VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hisings Backa, HISINGS BACKA

Sägengatan 12

En trappa upp hittas denna nyligen totalrenoverade trerummare på hela 83,4 kvm med inglasad balkong i västerläge och med garageplats som ingår i avgiften. Renoverat badrum sedan föreningens stambyte 2015 och utöver detta har kök renoverats 2022 och även samtliga ytskikt.
Lägenheten är belägen i insynsskyddat läge med fri utsikt från balkongen.

HSB Brf Backa är en välskött förening med mycket gemensamma lokaler som medlemmarna kan nyttja och i området finns många fina gårdar och lekplatser.

För dig som vill åka kollektivt är det nära till hållplatsen och service hittar du runt hörnet vid Coop. Vid nya Selma Lagerlöfs torg finner du matbutik, restauranger, vårdcentral m.m.
Välkommen!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 83.4 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5853 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1969
Pris 2 295 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Christophe Humblot
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Totalrenoverat!

Planritning

Christophe Humblot

Christophe Humblot

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sägengatan 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 83.4 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 2, En trappa upp.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 83.4 kvm
Byggnadsår 1969

Rum

Hall

Rymlig hall med plats för möblemang. Till vänster finns yta för avhängning och garderob med skjutdörr finns till ditt förfogande. På golvet ligger ekparkett.

Badrum

Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2015. Stilrent inrett med vitt kakel och mörkare klinkers. I form av utrustning finner du golvvärme, dusch med infällbara dörrar, handfat i kommod, wc och skåp. I badrummet finner du även tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Har du mycket att tvätta finns det även tvättstuga i huset.

Vardagsrum

Vardagsrummet ger plats för både soffgrupp och matplats. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i ljusa toner. Nära anslutning till balkong och kök.

Kök

Köket från 2022 är inrett med vita skåpsluckor kombinerat med grått kakel och grå bänkskiva. I form av utrustning finner du kyl, frys, häll, fläkt, ugn, mikro och diskmaskin. Intill fönstret finns yta för mindre matplats.

Balkong

Via köket nås den inglasade balkong med skjutbara glaspartier. Insynsskyddat läge med fri utsikt.

Sovrum

Lägenheten erbjuder två stora sovrum som båda rymmer dubbelsäng. I det ena sovrummet finns skjutdörrsgarderober längs ena väggen och i det andra sovrummet finns det plats att installera om så önskas. I båda rum har ny parkett lagts in.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-02-14

Ekonomi

Lägenhetsnummer 62
Pris 2 295 000 kr Utgångspris
Avgift 5853 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme/vatten, garageplats, kabel-tv och bredband. Individuell mätning av el.
Driftkostnad 6 100 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 2 500 kr
  • Hushållsström: 3 600 kr

Inre reparationsfond 3 448 kr
Andel i förening 0,23067%
Andel av årsavgift 0,23067%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Backa
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757200-9467
Gatuadress Sägengatan 23
Postnummer 42258
Ort Hisings Backa
Epostadress brfbacka@gmail.com
Hemsida http://www.hsb.se/goteborg/backa
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen HSB Backa består av 484 lägenheter och 10 lokaler. Fastigheterna Göteborg Backa 35:1-2 bebyggdes 1969 och innehas med tomträtt där nuvarande avtal löper ut 2028. I föreningen finns 14 bostadshus med adresserna Sägengatan 1-67.

Föreningens expedition ligger på Sägengatan 23. De har öppet sista måndagen i varje månad mellan kl 18:00-19:30 och nås på tfn. 031-52 25 54. Nya medlemmar får en kallelse om att kontakta ordföranden för en träff där det informeras om vad som gäller i föreningen.
Föreningens ekonomi Det blir ingen avgiftshöjning 2023.
Antal lägenheter 484
Antal lokaler 10
Renoveringar Stabil HSB-förening med god ekonomi och välplanerat underhåll. Föreningen arbetar efter en 10-årig underhållsplan vilken uppdateras löpande. För detaljerad information om gjorda renoveringar se årsredovisning.

2011: Ombyggnad av lyftanordningen på samtliga markbehållare för att lättare kunna tömma soporna. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vattenskador. Byte av cylindrar till markbehållarna och nya nycklar till medlemmarna. Reparation av vatten/sanitet/värme. Lås, nycklar och porttelefoner. Reparation av tvättstugeutrustning inkl. säkerhetskontroller och serviceavtal.
2012-2013: Ombyggnation av gårdar, filmning och byte av dagvattenledningar. 2012: Ombyggnation ventilation i lokalen i hus 14, ny cirkulationspump i hus 8 och i hus 5. Nytt expansionskärl i hus 5 samt reparation efter vattenskador.
2013: Reparation av tegelväggar på grund av att bitar av ytan släpper. Stängda soprum på Sägengatan har målats och hyrs nu ut till medlemmar med motorcykel. Stängda soprum i vissa hus har målats och hyrs nu ut till medlemmarna.
2015: Målning av staket på parkeringsdäck. Föreningen påbörjade stamrenovering som nu är klar. I samband med detta byttes samtliga cirkulationspumpar och expansionskärl. Ny torkutrustning är installerat i samtliga torkrum.
2019: färdigställdes arbete med att byta samtliga entrépartier och installera ett bokningssystem/passagesystem samt byte av samtliga cylindrar i allmänna utrymmen.
2020-2022: Ombyggnation av 2 st. vakanta lokaler till 4 st nya bostadsrättslägenheter.
2021: skedde dränering av hus 1 och 2.
2021-2022: Påbörjad renovering av fasad, beräknas vara klart i slutet på oktober
2022: IMD för varmvatten infördes 2022-07-01 och även IMD för elen.

För mer information om ekonomi och renoveringar se årsredovisning samt föreningens hemsida.
Parkering Parkering: Till varje lägenhet tillhör en parkeringsplats som ingår i avgiften och som följer med vid försäljning. Det finns dessutom gott om besöksparkeringar i området.
Tv och bredband Kabel-TV levereras av Tele2, 8 favoriter och digitalbox ingår i avgiften. Bredband 250/50 levereras av Tele2.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Via föreningen finns tillgång till en tvättstuga och ett mangelrum i varje hus, cykelrum och barnvagnsrum, snickerboa, möjlighet att hyra fritidslokalen Riddaren för 250 kr/tillfälle samt en gästlägenhet med 4 st sovplatser som kan hyras för 350 kr/natt. I varje U-hus finns även en grovtvättstuga. Källarförråd hör till lägenheten.
Övrigt
Aktiv förening som anordnar olika aktiviteter för medlemmarna, t ex. bingokvällar, cafékvällar med teman, ost-och vinprovning, glöggaftnar och bussresor. Besök gärna föreningens hemsida http://www.hsb.se/goteborg/backa

Informationen ovan är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Övrigt

Parkering Till lägenheten tillhör garageplats 62.

Dokument

Området

Stadsdelen Backa har idag ca 24 000 invånare och består av blandad bebyggelse. Äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/ 70-talet, nya villaområden och bostadsområden i både Skogome och Backa. Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen. Förskolor, skolor och fritids finns det ett stort utbud av för alla åldrar i stadsdelen.

Närområde

Området erbjuder ett stort utbud av shopping. På Backaplan hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker. Bäckebol Homecenter ligger inte långt bort och här finns bl.a. IKEA, Bauhaus, Media Markt m.fl. Selma Lagerlöfs torg har småbutiker, mataffär, apotek och restauranger.

Kommunikation

Använder man bil är det nära till E6:an, föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer.

Parkering

Här finns det gott om parkeringsplatser, garagehus och parkeringshus.

Övrigt

Sporthallar, motionsslingor, gym, fotbollsplaner och golfbanor finns i stadsdelen. Backa kulturhus har en kulturskola med amatörteatergrupper. Kulturhuset tar ibland emot professionella teatergrupper på gästspel. Backateatern finns också som har en del aktiviteter. Bibliotek hittar man på Selma Lagerlöfs torg.

Räkna på ditt nya boende