VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Vilasund 166

Läget, läget, läget! Välkommen till Vilasund 166. Ett fantastiskt hus på ett magiskt läge. Här har man tagit vara på fastigheten och byggt bostaden med tillhörande skotergarage på höjd. Ett trädäck ramar in byggnaderna där du kan sitta och avnjuta utsikten i lugn och ro. Bostaden har smakfulla ytskikt med ett större vardagsrum och kök/matplats i öppen planlösning, tre sovrum, badrum samt förråd. På altan har du en vindskyddad plats samt en del med tak. Med köpet följer rätten till båtplats. Vid intresse, hör av dig till mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 94 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 1542 kvm
Byggnadsår 1979
Pris 3 650 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Panoramavy över Artfjället och Över-Uman!

Vilasund 166
Vilasund 166
AnnaG Digitalt visitkort - kopia
AnnaG Digitalt visitkort - kopia
Vilasund-fasad
Vilasund-fasad
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vilasund 166

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 94 kvm. Säljarens information Enligt Lantmäteriet boa 66 kvm

Läget, läget, läget! Välkommen till Vilasund 166. Ett fantastiskt hus på ett magiskt läge. Här har man tagit vara på fastigheten och byggt bostaden med tillhörande skotergarage på höjd. Ett trädäck ramar in byggnaderna där du kan sitta och avnjuta utsikten i lugn och ro. Bostaden har smakfulla ytskikt med ett större vardagsrum och kök/matplats i öppen planlösning, tre sovrum, badrum samt förråd. På altan har du en vindskyddad plats samt en del med tak. Med köpet följer rätten till båtplats. Vid intresse, hör av dig till mäklaren.

MAGISK UTSIKT

KAMIN

STOR TOMT

MÅNGA SOVPLATSER

SKOTERGARAGE

I bostaden ligger en matta i imitation av mörkt trä förutom i badrummet där är mattan mörkgrå. Infällda spots i taken i hall, kök och badrum. Alla rum har målad träpanel på väggar och tak.

HALL
Rymlig och öppen hall med brunmålade träpaneler i tak och på väggar. Hallen är idag möblerad med byrå, två fåtöljer samt ett bord. Från hallen har du tillgång till alla sovrum, badrum och kök.

KÖK/MATPLATS
Köket är öppet mot matplatsen och vardagsrummet. Köksluckorna, köksön och matbordet är i brunsvart trä. Ovan bänkskivan i trä, väggen mot sovrummet, sitter träpanel. Mot ytterväggen ovan bänkskivan sitter Fibo våtrumstapet. Taket i både kök och vardagsrum är målade i en mörkbrun färg. Köket är utrustat maskinellt med spis, ugn, inbyggd micro och fläkt. Det finns även gott om plats på bänken där det idag står en kaffemaskin. Mobil köksö. Plats för ett större matbord.

VARDAGSRUM
I vardagsrummet står en kamin. Skifferstenar pryder väggen bakom. Rummet är möblerat med soffa fåtöljer, tv-bänk samt två runda soffbord. Ett stort fönsterparti ger en otrolig utsikt över Uman och Artfjället. Från vardagsrummet tar du dig ut på den stora och härliga altanen som går runt hela framsidan av bostaden.

SOVRUM 1
Sovrum 1 har ljusblåa målade träpaneler på väggar och i taket. I rummet står idag en dubbelsäng och sängbord på vardera sida om sängen. Till höger hittar du dörren till förrådet.

SOVRUM 2
Intill badrummet ligger sovrum 2. I rummet står idag en våningssäng . Väggar och tak är målade i samma färg som sovrum 1. Tillsammans med trägolvet ger det rummet en mysig känsla.

SOVRUM 3
Detta rum har grönmålade väggar och tak. Här får du plats med en dubbelsäng samt en byrå till förvaring.

BADRUM
Badrummet är utrustat med handfat, en stor spegel, handdukstork, badrumsskåp samt en duschkabin. Väggarna är beigemålade träpaneler och taket vitmålade träpaneler. Badrummet har svarta detaljer, vilket passar med det mörka golvet och ger rummet en härlig känsla.

ÖVRIGT
Tillhörande skotergarage 18 kvm.
Enskilt vatten året om, kallkälla som delas med grannen. Sitter en vattenpump. Värmekablar.
Enskilt avlopp, septictank som delas med grannen. Finns servitut.
Rätt att nyttja båtplats.

2012-17 Planändring samt utbyggnad av bostaden. Färdigställt 2017. Dragit ny el, nya fönster och dörrar, renoverat alla ytskikt, badrum.
2017 Skortsten sotades
2010-11 Lagt in Nivellgolv i ursprungsdelen av stugan.

Enligt Lantmäteriets fastighetsregister är boytan 66 kvm. Enligt säljarens uppgift är boarean 94 kvm. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av. Bostaden byggdes ut och kvm är ej registrerade hos Lantmäteriet.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plansvilla fritidshus
Fastighet Vilasund 1:69
Boarea 94 kvm
Byggnadsår 1979
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Kallkälla som delas med grannen. Sitter en vattenpump. Värmekablar. Enskilt avlopp, septictank som delas med grannen. Finns servitut.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Platta på mark
Uppvärmning Direkt El+kamin
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2012 Byggde ut huset.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 3 650 000 kr
Taxeringsvärde 1 015 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 331 000 kr
  • Småhusbyggnad: 684 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 684 000 kr
Värdeår 1979
Summa inteckningar 690 000 kr
Fastighetsskatt 7 612 kr
Elförbrukning 6 030 kWh/år
Driftkostnad 20 863 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 12 000 kr
  • Försäkring: 2 642 kr
  • Renhållning: 1 701 kr
  • Hushållsström: 3 520 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 1 000 kr

Under posten El är årskostnaden för abonnemanget samt avgiften för eldistribution. 16A säkring.

Tomt

Tomtarea 1542 kvm
Tomttyp Naturtomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Vilasund GA:1, Gemensamhetsanläggning: Storuman Vilasund GA:3 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Garage och/eller parkering
Förmån: Officialservitut Båtplats Med Gångväg, 24-TÄR-631.3
Förmån: Officialservitut Väg, 24-TÄR-631.2

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende