VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Sommarvägen 43

Parhus i suterräng, högt beläget i Hemavan med en fantastisk utsikt. Båda plan är inredda med en spiraltrappa som tar dig mellan våningsplanen. Här erbjuds stora fönsterpartier, balkong och uteplats, kamin, kök med matplats och vacker fjällvy. Öppen och social planlösning, tre sovrum, badrum med bastu, gästWC. Renoverad och ombyggd! Här bor du på ett fantastiskt läge omgiven av skidsystem, affärer, nöjen och fina skoterleder. Helt enkelt ett perfekt fritidsboende! Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 94 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 3 sovrum
Tomt 394 kvm
Byggnadsår 1976
Pris 3 200 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Parhus i suterräng, högt beläget i Hemavan med en fantastisk utsikt!

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Plugg Torrbudet-Bildflöde objekt
Plugg Torrbudet-Bildflöde objekt
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Övre plan
Övre plan
Suterrängplan
Suterrängplan
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sommarvägen 43

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3 sovrum
Boarea 94 kvm. Säljarens information Enligt fastighetsutdrag 52 kvm, enligt säljare tillkom 42 kvm då suterrängplan renoverades.

Välkommen till detta parhus i suterräng, högt beläget i Hemavan med en fantastisk utsikt. Båda plan är inredda med en spiraltrappa som tar dig mellan våningsplanen. Här erbjuds stora fönsterpartier, balkong och uteplats, kamin, kök med matplats och vacker fjällvy. Öppen och social planlösning, tre sovrum, badrum med bastu, gästWC. Renoverad och ombyggd! Här bor du på ett fantastiskt läge omgiven av skidsystem, affärer, nöjen och fina skoterleder. Helt enkelt ett perfekt fritidsboende!

- BALKONG & UTEPLATS I SÖDERLÄGE

- SOCIAL PLANLÖSNING MED KAMIN

- SKI IN/SKI OUT LÄGE

- INTREDD SUTERRÄNGPLAN

- BASTU

- KAMIN

- FIBER

Bostaden är renoverad och utbyggd under 2016-17. På övre plan har alla ytskikt målats, nytt innertak med dimbara spots. På golvet ligger ett Baseco vitlased furugolv. Badrummet uppe har gjorts om till WC med tvättmaskin. Våtrums- och väggmatta . Suterrängplan inreddes under samma tidsperiod. Allrum, större sovrum, ett torkrum/förråd samt badrum med bastu. Mellan våningsplanen går en spiraltrappa.

ÖVRE PLAN
HALL
Ljus, och rymlig entré med ljusa tapeter på väggar och Baseco vitlaserad furu på golvet. Gott om utrymme till att hänga av sig ytterkläder på både hatthylla och i garderober.

WC
I anslutning till lägenhetens entré finns WC. Inrett med våtrumstapet i vitt och våtrumsmatta i mörkgrått. Utrustad med WC, handfat med tillhörande kommod, spegel samt en tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Centralt och socialt placerat vardagsrum med kamin. Här finns utrymme för både matsalsbord och soffgrupp. Väggarna har en ljus tapet och vitlaserat furu av Baseco som ramar in rummet och fortlöper i resterande del av lägenheten. Härifrån nås balkongen med dess storslagna utsikt.

KÖK
Charmigt kök i ursprungligt utförande med mörkbruna skåpluckor, vitt kakel med och bänkskiva i laminat och rostfritt. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, spis/ugnugn, fläkt, micro och diskmaskin.

SOVRUM 1
Sovrum med en våningssäng med bredden 120 cm. Rummet har en diskret mönstrad tapet.

SOVRUM 2
Sovrum möblerad med dubbelsäng i bredden 160 cm. Mellan sovrummen är ett större förråd.

SUTERRÄNGPLAN
Du kommer antingen ner för spiraltrappan eller in genom entrédörren. Det finns en mindre yta för avhängning av kläder alldeles vid ytterdörren. Hallen fördelar sovrummet, umgängesyta, torkrum/förråd samt badrummet. Genomgående ligger ett vinylgolv på golvet med undantag för badrummet.

SOVRUM 3
Det största sovrummet som rymmer en fullstor dubbelsäng, dubbla garderober med skjutdörrar. Här inne är det en härlig heltäckningsmatta på golvet och en mönstrad tapet på väggarna.

ALLRUM
Idag står här fyra fåtöljer. Ett skönt rum för avkoppling.

BADRUM
Ett större badrum som har dubbla handfat med tillhörande kommod och väggspegel. Dusch med vikväggar, VVB 200 lit samt en härlig bastu. Klinker i svart/vitt och FiboTrespo på väggarna.

TORKRUM/FÖRRÅD
Välventilerat torkrum/förråd med fuktstyrd fläkt. Anordning för torkning och förvaring av kläder samt skor. FiboTrespo på väggarna.

ÖVRIGT
Enligt Lantmäteriets fastighetsregister är boytan 52 kvm. Enligt säljarens uppgift/bygglovet har 42 kvm boyta tillkommit efter nybyggnad av suterrängplan. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) finns att ta del av.
Ålder på vitvaror, cirka: kyl 10 år, frys 5 år, diskmaskin och spis 5-6 år, micro 2022.
Bostaden säljs delvis möblerad.

2016-17 Nybyggnad av suterrängplan. Renovering av övre plan: nya fönster, nya inner- och ytterdörrar, nytt yttertak, balkong med tak, förråd, utetrappa. Satt in jordfelsbrytare, vattenfelsbrytare samt golvvärme (el) på hela suterrängplan. Målat fasad.

Byggnad

Typ av byggnad Parhus
Fastighet Björkfors 1:284
Boarea 94 kvm
Byggnadsår 1976
Kommentar till byggnadsår 2016-17 Nybyggnad av suterrängplan.
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Suterräng
Uppvärmning Direkt el, kamin
Ventilation Självdrag samt mekaniska fläktar nere.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 3 200 000 kr
Taxeringsvärde 1 162 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 465 000 kr
  • Småhusmark: 697 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 465 000 kr
Värdeår 1976
Summa inteckningar 535 000 kr
Fastighetsskatt 8 715 kr
Elförbrukning 13 000 kWh/år
Driftkostnad 34 920 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 7 000 kr
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Renhållning: 1 720 kr
  • Hushållsström: 19 000 kr
  • Sotning: 1 200 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 4 500 kr

Elkostnader tagna 2021-22. Säljarna har nyttjat bostaden ca 75 dagar under 2022. Ca 18 grader jul-påsk, övrig tid ca 10 grader. Bredband betalas genom Fritidshusabonnemang VK Media, 30 dagar kostar 470 kr.

Tomt

Tomtarea 394 kvm
Uteplats Uteplats bottenplan, balkong övre plan.
Parkering Parkeringsplats finns parallellt med Sommarvägen med två motorvärmaruttag.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:6 ändamål: Vägar, Grönområden, Övrigt

Planbestämmelser Byggnadsplan

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende