Nya Hovås, HOVÅS

Björklundavägen 4

Söker Du livskvalitet utöver det vanliga i en havsnära oas? Just nu färdigställs en helt nyproducerad tvåa om 45 väldisponerade kvadratmeter på Björklundavägen 4 i Nya Hovås!

Här finns chans att bli den första som flyttar in i början av oktober 2022. Lägenheten har påkostade materialval, öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och en härlig, solrik balkong. Harmoniskt sovrum med en intilliggande klädkammare. Klädkammaren är perfekt för Dig som vill skapa ett hemmakontor och likväl ha god plats för förvaring.

Bostadens välutrustade kök i läcker antracitgrå färg genomsyras av stilren finess och hög teknisk standard. Här ges inspiration till kreativ matlagning. Från köket nås den fina balkongen och det finns en naturlig plats för ett matbord. Det helkaklade badrummet går i en smakfull grå färgnyans och är utrustat med spegelskåp med belysning, ho med kommod, kombinerad tvätt/torktumlare, dusch med vikbar duschvägg och givetvis en wc. Stora fönsterpartier mot väster och på golvet pryder en exklusiv 3-stavs parkett av ljus ek vilket gör bostaden mycket ljus och inbjudande.

Rumsbeskrivning enligt tillvalspaket Grafit:
(Obs: Ändring av tillval till: Parkettgolv 3-stav. Ljus ek)

HALL
Inbjudande entréhall med väggar målade i grå nyans. Här finns god plats för avhängning bredvid och i en hallgarderob.

BADRUM
Mörkgrått klinkergolv och kaklade mattgrå väggar. Badrummet är utrustat med WC, dusch med vikbara duschväggar, kombinerad tvätt/torktumlare, handfat med kommod i grått med två lådor, varav en med eluttag, svart/kromade handtag, samt ett spegelskåp med belysning och eluttag.

KÖK
Stilsäker köksinredning i Antracitgrått och arbetsbänken i mörkgråmelerad skiva. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys i rostfritt, svart inbyggnadsugn och induktionshäll i underskåp, kolfilterfläkt med utdragbar front, rostfri. Ventilationsgaller i takanslutning. svart inbyggd mikrovågsugn i överskåp och integrerad diskmaskin. Bredvid fönstret finns en naturlig plats för ett köksbord .

VARDAGSRUM
Här finns plats för soffa och möblemang. Mellan kök och vardagsrum finns utgång till en härlig balkong om ca 6 kvm som vetter mot lugn innergård i sydvästlig riktning. Vyn blir en vacker fond i vardagen som förändras i takt med årstiderna.

SOVRUM OCH KLÄDKAMMARE (HEMMAKONTOR?)
Harmoniskt sovrum med plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring i intilliggande klädkammare. Klädkammaren är perfekt för Dig som önskar skapa ett hemmakontor och ändå ha god plats för förvaring.

FÖRRÅD
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Rumshöjd ca 2,5m - Rumshöjd badrum ca 2,4m - Bröstningshöjd fönster ca 0,6m

Internet/TV
Alla lägenheter är anslutna till Telia Triple Play – bred- band, TV och telefoni i ett paket, via indragen fiber i huset, som ingår i avgiften och ger tillgång till trådlös uppkoppling i bostaden.

Gård
Blandad växtlighet med planteringar, buskar och träd, samt sittgrupp och samlingsplatser. Men även en liten sandlåda för de små barnen.

Bilparkering
Det finns 53 parkeringsplatser i garaget som disponeras av föreningen. Det är förberett att förse 6 platser i garaget med elbilsladdare. Fördelning av parkeringsplatserna sker enligt turordning från VIP- säljstart. 4 och 3 rok har förtur till parkeringsplatserna (max en plats/lägenhet). För resterande platser gäller först till kvarn med intresseanmälan. Hyresavtal för parkeringsplats tecknas separat. Preliminär hyra för parkering är i garaget 1 300 kr/månad. Föreningen har även 2st p-platser i gränden, med en preliminär hyra på 650 kr/mån. Eventuella kostnader för elför- brukning tillkommer för EL-bils laddplatserna. Företaget Parkando AB förvaltar och administrerar p-platserna.

Cykelparkering
Det finns gott om plats för att parkera cyklar i cykel- rum på entréplan i vissa trapphus och i separata låsta cykelhus på gården.

Läs gärna med om tillvalen under fliken Dokument. Kontakta mäklaren för mer information.

Nya Hovås är en ny spännande stadsdel, en plats för dig som vill leva ett gott stadsliv och samtidigt ha nära till både hav och naturskön omgivning.

Här finner Ni detta stilsäkra livstilsboende med härlig känsla! På föreningens gröna mysiga innergård finns ljuvliga samlingspunkter i parkliknande miljö! Alldeles runt knuten breder denna växande stadsdel ut sig med en spännande blandning av caféer och restauranger, lokala affärer, golfbana och Kallbadhus. Ni tar er smidigt in till Göteborgs stad via 158:an. Linnéstan och centrala Göteborg ligger endast 13 minuters bilfärd bort eller drygt 20 minuter med buss. Närmaste busshållsplats ligger bekvämt bara ett stenkast från bostaden. Kan det blir bättre?

Är detta Ditt nya drömboende! Gör en intresseanmälan till mäklaren redan idag!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 45 kvm
Avgift 2990 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022
Pris 2 995 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Anders Rosin
Reg. Fastighetsmäklare
0733-90 55 05
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Det havsfärgade stadslivet i Nya Hovås!

Planritning

Översikt
Översikt
Anders Rosin

Anders Rosin

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Björklundavägen 4

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 45 kvm. Info från bostadsrättsförening Om area är av stor vikt för köpare rekommenderas att göra en egen kontrollmätning.
Hiss Ja

(Lägenheten ligger en trappa upp från markplan)

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 45 kvm
Byggnadsår 2022
Uppvärmning Bergvärme, vattenburna radiatorer
Ventilation FTX-Mekanisk till & frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Ekonomi

Lägenhetsnummer 2-1104
Pris 2 995 000 kr Utgångspris
Avgift 2990 kr/mån
Kommentar I avgiften ingår värme, kallvatten, Telia triple play (TV och internet) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 428 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 484 kr
  • Övrigt: 1 944 kr

Schablonberäknad avgift för varmvatten 162 kr/mån. Schablonberäknad avgift för hushållsel 207 kr/mån. Faktisk förbrukning av energi för uppvärmning av varmvatten samt hushållsel kommer att mätas separat för varje bostadsrätt och aviseras i efterskott kvartalsvis tillsammans med avgiften.

Andel i förening 0,9455%
Andel av årsavgift 0,9966%

Förening

Föreningsnamn Brf Hovås Entré
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769637-9523
Gatuadress Björklundavägen 4 och 8 samt Hovås Allé 9 och 11
Postnummer 43657
Ort HOVÅS
Epostadress brfgruppen@nordr.com
Hemsida https://www.brfhovasentre.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen är under uppförande och planeras vara helt färdigställd under oktober månad 2022. Till föreningen hör adresserna Björklundavägen 4 och 8 samt Hovås Allé 9 och 11. Föreningen består av 82 lägenheter fördelade på 4 trapphus.
Föreningens ekonomi Inga avgiftshöjningar är planerade för 2022.
Antal lägenheter 82
Renoveringar Bostadsrättsföreningen är helt nybyggd. Underhållsplan upprättas under våren 2023 tillsammans med teknisk förvaltning.
Parkering Föreningen förfogar över 53 p-platser i garaget, samt 2st markparkeringar i Petter-Jons gränd. I garaget finns även ett antal laddboxar (7,4kW) för laddning av EL-fordon. Garaget och markparkeringarna förvaltas och administreras av Parkando och separata hyresavtal tecknas mellan medlemmen och Parkando. För 2022/2023 är månadshyran bestämd till: - 1 330 kr/mån för fast plats utan el - 1 270 kr/mån för rörlig plats utan el (plats är garanterad men inte vilken) - 1 385 kr/mån för fast plats med el. Kostnad för förbrukad el tillkommer. - 650 kr/mån för markparkering utomhus utan el Kölista hanteras av Parkando.
Tv och bredband Alla lägenheter är anslutna till Telia Triple Play – bredband, TV och telefoni i ett paket, via indragen fiber i huset, som ingår i avgiften och ger tillgång till trådlös uppkoppling i bostaden.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen Föreningen har ca 40 låsbara cykelparkeringar på gården och vid entréerna utomhus, samt ca 160 cykelställsparkeringar i cykelhusen på gården samt i cykelrum. Sophanteringen sker via föreningens sopsugsanläggning, med nedkast på två olika ställen på den norra delen av gården.
Övrigt Juridiska personer kan godkännas om samtliga styrelseledamöter ställer sig bakom beslutet. Beslut kan förenas med villkor.

Informationen ovan är tagen från säljare, årsredovisning samt föreningens hemsida. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta.

Föreningsinformation per den 2022-08-03.

Övrigt

Övrigt Lägenhetsförråd är beläget i källaren.

Dokument

Området

Söder om Göteborg växer en ny, spännande stadsdel fram - Nya Hovås. Här byggs en småskalig blandstad i absolut världsklass, med renodlad arkitektur och brett utbud av handel och service. Detta blir en plats för dig som vill leva det goda stadslivet - utan att behöva välja bort närhet till hav och natur. Nya Hovås genomtänkta vision bygger på variation och valfrihet. Kvarteren har varierande fasader, takhöjder och vinklar som ändå harmoniserar med varandra. I bottenplan finns utvalda, personliga småbutiker, enligt konceptet Small Shops, liksom trevliga restauranger och mötesplatser. Utbudet i den nya stadsdelen är minst sagt omfattande. Origohuset har en generös mix av service, handel, vårdcentral och träningsmöjligheter. Spektrumhuset, med sin gyllene fasad, rymmer inte bara butiker, restaurang, sportbar och bibliotek. Här finns till exempel en grundskola för årskurs 4-9 som faktiskt har sin skolgård på taket! Inte långt därifrån ligger Brottkärrsskolan med fina, moderna lokaler för årskurs 0-6. Lägg också till mode och skor i toppklass, barnkläder, tandläkare, skönhetssalong, yoga, blomsteraffär, systembolag och en mycket välsorterad mataffär så inser du att vardagslivet i stadsdelen blir smidigt och bekvämt. För dig som är egen företagare erbjuder The House ett attraktivt Coworking-kontor med en estetisk och inspirerande miljö, gott kaffe och sköna kontorskollegor. Området utvecklas alltså till en levande och välkomnande stadsdel för alla åldrar, där bostäder, handel och service berikar varandra. Och har du ett ärende i Göteborg så ligger Linnéplatsen endast 13 minuters bilfärd bort eller drygt 20 minuter med buss. Kan det blir bättre?

Räkna på ditt nya boende