VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Umfors 373

Välkommen till Umfors 373, en fin tomt på ett fantastiskt läge. Här kommer du att bo med naturen runt husknuten samtidigt som Hemavan och dess serviceutbud ligger endast ca 15 km bort samt Mo i Rana i Norge ca 85 km bort. Det finns en gemensamhetsanläggning (GA:11) med granntomten Umfors 1:173, vilken reglerar vatten och avlopp. Det är förberett och i drift av grannen. El är draget till fastighetsgränsen. Köparen ansvarar själv för anslutningen till detta samt kostnaden som följer med. På tomten finns gemensamhetsanläggningens avfallsbrunn samt pumphuset för vattnet. Infiltrationsbädden ligger utanför tomtgräns. Ser mer i bilagda dokument.

Köparen behöver söka för strandskyddsdispens.

Då tomten ligger utanför sammanhållen bebyggelse är byggnation på tomten ganska fritt så länge det passar in i landskapsbilden. När det gäller byggyta, placering och dylikt måste man ansöka om bygglov hos Miljö och samhällsbyggnadsnämnden där bygglovet prövas enligt PBL. Rekommenderat är att man kontaktar Storumans kommun i ett tidigt skede så hjälper de till med detta samt med ansökan om strandskyddsdispens.

Någon kilometer mot Hemavan ligger Gränslöst. Matbutik med det mesta du kan behöva. Här kan du även fylla tanken för skotern och bilen.

Missa inte chansen att bygga på denna natursköna plats med närhet till vatten, Artfjället och Norra Storfjället som ramar in dalgången. Vintertid har du nära till skoterlederna som tar dig upp på fjället eller ner till sjön och sommartid har du oändliga möjligheter för vandringsturer. Artfjället är också känt för magnifika toppturer. Vid intresse, önskas en visning - kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Tomt
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 1656 kvm
Pris 625 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fin tomt på ett fantastiskt läge nära vatten och mellan fjällmassiven.

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Umfors 373

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 625 000 kr
Taxeringsvärde 266 000 kr (fastställt avseende år 2022)
Varav:
  • Småhusmark: 266 000 kr
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt 2 660 kr

Tomt

Tomtarea 1656 kvm
Tomttyp Naturtomt

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Umfors GA:11
Förmån: Officialservitut Väg, 2421-2019/88.3

Planbestämmelser Natura 2000-Område (Läs mer: https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/natur-och-landsbygd/aktiviteter-och-atgarder-i-naturen/tillstand-natura-2000-omrade.html)
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om, borrat. Enskilt avlopp

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende