VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hisings Kärra, Hisings Kärra

Lillekärr Norra 102

+TOPPRENOVERAT KÖK
+RYMLIG BALKONG I SOLIGT LÄGE
+GARAGE INGÅR

Här bor du bekvämt med rymlig balkong i bästa solläge. Garage ingår!

Välkommen in i en inbjudande och rymlig bostad där det bara är att flytta in. När du stiger över tröskeln möts du av ett topprenoverat kök och en trevlig planlösning som bland annat inrymmer två stora sovrum. Bra läge i mysiga kärra där omgivningen inbjuder till lek och samvaro. Du får ett härligt ljusinsläpp genom fönster i två väderstreck. Sällskapsytorna i kök och vardagsrum är generösa med flertalet möbleringsalternativ. Balkongen är i soligt läge och en perfekt plats att vaka över sitt barn eller barnbarnen på nybyggda lekplatsen.

Här bor man i en populär HSB-förening med bra och skötsam ekonomi där bl.a. parkering, el och bredband ingår i avgiften.
Närhet till Kärra centrums service samt busshållplats där bussen tar dig till centrum utan byte.

Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 76.6 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4868 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1973
Pris 2 450 000 kr

Ansvarig mäklare
Josefin Sundström
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 40
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Här bor du bekvämt med rymlig balkong i bästa solläge. Garage ingår!

Planritning

404 Not found

Kunde inte hitta mäklaren.

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Lillekärr Norra 102

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 76.6 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

Innanför ytterdörren möts du av gott om plats för avhängning. Förvaring genom garderob och för ytterligare finns det rum för förvaringsmöbel.

Det stora sovrummet ligger avskilt från de sociala delarna av bostaden. Plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Fyra garderober längs kortsidan.

Vardagsrum med stora fönsterpartier som vetter mot gården. Stort naturlig ljusinsläpp. Gott om plats för soffgrupp med tillhörande tv-möbel. Det får även plats en mindre matgrupp eller mysig läshörna.

Välplanerat kök med gott om förvaring. Beiga luckor med svarta stilrena handtag som harmoniserar med arbetsbänken.
Här finns allt du behöver för att lyckas med maten, spis, fläkt och ugn. Kyl och frys i rostfritt utförande som byttes under 2020. Matplatsen har sin naturliga plats invid fönstret.

I anslutning till matplatsen finns bostadens mindre sovrum. Ett perfekt barnrum, gästrum eller arbetsrum.

Badrummet är av äldre modell och föreningen planerar stambyte (2026). I dagsläget är det klinker på golvet och kakel på väggarna. Handfat med tillhörande spegelskåp. Tvättmaskin underlättar vardagen och fönster finns för vädringsmöjligheter.

Byggnad

Boarea 76.6 kvm
Byggnadsår 1973
Uppvärmning Fjärrvärme

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-12-12
Primärenergital 173

Ekonomi

Lägenhetsnummer 399
Pris 2 450 000 kr
Avgift 4868 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Individuell mätning samt debitering av el. Till bostaden hör även en garageplats vilket är en obligatorisk avgift på 254 kr/månad som är inkluderad.
Driftkostnad 5 400 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Driftkostnaden är ungefärlig och kan varierade beroende avtal med leverantörer och förbrukning.

Inre reparationsfond 1 kr
Andel i förening 0,23765%
Andel av årsavgift 0,23765%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 133 728 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av föreningens totala räntebärande skulder, med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel, som belastar bostadsrätten. Beräkningen bygger på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning 2021/2022.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Hisings Kärra
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757202-6248
Gatuadress Lillekärr Norra 46
Postnummer 42534
Ort Hisings Kärra
Epostadress hsb@hisingskarra.se
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Brf Hisings Kärra består av 460 lägenheter samt ett antal lokaler fördelat på 15 huskroppar. Föreningen innehar fastigheterna med tomträtt.

Brf Hisings Kärra äger en fastighet på anläggningen Gullholmsbaden som medlemmarna har möjlighet att hyra på sommaren.

Ekonomisk förvaltare: HSB Göteborg
Teknisk förvaltare: Bredablick förvaltning.
Föreningens ekonomi För mer detaljerad information om ekonomin i föreningen, se årsredovisning eller kontakta expeditionen under deras öppettider. För att får äga i denna förening krävs ett HSB-medlemskap
Äger föreningen marken Nej, fastigheterna innehas med tomträtt. Avtalen ska omförhandlas 2024-12-31
Antal lägenheter 460
Renoveringar Föreningen planerar fasad och takrenovering av höghusen samt installation av
solceller och diverse utomhusprojekt. Tidigast 2026 planeras ett eventuellt
stambyte i föreningen. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

De senaste årens utförda renoveringar:
2014-2015 reparerade dom balkonger, byte av plåtfasader och tilläggsisolering av fasaden.
Byte av dåliga lysrörsarmaturer i trapphusen.
Renovering av avlopp i källarplanet, byte av radiatorer, värmerör och golvbrunnar i samband med badrumsrenovering samt funktionskontroll av rökluckor och branddörrar i trapphus.
2015-2016 byte av plåtfasad och tilläggsisolering.
2017-2018 underhållsspolat stammar i kök i samtliga lägenheter och 9m lokaler, dränerat på Lille kärr Norra 108-116.
2018-2019 trapphus målning i höghusen, totalrenoverat stugan på Gullholmen, dränerat utanför Lillekärr Norra.
-2020 genomfördes reparation av balkongnosar och balkonggolv, uppfräschning av entréer och trapphus samt tre hus för plåtbyte och tilläggsisolering av fasader har färdigställts.
-2020/2021 utfördes renovering av fasader, reparation av hissar, installation av digitala bokningstavlor för tvättstugor och bastu, renovering av loftgångshusen, byte av entrépartier på låghusen, färdigställd arbetet med att installera iLoq-system.
Parkering Till flertalet lägenheter hör en parkeringsplats. Om el är framdragen tillkommer en kostnad på 50:-. Garage finns men ingår ej i avgiften, vid en försäljning följer parkeringen/garaget med till nästa ägare. Till de lägenheter som saknar parkering finns en kö för de som hyr ut sin parkering i andra hand, via föreningen. Inga lediga parkeringsplatser i dagsläget, de utan parkeringsplats prioriteras.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Comhem, basutbud ingår i avgiften. I föreningen finns bredband via ComHem ("tre hål i väggen") eller via Alltele för en kostnad på 95 kr/mån via fiber i hallen (snabbt och stabilt bredband upp till 1000upp och 1000ner). Avtal tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren. Blankett för tecknande av avtal finns på föreningsexpeditionen samt i inflyttningspärmen. Comhem levererar TV och bredband via tre hål i väggen och där kan man välja olika upplägg.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen För en årlig avgift kan man få tillgång till bastu, gym, spolplatta samt snickeriverkstad. Det finns även en föreningslokal som kan hyras till ett förmånligt pris av medlemmarna.

Dokument

Området

Endast 10 minuter från Göteborgs centrum ligger Hisings Kärra som är en grön och expanderande stadsdel med en blandning av bostadsrätter, radhus och villor. Här kombineras lantliv och storstadsliv med närhet till Göteborg men ändå lugnt och skönt. Kring Kärra centrum finns tätare bebyggelse i form av flerbostadshus och villaområden. Strax utanför öppnar sig landskapet med bl.a. skogspartier, bondgårdar samt fristående villor. I Kärra centrum, som är den naturliga samlingspunkten för boende i området, arrangeras midsommarfirande, julmarknad, knallemarknad och förenings- och kulturdagen Kärradagen, där föreningar, hantverkare och artister medverkar. Dessutom finns bibliotek, sim- och sporthall, fritidsklubbar, fritidsgård och vårdcentral. Till Göteborgs stadskärna tar du dig enkelt med buss eller bil. Här finns flera förskolor och grundskolor. Kärra HF (handboll) och Kärra KIF (fotboll) är två av flera aktiva idrottsklubbar som finns i området. Det finns även flera föreningar med aktiviteter för alla åldrar inom musik, kultur och friluftsliv. Kärras sim- och sporthall, Clarebergs Ridklubb och Klarebergsvallen är några exempel på idrottsanläggningar i området. Det naturnära läget är en stor tillgång för de boende i området där skog, mark och älv ger stora möjligheter till ett rikt friluftsliv. Vid Clarebergs gård ligger Jämmerberget där man har fin utsikt över landskapet. I de lummiga skogarna vid Ellesbo och Svankällan finns vackra naturstigar och motionsslingor. Vill man hellre bada är det inte långt till havet och badsjöar.

Räkna på ditt nya boende