VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Portbron 153E

Portbron 153E med Jofjället i ryggen och storslagna Norra Storfjället som kuliss. Säljarna har grovbrutit vägen och påbörjat markarbetet där bostaden var tänkt att uppföras. Mellan tomten och Jofjället har det dikats ut ordentligt för att leda bort vatten från tomten. Finns ej vatten och avlopp på tomten, det är upp till fastighetsägaren att anlägga detta. Det är en naturtomt med stor potential. Skoter- och vandringsled alldeles bakom tomten. Med ca 4 kilometer in till Hemavan och dryga milen till Tärnaby, bor du centralt med närhet till till fjället. Ett tomt för dig som brinner för skoterkörning, fiske, turskidåkning men även utförsåkning då det är 5-15 minuters bilkörning till våra härliga liftsystem. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Tomt
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 1605 kvm
Pris 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fin tomt i fantastiska Portbron!

AnnaG Digitalt visitkort - kopia
AnnaG Digitalt visitkort - kopia
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Portbron 153E

Bostadsfakta

Ekonomi

Pris 395 000 kr
Taxeringsvärde 394 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 394 000 kr
Typkod 210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt 3 940 kr
Driftkostnad 1 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Väg/samfällighetsavgift: 1 500 kr

Kostnaden under väg/samfällighetsavgift täcker kostnaden för underhåll av väg samt vatten. Det är en väg- och vattenförening.

Tomt

Tomtarea 1605 kvm
Tomttyp Naturtomt
Övrigt Det finns inga uttalade restriktioner utan bebyggelsen ska anpassas till omgivningen och miljön.
Generellt: jordnära toner, träfasad, sadeltak, 50-60 kvm garage, 150-180 kvm hus. Fastigheten tillhör en gemensamhetsanläggning ga:1 för vägen ut mot E12.

Då förhandsbeskedet och strandskyddsdispensen är äldre än två år så krävs det ny strandskyddsdispens samt att bygglovet går via nämnden.

För mer info, kontakt Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i Storumans kommun.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Krokfors GA:1 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering

Vatten & avlopp Vatten saknas. Avlopp saknas

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende