Visningar

Lördag 10 December KL: 11:00 - 11:50 Bokad visning, anmäl dig via hemsidan. Önskas videovisning kontakta mäklaren. Boka
Boka visning
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Margaretas väg 8

Välkommen till detta trivsamma och välplanerade hus! Öppen planlösning som bjuder in till både after-ski/skoter och middagar framför kaminen efter en lång dag ute i fjälluften. I huset har smakfulla val av ytskikt och inredning gjorts, bra med förvaringsytor med en större garderob/förråd i huset, förråd i anslutning till bostaden samt ett skotergarage på tomten. Den sydvästliga väggen täcks till stor del av ett fönsterparti ner till golvet vilket ger känslan av att vara ute när man är inne. Låt bilen stå och gå till backen. Till skoterleden är det några hundra meter. Placeringen ligger mellan Gondolen och Hemavans nya skidområde Syterskalet. Ett perfekt val för dig och familjen som älskar allt som fjällen har att erbjuda!. Detta är ett fritidshus för den som värdesätter närhet till skidbacken och/eller skoterled, en genomtänkt planlösning med sociala ytor och med närhet till Hemavans service och puls. Vid intresse kontakta mäklaren. Observera att det endast är bokade visningar.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 68 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 781 kvm
Byggnadsår 2011
Pris 3 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Välplanerat och trivsamt fritidshus placerad mellan skoterled och Gondolen!

AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Margaretas väg 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 68 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till detta trivsamma och välplanerade hus! Öppen planlösning som bjuder in till både after-ski/skoter och middagar framför kaminen efter en lång dag ute i fjälluften. I huset har smakfulla val av ytskikt och inredning gjorts, bra med förvaringsytor med en större garderob/förråd i huset, förråd i anslutning till bostaden samt ett skotergarage på tomten. Den sydvästliga väggen täcks till stor del av ett fönsterparti ner till golvet vilket ger känslan av att vara ute när man är inne. Låt bilen stå och gå till backen. Till skoterleden är det några hundra meter. Placeringen ligger mellan Gondolen och Hemavans nya skidområde Syterskalet. Ett perfekt val för dig och familjen som älskar allt som fjällen har att erbjuda!. Detta är ett fritidshus för den som värdesätter närhet till skidbacken och/eller skoterled, en genomtänkt planlösning med sociala ytor och med närhet till Hemavans service och puls.

SKI IN SKI OUT

UTHYRNINGSMÖJLIGHETER

FIBER

KAMIN

3 SOVRUM

Efter du har parkerat bilen på uppfarten, tar du trappen upp och kommer till den stora altanen med utsikt över Jofjället och Tängvattsdalen. Till höger, ovan trappen finns ett oisolerat förråd där du kan förvara skidor, grill mm.
När du kommer in i hallen har du en avhängningsyta direkt till höger och rakt fram är ett större förråd/klädkammare. Hallen till vänster leder vidare till vardagsrum/kök samt bostadens tre sovrum. Badrummet ligger direkt till höger. I hall ligger ett grått klickgolv från Pergo. I vardagsrum/kök samt sovrummen ligger ett matt, brunt 2 stavigt laminatgolv. Taket är vitmålat. Dimbara, inbyggda LED-spotar i tak i kök, hall och WC.

VARDAGSRUM/KÖK
Det är en öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Kaminen är placerad centralt i rummet. Altandörr samt stora härliga fönster mot altanen vilket ger rummet ett härligt ljus. Köket är från HTH och har svarta samt frostade glas till luckor. Den maskinella utrustningen är från Electrolux och består av spis, ugn, kyl/frys, inbyggd diskmaskin samt fläkt. Bänkskiva Stala bänkplåt. Väggarna är vitmålade samt två tapetserade fondväggar, varav en bakom köket samt en mot kortsidan västerut. I köksdelen är det inbyggda spots i taket samt spotar under överskåp och i vitrinskåpen.

SOVRUM 1
Här inne står idag en dubbelsäng med 180 cm bredd. Inbyggda garderober med skjutdörrar. Fönster på två av tre ytterväggar. Vitmålade väggar samt en tapetserad fondvägg vid sängens huvudgavel.

SOVRUM 2
Här inne står idag en enkelsäng med bredden 120 cm. Vitmålade väggar.

SOVRUM 3
Två våningssängar med bredden 80 cm ryms i detta rum idag.

BADRUM
Här inne ryms WC, handfat med tillhörande kommod, badrumsskåp med spegeldörrar, tvättmaskin samt varmvattenberedare. Dusch med vikbara väggar. På väggar och tak sitter Tarketts våtrumsmatta och -vägg. Golvet är en antislip matta.

ÖVRIGT
Är ett Jörnträhus.
Skotergaraget är 15 kvm. Ej isolerat.
Draget värmeslingor för inkommande vatten.
Golvvärme med elslingor i hall, vardagsrum samt badrum. I övriga rum sitter radiatorer.
Dimbara, inbyggda LED-spotar i tak i kök, hall och WC.
Inspektionsluckorna till krypargrunden är under bron/altanen. Luckorna syns höger om trappen under bron. Mitt under bron är respektive lucka. "Bakre huskroppen" har en inspektionslucka och den "främre huskropp" har en. Lätt att inspektera och lätt att krypa in då det är ca 60 cm höjd under bjälklaget.
Kamin från Jötul med täljstenstop.
Luvftvärmepump från Panasonic.

2021 Fiber indraget.
2020 Byggt skotergarage
2019 Brandskyddskontroll samt sotning av kamin
2018 Målat fasad
2012 Byggt Altan, brokvist samt skidförråd.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans fritidshus
Fastighet Björkfors 1:815
Boarea 68 kvm
Byggnadsår 2011
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Grundmur Betong
Tak Plåt
Grundläggning Krypargrund
Uppvärmning Luftvärmepump, kamin, golvvärme el samt radiatorer.
Ventilation Mekanisk frånluft.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 3 495 000 kr
Taxeringsvärde 1 975 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 710 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 265 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 265 000 kr
Värdeår 2011
Summa inteckningar 975 000 kr
Fastighetsskatt 8 874 kr
Elförbrukning 6 779 kWh/år
Driftkostnad 24 307 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 6 909 kr
  • Försäkring: 1 512 kr
  • Renhållning: 1 700 kr
  • Hushållsström: 11 786 kr
  • Sotning: 400 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 1 000 kr
  • Övrigt: 1 000 kr

Förbrukningen/kostnaden för el är inhämtad från 2021. Under övrigt är kostnaden för snöskottning. Lägenheten är nyttjad ca 8 veckor senaste året. Säljarna har haft pumpen inställd på 16 grader då de ej nyttjat bostaden. Samfällighetsavgiften betalas en gång per år. (mars 2022)

Tomt

Tomtarea 781 kvm
Tomttyp Naturtomt
Uteplats Stor altan längs med långsidan av bostaden.
Parkering Gott om parkeringsplats på uppfarten.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:45 ändamål: Vägar

Planbestämmelser Detaljplan

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende