Hisings Backa, Hisings Backa

Sägengatan 58

Välkommen in i ett hem som måste upplevas!

Nu erbjuds en helrenoverad lägenhet där du efter inflytt inte behöver lyfta ett finger. Denna härliga tvårummare på hela 68 kvadrat är fördelad på ett sovrum, ett rymligt och lättmöblerat vardagsrum, ett kök i toppskick med matplats och ett väl tilltaget badrum. Det optimala gavelläget möjliggör ett unikt ljusinsläpp från så mycket som tre väderstreck. Bostaden erbjuder diskmaskin, egen tvätt och torktumlare och platsbyggd förvaring så det räcker och blir över. Du har en balkong med solläget folk bara drömmer om- västerläge, vilket innebär att du kommer få njuta av den berömda kvällssolen.

Här bor du lungt och skönt med närhet till naturen, samtidigt som du tar dig till centrum med buss utan byte på mindre än 15 minuter. En kort promenad bort har du Selma Lagerlöfs torg med både butik och närservice. Föreningen har god ekonomi, och i avgiften ingår både parkering och bredband.

Bättre kan det inte bli!

ARE YOU READY TO MOHV?

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 68 kvm
Avgift 4865 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1969-70
Pris 1 795 000 kr

Ansvarig mäklare
Ella Abrahamson
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 70 70
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Bara att flytta in!

Planritning

Ella Abrahamson

Ella Abrahamson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sägengatan 58

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 68 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Byggnad

Boarea 68 kvm
Byggnadsår 1969-70

Rum

Hall

Rymlig möblerbar hall. Här finns en nyare skjutdörrsgarderob med integrerad belysning. På golvet ligger ljust laminat som även löper vidare in till kök och sovrum.

Vardagsrum

Vardagsrummet ger plats för större soffgrupp och matplats om så önskas. Bra ljusinsläpp från två håll tack vare läget i husets södergavel. På golvet ligger ekparkett och väggarna går i ljusa toner.

Kök

Köket helrenoverades 2014. Modernt inrett med vita skåpsluckor, kombinerat med mörkare bänkskiva och grått kakel. Arbetsytorna belyses av infällda spotlights under överskåpen. Intill fönstret finns utrymme för matplats. I form av utrustning finner du integrerad kyl och frys, ugn, häll, fläkt samt integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är av märket Siemens med undantag från fläkten (Franke).

Balkong

Balkongen ligger i västerläge med kvällssol och insynsskyddat läge. Fri utsikt mot innergården.

Badrum

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2017. Exklusivare tillval gjordes i form av bl.a. golvvärme, handdukstork och dimbara spotlights. Utrustningen består av takdusch med infällbara väggar, handfat i kommod, högskåp och wc. Utöver detta finns även tvättmaskin och torktumlare från samma år.

Sovrum

Det insynsskyddade sovrummet med rofylld utsikt mot skogen ger plats för större dubbelsäng. Som i hallen finns även här en större skjutdörrsgarderob med suveräna förvaringsmöjligheter.

Specifikation renovering

2008 Säkerhetsdörr - Bra ljudisolering
2014 Nytt golv kök + hall
2014 Kök IKEA lucka "Bodbyn". Siemens vitvaror. Fläkt Franke.
2017 Badrum - Tillval: spotlights, golvvärme, takdusch, handdukstork, högskåp
2017 Tvättmaskin & torktumlare Cylinda
2017 Iloq lås i dörr
2017 Garderob med belysning hall
2017 Ny el i samband med stamrenovering
2020 Garderob med belysning sovrum
2020 Nytt golv sovrum
2020 Persienner sovrum och fönster mot gavel i vardagsrum.

Märke på golv: Pergo blonde oak laminat i kök, hall, sovrum.

Dimbar belysning i kök, hall, vardagsrum, badrum.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-02-14
Energikonsumtion 2585 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 145
Pris 1 795 000 kr
Avgift 4865 kr/mån
Kommentar inkl. värme/vatten, p-plats, kabel-tv och bredband.
Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 2 161 kr
Andel i förening 0,19186%
Andel av årsavgift 0,192%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Backa
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757200-9467
Gatuadress Sägengatan 23
Postnummer 42258
Ort Hisings Backa
Epostadress brfbacka@gmail.com
Hemsida http://www.hsb.se/goteborg/backa
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Backa består av 484 lägenheter och 10 lokaler. Fastigheterna Göteborg Backa 35:1-2 bebyggdes 1969 och innehas med tomträtt där nuvarande avtal löper ut 2028. I föreningen finns 14 bostadshus med adresserna Sägengatan 1-67.

Föreningens expedition ligger på Sägengatan 23. De har öppet sista måndagen i varje månad mellan kl 18:00-19:30 och nås på tfn. 031-52 25 54. Nya medlemmar får en kallelse om att kontakta ordföranden för en träff där det informeras om vad som gäller i föreningen.
Föreningens ekonomi Det blir ingen avgiftshöjning 2023.
Antal lägenheter 484
Antal lokaler 10
Renoveringar Stabil HSB-förening med god ekonomi och välplanerat underhåll. Föreningen arbetar efter en 10-årig underhållsplan vilken uppdateras löpande. För detaljerad information om gjorda renoveringar se årsredovisning.

2011: Ombyggnad av lyftanordningen på samtliga markbehållare för att lättare kunna tömma soporna. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vattenskador. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vatten/sanitet/värme. Lås, nycklar och porttelefoner. Reparation av tvättstugeutrustning inkl. säkerhetskontroller och serviceavtal.
2012-2013: Ombyggnation av gårdar, filmning och byte av dagvattenledningar. 2012: Ombyggnation ventilation i lokalen i hus 14, ny cirkulationspump i hus 8 och i hus 5. Nytt expansionskärl i hus 5 samt reparation efter vattenskador.
2013: Reparation av tegelväggar på grund av att bitar av ytan släpper. Stängda soprum på Sägengatan har målats och hyrs nu ut till medlemmar med motorcykel. Stängda soprum i vissa hus har målats och hyrs nu ut till medlemmarna.
2015: Målning av staket på parkeringsdäck. Föreningen påbörjade stamrenovering som nu är klar. I samband med detta byttes samtliga cirkulationspumpar och expansionskärl. Ny torkutrustning är installerat i samtliga torkrum.
2019: färdigställdes arbete med att byta samtliga entrépartier och installera ett bokningssystem/passagesystem samt byte av samtliga cylindrar i allmänna utrymmen.
2020-2022: Ombyggnation av 2 st. vakanta lokaler till 4 st nya bostadsrättslägenheter.
2021: skedde dränering av hus 1 och 2.
2021-2022: Påbörjad renovering av fasad, beräknas vara klart i slutet på oktober
2022: IMD för varmvatten infördes 2022-07-01 och även IMD för elen.

För mer information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt föreningens hemsida.
Parkering Parkering: Till varje lägenhet tillhör en parkeringsplats som ingår i avgiften och som följer med vid försäljning. Det finns dessutom gott om besöksparkeringar i området.
Tv och bredband Kabel-TV levereras av Tele2, 8 favoriter och digitalbox ingår i avgiften. Bredband 250/50 levereras av Tele2.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Via föreningen finns tillgång till en tvättstuga och ett mangelrum i varje hus, cykelrum och barnvagnsrum, snickerboa, möjlighet att hyra fritidslokalen Riddaren för 250 kr/tillfälle samt en gästlägenhet med 4 st sovplatser som kan hyras för 350 kr/natt. I varje U-hus finns även en grovtvättstuga. Källarförråd hör till lägenheten.
Övrigt
Aktiv förening som anordnar olika aktiviteter för medlemmarna, t ex. bingokvällar, cafékvällar med teman, ost-och vinprovning, glöggaftnar och bussresor. Besök gärna föreningens hemsida http://www.hsb.se/goteborg/backa

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Föreningsinformation per den 2022-03-15.

Övrigt

Parkering Parkering

Dokument

Området

Stadsdelen Backa har idag ca 24 000 invånare och består av blandad bebyggelse. Äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/ 70-talet, nya villaområden och bostadsområden i både Skogome och Backa. Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen. Förskolor, skolor och fritids finns det ett stort utbud av för alla åldrar i stadsdelen.

Närområde

Sporthallar, motionsslingor, gym, fotbollsplaner och golfbanor finns i stadsdelen. Backa kulturhus har en kulturskola med amatörteatergrupper. Kulturhuset tar ibland emot professionella teatergrupper på gästspel. Backateatern finns också som har en del aktiviteter. Bibliotek hittar man på Selma Lagerlöfs torg.

Området erbjuder ett stort utbud av shopping. På Backaplan hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker. Bäckebol Homecenter ligger inte långt bort och här finns bl.a. IKEA, Bauhaus, Media Markt m.fl. Selma Lagerlöfs torg har småbutiker, mataffär, apotek och restauranger.

Kommunikation

Använder man bil är det nära till E6:an, föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer.

Räkna på ditt nya boende