VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, HEMAVAN

Klippen stugby - andelsstuga 12B

Välkommen till fantastiska Klippen! Är du inte redo att köpa något eget men ändå vill ta del av fjällvärlden och allt den har att erbjuda? Nu har du möjlighet att förvärva sex andelsveckor i Klippens stugby i stuga 12B!

Stugbyn ligger på en vacker plats med Artfjället som panorama och fjällnatur utanför dörren. Umeälven ringlar alldeles nedanför stugbyn. Med närhet till skoter- och vandringsleder, fiske, naturen samt närheten till Hemavan med allt dess utbud, bor du idylliskt här under dina veckor.

Stugan är en del i ett parhus och fördelar tre sovrum, kök/allrum i öppen planlösning, badrum med bastu samt ett förråd. En altan i anslutning till vardagsrummet. Parkering med motorvärmare ingår samt att det finns tillgång till föreningens elbilsladdare.

Veckorna som är aktuella är vecka 16, 17, 34, 35, 40 samt 41. Veckorna kostar följande: 16, 17 4 701 kr/vecka, veckorna 34, 35 pris 3 304 kr/vecka samt veckorna 40, 41 pris 1 906 kr/vecka. Det finns möjlighet att hyra ut sina veckor om man inte nyttjar dem själv.

Gå in och läs mer på föreningens hemsida https://brf-klippen.se/kontakta-oss/. Önskas visning, mer information, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Övrig bostad
Boarea 70 kvm
Upplåtelseform Andelsrätt
Avgift 1651 kr/mån
Rum 4 varav 3 sovrum
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Byggnadsår 1980
Pris 150 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Andelsveckor i Klippens stugby!

Kollage 3
Kollage 3
AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Klippen stugby - andelsstuga 12B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 70 kvm. Föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 1

Välplanerad stuga med en större yta för umgänge då kök/vardagsrum har en öppen planlösning. Kaminen i rummets mitt förhöjer myskänslan. Stugan har tre sovrum där i två av dem står våningssängar och i det tredje två enkelsängar. Här finns bastu att värma sig i efter en dag ute i våra vackra fjäll. I direkt anslutning till bostaden finns ett förråd att låsa in sin utrustning i. Du parkerar på den gemensamma parkeringen där bostaden har 'sin' plats med motorvärmaruttag.

Byggnad

Typ av byggnad 1-plans parhus
Boarea 70 kvm
Byggnadsår 1980
Uppvärmning Direktverkande el och luftvärmepump.
Ventilation Självdrag
Bredband TV via antenn ingår. Bredband är planerat att installeras klart under 2024. Ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 150 000 kr
Avgift 1651 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften ingår nyttjanderätt av fullt möblerad och utrustad lägenhet under den vecka man köpt. El, vatten och renhållning ingår samt avsättning till yttre och inre fond. Snöröjning efter vägar, på parkeringar och in förbi varje lägenhet ingår. Månadsavgiften motsvarar kostnaderna per vecka: 16, 17 4 701 kr/vecka, veckorna 34, 35 pris 3 304 kr/vecka samt veckorna 40, 41 pris 1 906 kr/vecka. Vecka 1-26 faktureras i feb/mars och vecka 27-52 faktureras i september.
Andel i förening 4,17%
Andel av årsavgift 4,17%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 185 418 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Underlag är hämtat från 2022 års årsredovsining.

Förening

Föreningsnamn Brf Klippen
Organisationsform Bostadsförening
Organisationsnummer 716415-1693
Gatuadress Stintbäcken 413
Postnummer 92593
Ort Hemavan
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Bostadsrättsföreningen Brf Klippen är en äkta bostadsrättsförening som förvaltas ekonomiskt av Daki Förvaltning, Skellefteå. Tekniskt av anställd vaktmästare och medlemsvald styrelse. Föreningen förfogar över 24 st lägenheter och ett garage/personalutrymme.
Adressen är Stintbäcken 413, 925 93 Hemavan. Lägenheterna har egna adresser. Överlåtelseavgift är f.n. 750kr. Pantsättning tillåts ej.
Månadsavgiften höjdes med 5 % från och med 1/1 – 2024, enligt styrelsen 2024-03-11.

HUSETS SKICK
Husen är byggda 1978-1980 och underhålls löpande. Bl.a. tilläggsisolering av tak och installation av luftvärmepumpar är tidigare gjort. Skicket är generellt mycket gott.

FRAMTIDA RENOVERINGAR
Badrum ska åtgärdas framöver.

GÅRDEN
Fjällnatur runt alla lägenheter med fantastisk vy mot Artfjället.
Umeälven ringlar alldeles nedanför stugbyn.

KABEL-TV & BREDBAND
TV via antenn ingår.
Bredband 100Mbit kommer förhoppningsvis att installeras klart under 2024. Ingår i månadsavgiften.

TVÄTTSTUGA
Kontakta vaktmästaren för att få tillgång till tvättmaskin och torktumlare.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Finns inga.

PARKERING
Tillgång till en motorvärmarplats/lägenhet på gemensam parkering, samt möjlighet att ladda elbil (mot avgift) på föreningens 4 laddplatser. Parkering för ett antal släpvagnar finns.

ÖVRIGT
I månadsavgiften ingår nyttjanderätt av fullt möblerad och utrustad lägenhet under den vecka man köpt. El, vatten och renhållning ingår. Diskmaskin och bastu finns i varje lägenhet. Lägenheterna är försäkrade av föreningen. Snöröjning efter vägar, på parkeringar och in förbi varje lägenhet ingår.
Antal lägenheter 24
Överlåtelseavgift 750 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Övrigt

Parkering Tillgång till en motorvärmarplats/lägenhet på gemensam parkering, samt möjlighet att ladda elbil (mot avgift) på föreningens 4 laddplatser. Parkering för ett antal släpvagnar finns.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende