VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Höstvägen 18

Välkommen till Höstvägen 18, ett fjällboende i centrala Hemavan med gångavstånd till butiker, restauranger, flygplats, liftsystem mm. På övre plan är vardagsrum/kök i öppen planlösning med utgång till balkongen med fantastisk utsikt över fjällmassiven. Här upp är även en hall med utrymme för klädförvaring samt WC-rum med tvättmaskin och torkskåp. På suterrängplan är det tre sovrum, badrum med bastu samt goda förrådsutrymmen. Från det största sovrummet tar du dig ut till uteplatsen. Säljaren har under sitt ägande bytt alla fönster utom ett på suterrängplan samt vid hall och trapp, byggt skoterförråd och balkong, dragit in fiber samt ändrat planlösning både på övre- och suterrängplan. Bostaden har besiktigats. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea 65 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Rum 4 varav 3 sovrum
Tomt 491 kvm
Byggnadsår 1978
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Fjällboende i centrala Hemavan!

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Entréplan
Entréplan
Suterräng plan
Suterräng plan

Entréplan
Entréplan
Suterräng plan
Suterräng plan
Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Höstvägen 18

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 4 varav 3 sovrum
Boarea 65 kvm. Taxeringsinformation Ca 71 kvm boarea efter ändrad planlösning på suterrängplan.

Välkommen till Höstvägen 18, ett fjällboende i centrala Hemavan med gångavstånd till butiker, restauranger, flygplats, liftsystem mm. På övre plan är vardagsrum/kök i öppen planlösning med utgång till balkongen med fantastisk utsikt över fjällmassiven. Här upp är även en hall med utrymme för klädförvaring samt WC-rum med tvättmaskin och torkskåp. På suterrängplan är det tre sovrum, badrum med bastu samt goda förrådsutrymmen. Från det största sovrummet tar du dig ut till uteplatsen. Säljaren har under sitt ägande bytt alla fönster utom ett på suterrängplan samt vid hall och trapp, byggt skoterförråd och balkong, dragit in fiber samt ändrat planlösning både på övre- och suterrängplan. Bostaden har besiktigats.

SKOTERGARAGE

TRE SOVRUM

BASTU

FIBER

ÖVRE PLAN
HALL
Välkommen in i hallen som bjuder ytor för avhängning och förvaring.

WC
Från hallen når du WC'n med tvättmaskin, torkskåp, WC, handfat och spegelskåp. Tapet pryder väggarna och matta på golvet.

KÖK/VARDAGSRUM
Kök och vardagsrum med social planlösning, här ryms många nära och kära. Gott om förvaring i köksskåpen. Kökets maskinella utrustning består av ugn, spishäll, kyl och diskmaskin. Väggen pryds av stora fönster. Intill köket och matplatsen ligger den lättmöblerade vardagsrumsdelen med gott om plats för soffa och TV-möbel. Härifrån når du även bostadens stora balkong med fantastisk utsikt över fjällmassiven.

NEDRE PLAN
Välkommen ner! På suterrängplanet är det tre sovrum, badrum med bastu samt goda förrådsutrymmen.

SOVRUM 1
Stort sovrum med plats för dubbelsäng, tillhörande nattduksbord samt förvaring, exempelvis byrå eller garderob. Från sovrummet når du bostadens härliga uteplats.

SOVRUM 2
Sovrum med plats för våningssäng eller mindre säng.

SOVRUM 3
Sovrum med plats för våningssäng eller mindre säng.

BADRUM
Stort badrum med bastu och dusch, WC, handfat och spegelskåp med förvaring.

ÖVRIGT
Bostaden är besiktigad.

2020: Fönsterbyte i allrum / kök
2020: Balkong byggdes samt målning av fasad
2019: Garage byggdes och takrasskydd sattes upp
2017: Fönsterbyte och tapetsering i alla sovrum. Tilläggsisolerade ytterväggen på suterrängplan.
2017: Ändring av planlösning för att få rymligare hall

Enligt Lantmäteriets fastighetsregister är boytan 65 kvm boarea. Enligt säljarens uppgift har ca 6 kvm boarea tillkommit efter ändrad planlösning på suterrängplan. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av.

Byggnad

Typ av byggnad 2-plans parhus med suterräng
Fastighet Björkfors 1:371
Boarea 65 kvm
Byggnadsår 1978
Vatten & avlopp Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 3-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Uppvärmning Direktverkande el, luftvärmepump
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Pris 2 495 000 kr
Taxeringsvärde 1 360 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 618 000 kr
  • Småhusmark: 742 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 618 000 kr
Värdeår 1978
Summa inteckningar 1 500 000 kr
Fastighetsskatt 9 525 kr
Elförbrukning 14 618 kWh/år
Driftkostnad 36 776 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 8 178 kr
  • Försäkring: 1 696 kr
  • Renhållning: 2 475 kr
  • Hushållsström: 20 690 kr
  • Väg/samfällighetsavgift: 3 737 kr

Alla kostnader samt kWh-förbrukning är hämtade från senaste året då två personer har bott där på helår. Säljaren säger att när bostaden har nyttjats som fritidsboende så har kostnaden för el varit ca 60% lägre. Kostnaden för VA/fritidsboende är 7 739 kr samt renhållning/fritidsboende 1 833 kr.

Tomt

Tomtarea 491 kvm
Tomttyp Trädgåds- och naturtomt
Uteplats Stor balkong från övre plan samt en uteplats med utgång från suterrängplan.
Parkering Gott om plats för parkering framför bostaden.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Gemensamhetsanläggning: Storuman Björkfors GA:6 ändamål: Vägar, Grönområden, Övrigt

Planbestämmelser Byggnadsplan (1968-09-27)

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende