Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Marias väg 1A

Välkommen till detta mycket attraktiva parhus högt beläget med bekvämt ski-in-ski-outläge till centrumliften! Parhuset är mycket påkostat materialmässigt och välplanerat i minsta detalj. Invändig ligger genomgående en vitmålad träpanel och golven är klädda i en fin enstavsparket (Kährs). Golvvärme i entréplan ger god komfort. Den rymliga hallen med separat klädkammare ger utrymme till optimala förvaringsmöjligheter. Sällskapsytorna (kök, matrum och vardagsrum) är representativa och generösa där stora fönsterpartier från golv till tak ger utsikt över fjällmassiven och vackert ljusinsläpp. Självklart så finns här en kamin som ger extra mysfaktor och värme när kylan kryper på. Den smakfulla köksinredningen från Ballingslöv har arbetsytor i granit.

Detta rymliga fjällboende fördelar hela fem sovrum, två i entréplan och tre på övre plan. Övre plan disponerar också ett allrum, vilket underlättar umgänge och social samvaro ytterligare. Här finns två kaklade badrum var av ett med bastu och det andra intrett med tvättmöjligheter. Badrummen är placerade ett på vardera planet.

Husets säljs med inventarier.

Tomten är rymlig med bra uppställningsyta för upp till tre bilar, vilket är mycket uppskattat. Här bor ni med gångavstånd till skoterled och skoterparkering, Hemavans kompletta serviceutbud, flygplats och busskommunikationer samt fina prepparerade längdskidspår.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea/Biarea 135 kvm + 30 kvm
Rum 7 varav 5 sovrum
Tomt 512 kvm, friköpt
Byggnadsår 2015
Pris

Ansvarig mäklare
Charlotte Forsberg
Reg. Fastighetsmäklare
0766-22 11 38
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Rymligt, modernt och bekvämt intill skistreet!

Fastighetskarta

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Charlotte Forsberg

Charlotte Forsberg

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Marias väg 1A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 7 varav 5 sovrum
Boarea 135 kvm. taxeringsinformation

HALL
Välkommen in till rymlig hall med optimala förvaringsmöjligheter. Här finns utrymme för generös avhägningsplats samt tillgång till klädkammare. På golvet ligger ett fint klinkergolv i grått innan en vacker enstavsparkett tar vid och löper vidare in genom samtliga rum i entréplan. Väggarna kläs av vitmålad träpanel, vilket är genomgående i hela huset och ger en bra helhetskänsla. Golvvärme i hela nedre plan ger god komfort.

KÖK
Väldimensionerat och smakfullt inrett kök (vit skåpinredning) med gott om skåp samt generösa arbetsytor i granit underlättar matbestyren. Ovan arbetsytorrna ligger ett svart kakel. Den maskinella utrustningen består av hel kyl och frys, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin samt induktionshäll. En köksbänk delar av köket från matplatsen och vardagsrummet. Den öppna planlösningen mellan rummen ger en social och lättsam tillvaro.

Matplatsen är mycket rymlig med plats för både vänner och familj utan att det upplevs trångt. Vid matplatsen finns också en kamin placerad i ständigt blickfång oavsett om man befinner sig i kök, vardagsrum eller vid matplatsen.

VARDAGSRUM
Vardagsrumsdelen har utrymme för soffgrupp och TV-möbel, en ombonad och mysig del av rummet.

SOVRUM 1
Entréplan erbjuder två sovrum. Sovrum ett är rymligt med plats för dubbelsäng. Rummet är inrett med två garderober.

SOVRUM 2
Sovrum två är mindre och är inredd med en övervåningssäng.

BADRUM MED BASTU
Entréplanets badrum är smakkfullt inrett med kakel och klinker i gråbeige ton. Belysning med dimmer ger fin belysning. Takdusch, duschväggar, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel är badrummets inredning. Ett fönster släpper in ljus. Badrummet har också en bastu.

ALLRUM
Trapp i hall leder er upp till övre plan och ett trivsamt och ljust allrum som fördelar samtliga rum på övre plan. Allrummets fönsterpartier ger vackert ljusinsläpp och fin vy över fjällområdet. Den generösa takhöjden är påtaglig och ger rummet extra rymd.

SOVRUM 3
Samtliga sovrum på övre plan är rymliga med plats för dubbelsäng. Rummen karaktäriseras med charmiga snedtak. Sovrum tre är inrett med dubbelsäng samt en extra säng.

SOVRUM 4
Sovrum fyra är inrett med två enkelsängar. Här finns inget fönster, vilket gör rummet mörkt och vilsamt.

SOVRUM 5
Sovrum fem är inrett med dubbelsäng. Stora fönsterpariter i väster ger fin utsikt.

BADRUM MED TVÄTTDEL
Övervåningens badrum är inrett med dusch, duschväggar, wc, tvättställ med tillhörande kommod och spegel..Här finns även en tvättmaskin. På golvet ligger en mörkgrå matta och väggarna är kaklade i vitt. Ett fönster släpper in ljus.

ÖVRIGT
Bostaden säljs med inventarier. Ägaren kommer att ta med vissa möbler och personliga tillhörigheter. Inventarielista finns.

Byggnad

Typ av byggnad Fritidshus - parhus
Fastighet Björkfors 1:1038
Boarea 135 kvm
Biarea 30 kvm
Byggnadsår 2015
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Stående träpanel
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Betongtegel
Grundläggning Platta på mark
Uppvärmning Frånluftsvärmepump och kamin

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde 3 326 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 2 574 000 kr
  • Småhusmark: 752 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 2 574 000 kr
Värdeår 2015
Summa inteckningar 1 950 000 kr

Tomt

Tomtarea 512 kvm

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:35 ändamål: Vägar, Grönområden, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:48, Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:9 ändamål: Vägar
Last: Officialservitut Väg, 2421-13/17.1
Last: Officialservitut Väg, 2421-14/34.2

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende