VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Utsiktsvägen 57

Välkommen till Utsiktsvägen 57! Del av ett parhus i suterräng som är till salu på fantastiskt läge högt och centralt – här bor du omgiven av skidsystem, fina skoterleder samt affärer och nöjen! Ski-in ski-out läge! Bostaden har bra planlösning med två sovrum på övre plan som samsas med kök och allrum samt en balkong som bjuder på slående utsikt över fjällmassiven och Hemavans kärna. På entréplan ryms ytterligare två sovrum samt ett större förrådsutrymme. Kamin och elbilsladdare. Bostaden är besiktigad. Boka in din tid för visning. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 75 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 420 kvm
Byggnadsår 1976
Pris 2 895 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Med pilar - allmän
Med pilar - allmän
Pil
Pil
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Övre plan
Övre plan
Suterrängplan
Suterrängplan
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Utsiktsvägen 57

Bostadsfakta

Planlösning

Boarea 75 kvm. Säljarens information Enligt fastighetsutdraget är boarean 52 kvm, enligt säljaren 75 kvm efter ombyggnation.

Välkommen till Utsiktsvägen 57 och 59! Två parhus i suterräng som är till salu på fantastiskt läge högt och centralt – här bor du omgiven av skidsystem, fina skoterleder samt affärer och nöjen! Bostaden är optimalt planerad då kök, allrum och balkong bjuder på slående utsikt över fjällmassiven och stadens kärna samtidigt som sovrummen ligger mot den lugna och natursköna baksidan. Här är möjligheterna dessutom många då två parhus säljs: Utsiktsvägen 57 och Utsiktsvägen 59. Har du och dina nära och kära pratat om boende bokstavligt talat vägg i vägg? Då är möjligheten här!

SKI-IN SKI OUT

MAGISK UTSIKT

BESIKTIGAD

KAMIN

MÅNGA SOVPLATSER

UTHYRNINGSMÖJLIGHETER

SUTERRÄNGPLAN
HALL
Välkommen in! I hallen har du utmärkta avhängningsytor direkt till höger, vidare in i bostaden når du två av bostadens fyra sovrum.

SOVRUM 1 och 2
Sovrum med plats för exempelvis våningssäng.

FÖRRÅD
Säljaren har utnyttjat utrymmet för förvaring. Lagt in trall.

ÖVRE PLAN
När du kommer upp nås du direkt av de härliga sociala ytorna och den vackra utsikten över fjällmassiven.

KÖK
Gediget träkök med väldigt gott om förvaring och med härlig, social planlösning mot vardagsrumsdelen. Här rymmer du många nära och kära. Kökets maskinella utrustning är som följer: kombinerad kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin. Ljust kakel ovanför den ljusa bänkskivan. Köksluckor i massivt trä.

VARDAGSRUM
I direkt anslutning till köket ligger vardagsrumsdelen med den värmande kaminen samt plats för såväl större matplats som soffgrupp och TV möbel. Från vardagsrummet når du bostadens balkong med vacker utsikt över fjällmassiven och stadens kärna.

SOVRUM 3
Större sovrum med plats för dubbelsäng och nattduksbord.

SOVRUM 4
Ett mindre rum med plats för en enkelsäng.

ÖVRIGT
Bostaden är besiktigad.
Kamin ej sotad.
Elbilsladdare installerad.

2005: Inredde suterrängplan. Ny el dragen i båda bostäderna samt nya elskåp. Nytt innertak med infällda spots. Alla fönster byttes ut samt nya ytterdörrar.
Nytt kök monterades samt en ny varmvattenberedare under köksbänken. Nytt parkettgolv på övre plan. Alla innerdörrar byttes.
Två stora fönster monterades på övre plan (vardagsrum). Badrummet renoverades samt golvärme i badrummet.. Dränerat och fuktisolerat.
2011: Två stora fönster monterades på övre plan (vardagsrum).


Enligt Lantmäteriets fastighetsregister är boytan 52 kvm/bostad. Enligt säljarens uppgift har varje bostad 75 kvm i boyta. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av.

Byggnad

Typ av byggnad Parhus i suterräng
Fastighet Björkfors 1:1010
Boarea 75 kvm
Byggnadsår 1976
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas isolerrutor
Bjälklag Trä och betong
Tak Plåt
Grundläggning Souterrängkällare
Uppvärmning Direktverkande el och kamin. Golvvärme med elslingor på suterrängplan.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden 2005: Inredde suterrängplan. Ny el dragen i båda bostäderna samt nya elskåp. Nytt innertak med infällda spots. Alla fönster byttes ut samt nya ytterdörrar.
Nytt kök monterades samt en ny varmvattenberedare under köksbänken. Nytt parkettgolv på övre plan. Alla innerdörrar byttes. Badrum renoverades.
2011: Två stora fönster monterades på övre plan (vardagsrum).

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 2 895 000 kr
Taxeringsvärde 1 435 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 726 000 kr
  • Småhusmark: 709 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 726 000 kr
Värdeår 1976
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 8 750 kWh/år
Driftkostnad 38 019 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 8 392 kr
  • Vatten/avlopp: 7 739 kr
  • Försäkring: 2 647 kr
  • Renhållning: 1 848 kr
  • Hushållsström: 9 843 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 7 550 kr

Bostaden har nyttjats ca 5 veckor/år. När bostaden ej nyttjas ställs temperaturen ner till 8-10 grader enligt säljaren. Kostander och förbrukning är inhämtade under tidsperioden 1 augusti 2022 till 31 juli 2023. 20A säkring.

Tomt

Tomtarea 420 kvm
Tomttyp Naturtomt.
Parkering Parkering vid vägen. Laddare för elbil.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:6 ändamål: Vägar, Grönområden, Övrigt

Planbestämmelser Byggnadsplan (1975-09-17)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende