VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Hisings Backa, HISINGS BACKA

Sagogången 54

Varmt välkomna till denna 4:a högst upp i huset med ljusa rum, nyrenoverade badrum, praktisk klädkammare samt två balkonger i olika väderstreck. Bostaden är belägen i en aktiv och bra förening och här erbjuds tillgång till både bastu, boulebana, motionsrum och vävstuga. Gårdarna är trevligt grönskande och erbjuder både sittplatser och lekplatser. Vackra promenadstråk finns runt knuten och i närheten ligger Selma Lagerlöfs torg som erbjuder stort serviceutbud. Goda kommunikationer där bland annat buss 18 och 19 tar dig till Brunnsparken på 15 minuter.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta mig!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 96.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5782 kr/mån
Rum 4
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1968
Pris

Ansvarig mäklare
Josefin Sundström
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 40
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Jennie Svensson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 30
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerad 4:a högst upp i huset!

Balkong med kvällssol Balkong med morgonsol

Balkong med kvällssol
Balkong med kvällssol
Balkong med morgonsol
Balkong med morgonsol

Planritning

Josefin Sundström

Josefin Sundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sagogången 54

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4
Boarea 96.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 96.5 kvm
Byggnadsår 1968

Rum

Hall

När man stiger in i genom hallen möts man av en välplanerad lägenhet. Väggarna är vita och golvet är klädd i mörkt laminatklinker. Praktiska garderober med spegeldörrar finns för undangömd förvaring.

Kök

Ljust kök med goda förvaringsmöjligheter bakom vita släta luckor med handtag i rostfritt utförande samt nyare bänkskiva i laminat. Köket är utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis med häll, fläkt samt diskmaskin från 2020 för att underlätta vardagen. Invid köksfönstret finns en självklar plats för matbord för 4-6 personer. Vita väggar och mörkt laminatklinker.

Sovrum 1

I bostadens första sovrum finns gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Väggarna är vita och golvet är klätt med mörkare parkett.

Badrum 1

Det större badrummet, som stambyttes 2020, är modernt inrett med mörkt klinker och vitt kakel. Den svarta inredningen är ett tillval och blir en snygg kontrast till väggar och golv. Inredning i form av wc, badkar, handdukstork, spegelskåp samt handfat med kommod. Det finns även bra med förvaring med skåp, bänk samt en kombinerad tvättmaskin som förenklar vardagsbestyren. Vardagslyx finns i form av golvvärme.

Badrum 2

Bostadens mindre badrum är även det stambytt 2020, är också modernt inrett med ett ljusare grått klinker med vitt kakel. Den grå kommoden med spegelskåpet är ett tillval som bidrar till en lyxigare känsla i badrummet. Övrig inredning i form av wc, dusch samt handdukstork. Även här ligger golvvärme för vardagslyxen.

Vardagsrum

Bra disponerat vardagsrum med härligt ljusinsläpp och stora öppna ytor. Här finns gott om plats för större soffgrupp och ytterligare möblemang efter behov.

Balkong

Bostadens första balkong når man enkelt från köket samt hallen. Här får man enkelt plats med ett möblemang och man kan njuta av kvällssolen. Den andra balkongen når du via vardagsrummet. Här kan du sitta med en kopp kaffe på morgonkvisten och njuta av morgonsolen. Även här får du enkelt plats med både stolar och bord.

Klädkammare

I anslutning till hallen finns även en klädkammare för ytterligare förvaring.

Sovrum 2 och 3

Bostadens andra och tredje sovrum får man plats med en mindre säng samt tillhörande möblemang, eller varför inte utnyttja ett till hemmakontor och det andra som barnrum?

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2029-09-20
Primärenergital 146

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1201
Avgift 5782 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår vatten och bostadsrättstillägg. Obligatorisk avgift för värme samt TV/bredband tillkommer på 1040 kr/mån, se driftkostnader.
Driftkostnad 19 736 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 11 736 kr
  • Försäkring: 2 000 kr
  • Hushållsström: 6 000 kr

Driftkostnaderna är ungefärliga!

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,25052%
Andel av årsavgift 0,25053%

Förening

Föreningsnamn RIksbyggen Brf Sagogången
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757201-7544
Gatuadress Riksbyggen Ekc Box 540
Postnummer 72109
Ort Västerås
Epostadress styrelsen@sagogangen.se
Hemsida http://www.sagogangen.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Sagogången bildades 1972. Bostadshusen byggdes
1967-71. Föreningen består av 506 bostadsrättslägenheter med
adresserna Sagogången 1-57 och 2-54. Föreningen innehar tomträtten intill fastigheterna Backa 41:1-3, 41:6-9 samt 866:740-741 och 766:405.
Dessutom innehar föreningen nyttjanderätt för del av stadsägorna
nr 13956 och 13483.

Brf Sagogången är en aktiv förening som anordnar gymnastik, fotbollsspel, julfester, poängpromenader och boulespel. Även föreningens styrkemotionsrum är välbesökt.
För mer information se hemsida: www.sagogangen.se
Föreningens ekonomi Avgiften höjdes med 2% i Juli med hänvisning till ränteläget, i dagsläget är ingen ytterligare höjning planerad.
Antal lägenheter 506
Antal lokaler 1
Renoveringar Föreningen följer en underhållsplan och utför därför underhåll och reparationer löpande efter behov.

Utförda:
2021: Gymlokal renoverats med bl.a nytt golv samt målning av lokal.
2019-2020: Stambyte badrum
2016: Fiber
2014-2015: Takreparation.
2012: Upprustning av lekplatser
2012: Svalgångar, balkonger och trappor
2003: Byte av fönster samt säkerhetsdörrar till alla lägenheter

Planerat:
- Byte/Renovering av lekplatser.
- Föreningens lokal behöver renoveras
- Asfalterade ytor i hela området behövs ses över och ersättas med ny.
- Målning av all fasad hela området.
Parkering Parkeringsplats utan el kan hyras för 155 kr/mån,garageplats (kallgarage) kan hyras för 275 kr/mån. MC-garage 130kr/mån. Det finns även 4 st p-platser med laddstolpe för el/hybridbil för 950kr/mån ink el. Riksbyggen har hand om föreningens parkeringsplatser, tfn. 0771-860 860.
Tv och bredband Kabel-tv levereras av Tele2, fiberbredband samt ip-telefoni levereras via Bredband 2.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gemensamma utrymmen I varje uppgång finns både cykel- och barnvagnsförråd. I föreningen finns tillgång till tvättstuga, torkrum, grovtvättstuga, bastu, boulebana, motionsrum och vävkammare samt miljöhus för avfall. Till alla lägenheter hör ett källarförråd, bortsett från de lägenheter som har ett hobbyrum. Föreningens medlemmar har möjlighet att hyra hobbyrum (extra förråd i storlek mellan 11-23 m²).
Övrigt Styrelsen vill träffa alla nya medlemmar för att lämna information om att bo i föreningen.

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Dokument

Området

Stadsdelen Backa har idag ca 24 000 invånare och består av blandad bebyggelse. Äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/ 70-talet, nya villaområden och bostadsområden i både Skogome och Backa. Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen. Förskolor, skolor och fritids finns det ett stort utbud av för alla åldrar i stadsdelen.

Närområde

Sporthallar, motionsslingor, gym, fotbollsplaner och golfbanor finns i stadsdelen. Backa kulturhus har en kulturskola med amatörteatergrupper. Kulturhuset tar ibland emot professionella teatergrupper på gästspel. Backateatern finns också som har en del aktiviteter. Bibliotek hittar man på Selma Lagerlöfs torg.

Området erbjuder ett stort utbud av shopping. På Backaplan hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker. Bäckebol Homecenter ligger inte långt bort och här finns bl.a. IKEA, Bauhaus, Media Markt m.fl. Selma Lagerlöfs torg har småbutiker, mataffär, apotek och restauranger.

Kommunikation

Använder man bil är det nära till E6:an, föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer.