VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Högstaby 126

SNART TILL SALU! Välkommen till Högstaby 126 - en pärla på bästa läget med utsikt över norska Oxtindarna och Överuman. Föreställ dig att vakna upp till ljudet av naturen, spendera dagarna med att utforska och kvällen med att koppla av. Detta är detta som väntar på dig i Högstaby – ett liv i harmoni med naturen och full av äventyr. Tomten är inte bara vackert belägen utan också generöst tilltagen, vilket ger dig möjlighet att skapa ditt drömboende. Med köpet följer rätten till båtplats. Glid fram över det spegelblanka vattnet i en kajak eller ta en båttur för att upptäcka dolda vikar och öar i Överuman.

Fånga dagens middag direkt från den klara sjön eller utforska de omgivande skogarna på jakt efter vilt. Under sensommaren och hösten förvandlas skogarna till en skattkista av bär och svamp – en dröm för alla som älskar att plocka och smaka av naturens eget skafferi.

Vandra genom den orörda naturen på sommaren, åk längdskidor, toppturer eller skoterturer på vintern. Varje årstid bjuder på unika upplevelser direkt utanför stugan. Oavsett om du föredrar stillsam avkoppling på stranden eller fartfyllda äventyr till fjälls, är allt inom bekvämt räckhåll från denna pärla.

På fastigheten står två bostadsbyggnader. En äldre byggnad uppförd 1964, 1½ plans med källare med charm och möjligheter till att renovera efter tycke och smak. Den andra byggnaden är uppförd där den gamla lagårn tronade. 2015 färdigställdes skalet. Kvar är att färdigställa insidan - ett perfekt tillfälle att sätta sin egen prägel. Byggnaderna erbjuder flexibilitet och potential för olika användningsområden.

Med bara några kilometer till norska gränsen och ca 45 km till norska Mo i Rana samt ca dryga 55 km till Hemavan, har du bekvämligheter inom rimliga avstånd. Fjället med oändliga vidder för dagsturer, sjön för fiske och vintertid, skotra ner till sjön och skoterleden. Missade inte chansen att förvärva denna unika fastighet som erbjuder en kombination av naturskönhet, bekvämlighet och utvecklingspotential. Mer info, bilder och planritning kommer. Visningar planeras i augusti. Vid intresse, kontakta mäklaren.

Information

Bostadstyp Fritidshus
Boarea/Biarea 56 kvm + 60 kvm
Upplåtelseform Friköpt
Tomt 2294 kvm
Byggnadsår 1964
Pris 2 495 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

SNART TILL SALU! Fantastiskt läge med storslagen utsikt över Oxtindarna och Överuman!

Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Högstaby 126

Bostadsfakta

Planlösning

Boarea 56 kvm. Taxeringsinformation Den nya byggnaden har ingen registrerad boyta (ej färdigställd invändigt).

ÖVRIGT
Fastigheten kommer att säljas med friskrivningsklausul.
Med köpet följer rätt till båtplats (se bild med markering).
Vägen som tar dig till fastigheten ligger på stamfastigheten. Rätt till nyttjande och underhåll av vägen.

2015 Nyare hus uppfört. Enplan med möjlighet till loft. Det är kvar att inredas.

Enligt Lantmäteriets fastighetsregister är boytan 56 kvm. Enligt säljarens uppgift har det 'äldre' huset en boarea på XX kvm. Då osäkerhet råder om boytan uppmanas spekulanter att före köpet kontrollera fastighetens BOA om det har betydelse för köpet. Info om "Så här mäter Du bostaden" (enligt dagens gällande norm SS 21054:2020) ) finns att ta del av.

Byggnad

Typ av byggnad 1½-plansvilla i vinkel med källare
Fastighet Högstaby 1:176
Boarea 56 kvm
Biarea 60 kvm
Byggnadsår 1964
Vatten & avlopp Enskilt vatten året om, tas från kallkälla. Enskilt, äldre avlopp (osäkerhet kring avloppet). Observera att det står kommunalt avlopp i fastighetsutdraget, men enligt kommunen är det enskilt.
Stomme Trä
Fasad Trä
Fönster 2-glas
Bjälklag Trä
Tak Plåt
Grundläggning Källare
Uppvärmning Direktverkande el, kamin
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Nyare hus uppfört 2015 Enplan med möjlighet till loft. Det är kvar att inredas.

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Pris 2 495 000 kr
Taxeringsvärde 785 000 kr (fastställt avseende år 2021)
Varav:
  • Småhusbyggnad: 404 000 kr
  • Småhusmark: 381 000 kr
Typkod 220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde 404 000 kr
Värdeår 1964
Fastighetsskatt 5 888 kr
Driftkostnad 26 424 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 15 000 kr
  • Försäkring: 8 834 kr
  • Renhållning: 2 590 kr

Avloppsbrunnen töms vart 3e år. Saknas gör kostnaden för tömning av avloppsbrunnen samt sotning.

Tomt

Tomtarea 2294 kvm
Tomttyp Naturtomt
Uteplats Altan byggd på det nyare husets kortsida. Magisk utsiktsplats på tomtens 'framsida' med fri utsikt mot Oxtindarna.
Parkering Gott om plats på gårdsplanen.

Servitut, planbestämmelser m.m.

Förmån: Officialservitut Båtplats, 2421-13/27.2
Förmån: Officialservitut Vattentäkt Med Ledning, 2421-13/27.3
Förmån: Officialservitut Väg, 2421-13/27.1

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende