 kvm
Byggnadsår 1951-52
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Föreningen har en stor samlingslokal och två gäst- /övernattningsrum utrustade med WC/dusch och kök som medlemmarna kan nyttja. Dessa är belägna på Strandvägen 14. Dessutom har föreningens medlemmar tillgång till en nyrenoverad bastu med dusch, motionsrum och vävstuga. Gemensamma miljörum/sopsortering och flera tvättstugor finns i föreningen.

Energideklaration

Utförd Ja

Ekonomi

Lägenhetsnummer 8-2043-1-111-4
Avgift 3859 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, vatten kabel-tv samt bostadsrättstillägg för hemförsäkring.
Driftkostnad 4 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 200 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnaderna är cirkauppgifter baserade på tre personer i hushållet.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,51291%
Andel av årsavgift 0,51291%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Norrängen
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 726000-3509
Gatuadress Hagstensgatan 12
Postnummer 56136
Ort HUSKVARNA
Epostadress info@brfnorrangen.se
Hemsida http://www.brfhsbnorrangen.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningens fastigheter Vetekornet 2 och Kroatorpet 2 bebyggdes 1951-1952. Flerfamiljshus Hagstensgatan 3, 5 och 12 samt Strandvägen 14, 16 och 18. 6 radhuslängor med adress: Hagstensgatan 1 - 2, 4, 6, 8, 10 och 12. Allt som allt 12 bostadshus med 58 uppgångar.

GEMENSAMHETSLOKALER:
2 övernattningsrum på Strandvägen 14 som kan hyras för 150 kr/natt. Rummen är utrustade med kaffebryggare, kylskåp och gemensamt duschrum och toalett. Det finns tre bäddar i vardera rum med madrass, täcke och kudde.

Gym med bastu och dusch (Strandvägen 16). Kostnad per år för att utnyttja bastu och gym: 500 kr/år. Då ingår en tag. Vill man sedan i sin familj ha flera tagar så kan man köpa till extra tagar för 100 kr/st (det är då en engångskostnad för dessa).

Fritidslokal som är utrustad med diskmaskin, kyl och frys samt porslin, glas och bestick för 60 personer. Kan hyras för 200 kronor/dygn. Finns i källarplanet på Strandvägen 18

Tvättstugor i alla flerfamiljshus

Till varje lägenhet i flerfamiljshusen finns förråd i både källare och vind.
Till varje lägenhet i radhusen finns förråd i källare.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 214
Antal lokaler 5
Renoveringar GJORDA RENOVERINGAR
Fönsterbyte 1996
Stambyte 2000-2004
Balkongrenovering 2010/2011
Markanläggning och sanering av mögel i garage 2012
Markanläggning, Totalrenovering av samtliga radhuskällare, ny belysning samtliga trappuppgångar, målning och belysning i samtliga garage 2013
Ny ledbelysning i och utanför entréer 2014
Ny belysning i trapphus och källare 2015
Uppfräschning av tvättstugor, övernattningsrum, fritidslokal samt motionsrum. 2016/2017
Nya källardörrar på radhusen 2017
Genomgång av samtliga skorstenar och tak 2017
Nya kulvertar, nya fjärrvärmecentraler, nya sopstationer 2018
Nya vinds- och källardörrar, trädgårdsunderhåll 2019
Byte tak 2 st radhus, Byte av metalldörrar till vindar och källare, Renovering av Gym och bastu 2020
Byte av tak 2 st radhus, Start av målning i trapphusen 2021

KOMMANDE RENOVERINGAR:
Indragning av fiber
Fortsättning takbyte av resterande hus
Fortsatt målning trapphusen
Laddstolpar för el
Elbesiktning
Parkering 56 garage längs med Hagstensgatan och Strandvägen/E4:an. Separat kö. Kostnad 375 kr/mån.
86 parkeringsplatser bl.a. längs med Hagstensgatan och Grännavägen. Separat kö. Utan elstolpe 150 kr/mån & med elstolpe 210 kr/mån.
Tv och bredband Avtal med Comhem, basutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband kan tecknas separat med hastighet upp till 500 Mbit/s
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Övrigt

Allmänt om bostaden Uppgift angående boarean är ca och baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning.
Balkong Stor inglasad balkong i sydvästläge med fantastisk utsikt över Vättern.

Dokument

Området

Beläget norr om och i anslutning till Huskvarna. Hit kommer man smidigt via motorvägen med en avfart i närheten, stadsvägarna Strandvägen eller Grännavägen, eller gång och cykelbanan längst med vattenbrynet. Beläget precis vid Vätterns kant med fantastisk utsikt.

Närområde

I närområdet finns tempererat utomhusbad, båthamn, förskola ,skola 1-6 och gym. Trevliga vandringsleder med utsiktspunkt uppe i Huskvarnabergens naturreservat, stor motionsanläggning med motionsspår och skidspår, utflyktsmål såsom Kroatorpet och Brunstorps gård.

Kommunikation

Närliggande busshållsplatser där busslinje 71, 101 & 121 stannar.

Parkering

Fri parkering på gatorna.