VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Johans väg 1

SNART TILL SALU! Välkommen till detta välplanerade och mysiga fjällboende i centrala Hemavan. Boendet har en härlig öppen planlösning i kök/matplats/allrum med en mysig kamin, tre-fyra bekväma sovrum, badrum med en avkopplande bastu på entréplan samt ett badrum till på övre plan. Du kan njuta av den härliga altanen som sträcker sig längs med hela långsidan av huset i söderläge. Det finns även ett skotergarage samt en förrådsbyggnad på tomten. Fiber är inkopplat och luft-luftpumpen går att styra på distans. Skoterled och ski-street ligger precis i närheten och längdspåret är bara en kort promenad bort. Dessutom kan du enkelt promenera till butiker, restauranger och flygplatsen. Huset säljs med alla inventarier. Besiktning sker under juni månad. Välkommen till ditt drömboende i fjällen! Mer info och bilder kommer. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 116 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 5 varav 3-4 sovrum
Tomt 584 kvm
Byggnadsår 2007
Pris

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART TILL SALU! Välplanerat och mysigt fjällboende i centrala Hemavan.

hall
hall

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Johans väg 1

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5 varav 3-4 sovrum
Boarea 116 kvm. Taxeringsinformation

Välkommen till detta välplanerade och mysiga fjällboende i centrala Hemavan. Boendet har en härlig öppen planlösning i kök/matplats/allrum med en mysig kamin, tre-fyra bekväma sovrum, badrum med en avkopplande bastu på entréplan samt ett badrum till på övre plan. Du kan njuta av den härliga altanen som sträcker sig längs med hela långsidan av huset i söderläge. Det finns även ett skotergarage samt en förrådsbyggnad på tomten. Fiber är inkopplat och luft-luftpumpen går att styra på distans. Skoterled och ski-street ligger precis i närheten och längdspåret är bara en kort promenad bort. Dessutom kan du enkelt promenera till butiker, restauranger och flygplatsen. Huset säljs med alla inventarier. Besiktning sker under juni månad. Välkommen till ditt drömboende i fjällen! Mer info och bilder kommer.

MÅNGA SOVPLATSER

FIBER

TVÅ BADRUM OCH EN BASTU

NÄRHET TILL VANDRINGS- OCH SKOTERLEDER

ÖVRIGT
Observera! Pantbrevet på 1 500 000 kr som finns på fastigheten är i norska kronor.
Fiber är indraget.

2019 Byggt skotergaraget
2018 Byggde ut altanen. Installerat utkastare, luft-luft värmepump vilken går att styra på distans.
2012 Byggt skidboden (förra ägaren)

Enligt Lantmäteriets fastighetsregister är boytan 116 kvm. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plans fritidshus
Fastighet Björkfors 1:650
Boarea 116 kvm
Byggnadsår 2007
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Timmer
Fasad Trä, liggande timmer
Fönster 2+1-glas
Bjälklag Trä
Tak Schingel
Grundläggning Platta på mark
Uppvärmning Elvärmekablar i hela plattan på entréplan, pelletspanna och luft-luft värmepump.
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Taxeringsvärde 2 540 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusmark: 675 000 kr
  • Småhusbyggnad: 1 865 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 1 865 000 kr
Värdeår 2007
Summa inteckningar 1 500 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 14 350 kWh/år
Driftkostnad 49 822 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 31 200 kr
  • Vatten/avlopp: 10 200 kr
  • Försäkring: 4 422 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 3 600 kr
  • Övrigt: 400 kr

VA täcker också kostnaden för renhållning. Under posten 'Väg/samfällighetsavgift' är även snöskottningen inkluderad. Uppvärmning är pelletspannan och årsförbrukningen är ca 50 kg. Kostanden för detta ligger under 'Övrigt'. Kostnader och förbrukning är inhämtade från maj 2023 till april 2024. Säljarna har nyttjat bostaden ca 10 helger/år samt 2-3 veckor under vintern. När ingen är där ställs temperaturen ner till ca 10 grader.

Tomt

Tomtarea 584 kvm
Tomttyp Naturtomt
Uteplats Stor altan delvis under tak.
Parkering Parkeringsyta framför bostaden.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:35 ändamål: Vägar, Grönområden, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:41, Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:9 ändamål: Vägar

Planbestämmelser Detaljplan (1996-11-21)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.