VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Umfors 113A,B - 105A,B - 103A,B

Välkommen till Stinthobbens fritidshusområde. Ett nytt tomtområde som håller på att växa fram i fantastiska Umfors, beläget drygt 10 km väster om Hemavan mot norska gränsen. Närhet till vatten samt med Artfjället och Norra Storfjället som ramar in dalgången. Det är sex tomter till salu från 450 000 - 500 000 kr. Det är förberett med el, vatten och fiber fram till fastighetsgräns. Köparen ansvarar själv för anslutningen samt kostnaden för detta. Som ägare till fastigheten ansvarar du själv för anläggning av avloppslösning. Enligt plankartan får man exploatera maximalt 200 kvm byggarea, varav största byggnadsarea för huvudbyggnad är 150 kvm och för komplementbyggnad 50 kvm. Högsta byggnadshöjd är 3,5 m för huvudbyggnad samt 2,8 m för komplementbyggnad. Största takvinkel är 35 grader. Observera att först kontakta Storumans kommun innan anläggning av avlopp samt start av byggnationer. Det är två gemensamhetsanläggningar bildade för området, , GA:13 och 14, vilka avser väg- och vattenförening. I området är tomterna uppmärkta med nummerskyltar. Närhet till fjället och allt dess utbud, sommar som vinter. Nära till skoterled för att ta dig upp på fjället eller ner till sjön. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Tomt
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 1606 kvm
Pris 500 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Sex tomter i fantastiska Umfors!

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Umfors 1
Umfors 1
Tomter och priser
Tomter och priser
Fastighetskarta MARKERAT SÅLD O NR
Fastighetskarta MARKERAT SÅLD O NR
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Skoterkarta
Skoterkarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Umfors 113A,B - 105A,B - 103A,B

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 500 000 kr
Taxeringsvärde 188 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 188 000 kr
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt 1 880 kr

Tomt

Tomtarea 1606 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Umfors GA:13 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Storuman Umfors GA:14 ändamål: Vattenförsörjning

Planbestämmelser Detaljplan (2020-04-08)
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende