VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Skogsvägen 19

Välkommen till Skogsvägen 19 och detta fina fritidshus på bra läge i Hemavan! Här är de sociala ytorna stora och flertalet sovrum samsas med hela två WC samt ett duschrum med bastu. Invändigt bjuder bostaden på charmiga detaljer såsom den vackra murstocken, kaminen och gedigna trägolv. På gården står riktiga pärlor till garage, hela två stycken - ett isolerat och ett oisolerat med carport, perfekt som skotergarage. Gångavstånd till liftar, längdspår, butiker, restauranger, flygplats mm. Bilder från garage kommer inom kort. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 100 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 4 sovrum
Tomt 1043 kvm
Byggnadsår 1977
Pris 3 095 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Trevligt fritidshus med inglasad altan, charmiga detaljer invändigt och två garage med carport!

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skogsvägen 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 4 sovrum
Boarea 100 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till Skogsvägen 19 och detta fina fritidshus på bra läge i Hemavan! Här är de sociala ytorna stora och flertalet sovrum samsas med hela två WC samt ett duschrum med bastu. Invändigt bjuder bostaden på charmiga detaljer såsom den vackra murstocken, kaminen och gedigna trägolv. På gården står riktiga pärlor till garage, hela två stycken - ett isolerat och ett oisolerat med carport, perfekt som skotergarage. Gångavstånd till liftar, längdspår, butiker, restauranger, flygplats mm. Bilder från garage kommer inom kort. Välkommen på husesyn:

KAMIN

BASTU

FYRA SOVRUM

TVÅ GARAGE MED CARPORT

STORA SOCIALA YTOR

HALL
Direkt i den stora hallen slås du av de trevliga stora ytorna som bostaden bjuder på. Perfekt avhängningsyta samt plats för skoställ och hatthylla direkt till vänster. I den inre hallen ryms övrigt möblemang såsom byrå och inbyggd garderob med skjutdörrar i spegelglas. Vit panel på väggarna och vackert trägolv.

KÖK
Från hallen når du bostadens stilrena kök som ligger i direkt anslutning och med öppen planlösning mot vardagsrummet. Här ryms med andra ord många nära och kära. Köket är stilrent med vita skåpsluckor som gömmer gott om förvaring, handtag i rostfritt och svart bänkskiva med grått kakel ovanför. Köket är utrustat med följande: kombinerad kyl och frys, inbyggd micro och ugn, induktionshäll, inbyggd fläkt samt diskmaskin.

VARDAGSRUM
Mellan kök och vardagsrum tronar bostadens stjärna upp - den vackra kaminen som ger bostaden både värme och mysfaktor. Det stora vardagsrummet har gott om plats för både större matplats, soffgrupp, TV samt övrigt möblemang såsom byrå och bokhyllor. Ett ljust och trevligt rum där ni även finner utgången till bostadens inglasade altan.

SOVRUM 1 OCH 2
Två större sovrum med gott om plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord samt förvaring i form av byrå / garderob.

SOVRUM 3 OCH 4
Två sovrum perfekta som barnrum eller gästrum. Här ryms enkelsängar, tillhörande nattduksbord samt förvaring i form av mindre byrå.

DUSCHRUM MED BASTU
Stort härligt duschrum med bastu.

WC 1 OCH 2
Här inne finns allt du behöver, WC och handfat.

ÖVRIGT
Är ett Jörnträhus.
Tilläggsisolerad vind, sprutat tidningsull.
Säljarna upplyser om att när de köpte stugan 2009 fanns en mindre sättning i västra flygeln där inkommande VA grävts in. Detta är åtgärdat genom att stugan är höjd med husdomkrafter.

2024: Nytt bastuaggregat.
2023: Ny induktionshäll. Nytt golv i sovrum och hall.
2022: Ny WC-stol.
2021: Nytt golv i sovrum. Sotat kamin.
2019: Utvändig ommålning bostad och garage.
2017: Byte till oljefyllda radiatorer.
2016: Ny tvättmaskin.
2015: Renoverade kök och ändrade planlösningen. Nya vitvaror i kök. Slipning av trägolv i kök och vardagsrum. Installation av fjärrstyrning värme. Byte elcentral. Byte bastuaggregat och bastudörr.
2013: Tilläggsisolerade vind och ny brandmatta i skorsten.
2012: Installation utvändig vattenutkastare.
2011: Renovering toaletter med nya tvättställ, kakel och golvmatta.
2010: Invändig ommålning. Utvändig ommålning bostad och garage.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans fritidshus
Fastighet Björkfors 1:80
Boarea 100 kvm
Byggnadsår 1977
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Krypargrund. Åldersbeständig plast på marken.
Uppvärmning Direktverkande el (oljeradiatorer och luftvärmepump) samt kamin.
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Säljarna upplyser:
När de köpte stugan 2009 fanns en mindre sättning i västra flygeln där inkommande VA grävts in. Detta är åtgärdat genom att stugan är höjd med husdomkrafter.
Hängrännor på stuga har delvis skadats av snöbelastning. Bör justeras/bytas.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 3 095 000 kr
Taxeringsvärde 2 020 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 757 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 263 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 263 000 kr
Värdeår 1977
Summa inteckningar 1 024 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 8 614 kWh/år
Driftkostnad 24 875 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 6 899 kr
  • Vatten/avlopp: 7 739 kr
  • Försäkring: 2 951 kr
  • Renhållning: 1 833 kr
  • Hushållsström: 3 328 kr
  • Sotning: 400 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 1 725 kr

Antal personer i bostaden varier mellan 2-8 personer. Bostaden nyttjas 15-20 veckor per år. När bostaden ej nyttjas ställs temperaturen ner till 13 grader. Kaminen sotas vart 3'e år för en kostnad på ca 1 200 kr. Samfällighetsavgiften täcker vägunderhåll, snöröjning, sandning och belysning. Gårdsplanen har säljarna skottat själva. Säkring 20A. Säljarna har rörligt elpris, tidstariff T4. KWh-förbrukningen samt kostnaden för den är hämtade från 2022. Beräknad förbrukning 2023, 8 012 kWh. Säljarna eldar 1-2 kubik ved per år.

Tomt

Tomtarea 1043 kvm
Tomttyp Trädgårdstomt
Uteplats Inglasad veranda.
Parkering Två garage och en carport samt gott om utrymme på uppfarten för flera bilar.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:38 ändamål: Vägar

Planbestämmelser Byggnadsplan (1979-09-10)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende