VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hisings Backa, HISINGS BACKA

Övralidsgatan 25

WOW, VILKEN UTSIKT!

Välkommen hem till din nya bostad på Övralidsgatan 25. Här bor du bekvämt i en renoverad tvåa med modernt kök och en balkong i bästa solläge på sjunde våningen. När du kliver över tröskeln möts du av en ljus och välkomnande hall med klinker på golvet. Vidare in i köket finner du gott om förvaring i form av vita stilrena luckor, vita väggar och ett stänkskydd i mosaikutförande. Matlagningsytorna kläs av en bänkskiva i mörk valnötston som matchar det snygga laminatgolvet som löper vidare in i sovrummet. Det blir en naturlig matplats vid fönstren där solens strålar ljusar upp hela bostaden.

Till höger finner du sovrummet med vita väggar och gott om förvaring genom en snygg skjutdörrsgarderob med spegel. Här är det gott om plats för en större säng samt annat möblering eller kontorshörna. Även vardagsrummet är rymligt och lättmöblerat. Väggarna är ljusa och det ligger ett grått laminatgolv. Man får trevliga sociala ytor med utgång till balkongen, som det finns möjlighet att glasa in om det så önskas. Härifrån har du en oslagbar utsikt mot föreningens välskötta grönområden.

På Övralidsgatan bor du i hjärtat av Backa i en av stadens bästa föreningar. Det är nära till hållplatser för kollektivtrafik och du tar dig till city på 15 minuter.

Det är en fin gemenskap mellan grannarna. Innergården är den sociala platsen under sommar perioden där grillar man spelar boule, kubb eller vad som önskas. För den som vill bjuda in till större fest så finns det idag biljardrum och festlokal att hyra, för dom vännerna eller familj som reser långt finns även en övernattningslägenhet att hyra för en bra peng.

Kontakta mäklaren för visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4547 kr/mån
Rum 2
Våning 7 av 9
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1970
Pris

Ansvarig mäklare
Josefin Sundström
Reg. Fastighetsmäklare
0761-47 78 40
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Josefin Sundström

Josefin Sundström

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Övralidsgatan 25

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 7 av 9

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1970
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Källarförråd

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2019-07-01
Primärenergital 159

Ekonomi

Lägenhetsnummer 231
Avgift 4547 kr/mån
Kommentar till avgiften I avgiften ingår värme, vatten, Telia triple-play, bostadsrättstillägg samt källarförråd.
Inre reparationsfond 3 640 kr
Andel i förening 0,10651%
Andel av årsavgift 0,10659%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Blå Staden
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 757201-7528
Gatuadress Övralidsgatan
Epostadress blastaden.styrelse@gmail.com
Hemsida https://www.blastaden.se/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen Brf Blå Staden består av 881 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 10 lokaler. Fastigheterna Backa 69:1-13 innehas med tomträtt som löper till 2020 och bebyggdes 1969-1971. Adresser i föreningen: Olshammarsgatan 2-14, Övralidsgatan 1-27, Karolinernas gata 1-3 samt Heidenstams gata 1-13.
Föreningens ekonomi Besked om avgiftsförändringar lämnas i juni varje år enligt styrelsen. Årsavgiften höjdes med 4% från 1 juli 2022.
Antal lägenheter 881
Antal lokaler 10
Renoveringar Ekonomi och renoveringar:
2004-2005 utfördes fasadmålning.
2009 infördes individuell el-mätning.
2009-2011 renoverades avloppsstammar genom relining; startade hösten 2009 och slutfördes under sommaren 2011.
2010-2014 renoverades hissar.
2012-2013 togs underjordsbehållarna i bruk och delar av området fick postboxar istället för brevinkast. Målning av tak samt installation av automatiska dörröppnare.
2014 utfördes OVK (obligatorisk ventilationskontroll) av ISAB. Föreningen har inte godkänd ventilation.
2015 rensning av ventilationskanaler och justering av frånluften i alla lägenheter. Felaktiga installationer ska åtgärdas av medlem. Injustering är ännu inte slutförd då tillträde inte varit möjligt i alla lägenheter.
2013-2018: Underhåll av loftgångar, byte av lägenhetsdörrar och cylindrar samt utbyte av tryckta rör (samtliga lägenheter), renovering av gästlägenhet, boulebarna samt byggnation av bastu.
2018-2020 byte av panelbrädor och asbestsanering.
2021 installation av inpasseringssystem för tvättstugorna. Blå Staden har avslutat hyresavtalet med Göteborgs stad för gruppboendet på Övralidsgatan 25-27.
2022 utbyte av träpaneler.
2023: Samtliga lekplatser ska renoveras från grunden.
2023: Ombyggnation av lägenheterna i det tidigare serviceboendet på Övralidsgatan 25-27.

I området pågår ett tappvattenprojekt. Det beräknas avslutas under 2023. Detta innebär utbyte av rör som kommer pågå i ca 3 veckor/lägenhet. https://www.blastaden.se/showfile/?filID=44"

En avgiftshöjning med 4% skedde 2022-07-01

För mer detaljerad information om ekonomi och renoveringar, se hemsida https://www.blastaden.se/ samt årsredovisning.
Parkering Föreningen har totalt 759 bilparkeringsplatser.
- Varm- och kallgarage 300-400 kr/månad, lång kö i dagsläget.
- Parkeringsplatser med och utan el för 225-300 kr/månad.
- Det finns även husvagnsparkering för 250 kr/mån samt MC-platser för 40 kr/mån. Köhantering och parkeringsplatser hanteras av Riksbyggen 0771-860860.
- 8 laddplatser för elbil finns sk depåplatser. Dessa kan alltså inte hyras utan man kör dit, laddar och flyttar sedan till sin egen parkeringsplats.
Tv och bredband - Föreningen har ett kollektivavtal med Telia sk triple-play dvs bredband (500/500 Mb), tv (minst 22 kanaler, se Telia utbud Lagom) och ip-telefoni via fiber. - Extra nätverksuttag ska vara installerat i lägenheten (hall och vardagsrum). - Tv-box och router (inklusive sladdar) tillhör lägenheten och är den boendes ansvar. - Kontakta Telia på 020-202070 för att få utrustning och aktivera dina tjänster.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare
Gårdsplats Föreningen har två gånger fått utmärkelsen "Riksbyggens vackraste trädgård". Intill Blå Staden finns tennis- och fotbollsplan.
Gemensamma utrymmen - Till varje lägenhet så ingår det ett separat förråd.

I föreningen så finns det tillgång till:
- Bastu (Olshammarsgatan 10)
- Cykelförråd samt barnvagnsförråd
- Miljöstation
- Gym (Karolinernas Gata 1)
- Biljardrum (Olshammarsgatan 10)
- Samlingslokal
- Tvättstuga med torkrum
- Gästlägenhet med 6 bäddar (Övralidsgatan 15)
- Vävstuga, snickarrum samt biltvätt.

Föreningen har även en festlokal/pub som nyligen renoverades som finns att hyra.
Övrigt Fastighetsexpeditionen håller till på Övralidsgatan 23. Ekonomisk förvaltning via Riksbyggen, Bredablick förvaltar fastigheter, utemiljö och lokalvård. Från och med 2016-01-01 har föreningen tagit ett gemensamt bostadsrättstillägg. Innan lägenheten tillträdes görs en avflyttningskontroll och eventuella fel som upptäcks skall åtgärdas av säljare.

Initiativrik förening som anordnar olika typer av aktiviteter för medlemmarna, så som utflykter, bokbytardagar och poängpromenader.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, säljare, hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Informationen ovan är tagen från säljare, föreningens hemsida, årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig då vi ej ansvarar för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. Föreningsinformation per den 2023-05-08.

Dokument

Området

Stadsdelen Backa har idag ca 24 000 invånare och består av blandad bebyggelse. Äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/ 70-talet, nya villaområden och bostadsområden i både Skogome och Backa. Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen. Förskolor, skolor och fritids finns det ett stort utbud av för alla åldrar i stadsdelen.

Närområde

Området erbjuder ett stort utbud av shopping. På Backaplan hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker. Bäckebol Homecenter ligger inte långt bort och här finns bl.a. IKEA, Bauhaus, Media Markt m.fl. Selma Lagerlöfs torg har småbutiker, mataffär, apotek och restauranger.

Kommunikation

Använder man bil är det nära till E6:an, föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer.

Parkering

Här finns det gott om parkeringsplatser, garagehus och parkeringshus.

Övrigt

Sporthallar, motionsslingor, gym, fotbollsplaner och golfbanor finns i stadsdelen. Backa kulturhus har en kulturskola med amatörteatergrupper. Kulturhuset tar ibland emot professionella teatergrupper på gästspel. Backateatern finns också som har en del aktiviteter. Bibliotek hittar man på Selma Lagerlöfs torg.