VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Syterskalet tomt 7

Väst om Gondolen växer Hemavans senaste område fram, Syterskalet. Ett område som växer i etapper. Nya liftar och nerfarter ska bindas samman med det befintliga skidsystemet. På denna tomt får man bygga fritidshus eller parhus. El, fiber samt kommunalt vatten och avlopp dras fram till tomtgräns. Anslutningsavgifter betalas av köparen. För området har ett gestaltningsprogram tagits fram. Det är av stor vikt att man som köpare av en fastighet sätter sig in i detta, bifogat i denna annons. Intresserad? Kontakta mäklaren för mer info!

Information

Bostadstyp Tomt
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 1081 kvm
Pris 1 550 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Tomt i Hemavans senaste exploateringsområde, Syterskalet!

Tomt 7
Tomt 7
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Tomtkarta
Tomtkarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Syterskalet tomt 7

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 1 550 000 kr

Tomt

Tomtarea 1081 kvm
Övrigt Ett Gestaltningsprogram är upprättat av områdets exploatör i samarbete med kommunen och uttrycker
gemensamma ambitioner för området som hjälpmedel för styrning av byggnaders och den yttre miljöns
utformning. Se mer i bilagd pdf Gestaltningsprogram, Detaljplan samt Planbeskrivning.

Enligt detaljplanen är maximal byggnadsyta 16% av fastighetsarean. Utöver maximal byggnadsarea får fastighet bebyggas med uthus och altan/balkong på sammanlagt högst 40 kvm. Maximalt en huvudbyggnad och en komplementbyggnad (gäststuga, uthus, garage) per fastighet. Maximalt två lägenheter per fastighet. Om fastigheten bebyggs med parhus får den delas i två fastigheter med halverad byggrätt.
Högsta nockhöjd är 11,5 m.
Minsta taklutning är 27 grader, största taklutning är 35 grader.
Glasytorna får ej utgöra mer än 60 % av någon fasad.
Där den naturliga marklutningen överstiger 25 % ska bostadshus uppföras med suterrängvåning.
Läs mer i bilagda dokument.

Max BYA 173 kvm
Max BTA 346 kvm

Säljaren är ej lagfaren ägare än. Lagfartsansökan pågår.
Tillträdet är ej bestämt än.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende