VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Hemavan/Tärnaby, Hemavan

Blå vägen 19, stuga 9

Välkommen till denna charmiga, kvadratsmarta stuga mitt i centrala Hemavan. Bostaden disponerar kök och vardagsrum i öppen planlösning, två sovrum samt badrum. Altan i sydöstligt läge. Här bor du i direkt närhet till skidbackar, skoterleder, längdspår, restauranger och butiker samt buss- och flygkommunikation. Parkera bilen och låt den stå tills det är dags att åka hem!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 34 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1639 kr/mån
Rum 3
Hiss Nej
Byggnadsår 1978
Pris 1 395 000 kr

Ansvarig mäklare
Anna Gustavsson
Reg. Fastighetsmäklare
0730-39 83 77
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Charmigt boende mitt i centrala Hemavan!

AnnaG Digitalt visitkort Fastighetskarta Fastighetskarta

AnnaG Digitalt visitkort
AnnaG Digitalt visitkort
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta
Fastighetskarta

Planritning

Anna Gustavsson

Anna Gustavsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Blå vägen 19, stuga 9

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 34 kvm. Föreningens information
Hiss Nej

Välkommen till denna charmiga, kvadratsmarta stuga mitt i centrala Hemavan. Bostaden disponerar kök och vardagsrum i öppen planlösning, två sovrum samt badrum. Altan i sydöstligt läge. Här bor du i direkt närhet till skidbackar, skoterleder, längdspår, restauranger och butiker samt buss- och flygkommunikation. Parkera bilen och låt den stå tills det är dags att åka hem!

YTEFFEKTIV

UTHYRNINGSMÖJLIGHET

GÅNGAVSTÅND TILL SKIDSYSTEM, SKOTERLEDER OCH LÄNGDSPÅR

INVENTARIERNA INGÅR

ALTAN SÖDERLÄGE MED SKIDFÖRRÅD

I genuin fjällmiljö och centralt belägen mitt i byn ligger med gångavstånd till skidbacken, matbutik, restauranger, flygplats mm. Den är yteffektiv och mycket kvadratsmart i planlösningen.

I området finns möjligheten till att delfinansiera sitt boende genom att hyra ut sin lägenhet/stuga stora delar av året eller bara någon gång ibland. Valet är ditt. Här finns bra med parkeringsplatser för bil, skoter och släp. Möjlighet till motorvärmarplats finns. Som medlem i föreningen finns en gemensam tvättstuga och vallabod att nyttja.

Lägenheten har genomgående renoverats i en ljus och tidlös stil med nya ytskikt, nytt kök från Sentens och vitvaror från Electrolux, parkettgolv i ek från Kährs, badrum med ny inredning och våtrumsmatta/tapet. Detta skedde under hösten 2016.

HALL
Praktisk hall med torkskåp och utrymme att hänga av sig ytterkläderna. Vitmålade väggar och grå plastmatta på golvet.

KÖK/VARDAGSRUM
Från hallen når du köket och vardagsrummet. Här finns utrymme för både sittgrupp och matplats. På golvet ligger det parkettgolv i ek och väggar och tak har vitmålad träpanel. Köket från Sentens är i vitt utförande med grå laminatbänkskiva och rostfria handtag. Här finns kyl/frys, vask, ugn, spishäll och fläkt. Samtliga vitvaror från Electrolux.

SOVRUM 1
Här inne ryms en våningssäng samt en garderob. Parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

SOVRUM 2
Två enkelsängar och två garderober står här inne idag. Parkettgolv i ek och vitmålade väggar.

BADRUM
Våtrumsmatta och våtrumstapet. Här finns VVB, WC, kommod med tvättställ, spegel och dusch.

ÖVRIGT
Lägenheten säljs möblerad.
Wifi finns, obligatorisk avgift om 188 kr/m till föreningen.

Byggnad

Typ av byggnad Friståend stuga
Boarea 34 kvm
Byggnadsår 1978
Fönster 2-glas
Uppvärmning Direkt el
Ventilation Självdrag

Energideklaration

Utförd Behövs ej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 20
Pris 1 395 000 kr
Avgift 1639 kr/mån
Kommentar till avgiften I månadsavgiften (1 451 kr) ingår kallhyra, sophämtning, kallvatten, snöröjning, gräsklippning, el till utebelysning och tvättstugan. Återstående 188 kr är för föreningens gemensamma internet. Måndadsavgiften höjdes med 2,5% 1 april 2022. Kan bli ytterligare höjning under året då taken ska åtgärdas/förbättras.
Elförbrukning 7 500 kWh/år
Driftkostnad 15 720 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 720 kr
  • Hushållsström: 15 000 kr

Försäkringsbolag Sensor. Bostaden har nyttjats ca 25 veckor under året. Stugan har varit uthyrd.

Andel i förening 4,24995%
Andel av årsavgift 4,24995%

Förening

Föreningsnamn Brf Wärdshuset i Hemavan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769633-3009
Gatuadress Blå vägen
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Wärdshuset I Hemavan (org.nr 769633-3009) bildades den 16 oktober 2016. Föreningens ekonomiska plan antogs av Bolagsverket 2016-12-06. På fastigheten, del av Björkfors 1:1017, finns två lägenhetslängor med sex lägenheter i varje länga samt elva fristående stugor. De 23 enheterna ligger belägna på adresserna Blåvägen 19 A-J och Blåvägen 21 A-B. Lägenheterna och stuga 6 -11 är byggda 1978 och stuga 1-5 är byggda 1971. Alla bostäder upplåts med bostadsrätt. Fastigheten ligger i direkt anslutning till Hemavans Wärdshus som bl.a. inrymmer restaurang. Bostadsrättsföreningen ligger mycket centralt med några 100 meter till skidbacken, flygplats och Bayhill Center med bl a matbutik och systembolag. Pantsättnings-/överlåtelseavgift tas ut enligt stadgarna. Föreningen förvaltas ekonomiskt av HSB. Enligt styrelsen har föreningen stabil ekonomi. Månadsavgiften kommer att höjas med 2,5% f o m 1/4 2022 enligt ordförande 2022-02-24.

UTHYRNING AV BOSTADSRÄTT
Varje Brf innehavare har rätt men ingen skyldighet att hyra ut sin bostad. Styrelsen har ingenting med uthyrningen att göra i och med att du själv som ägare skriver avtal med uthyrningsföretag (Hemavan Alpint).

FASTIGHETERNAS SKICK & FRAMTIDA RENOVERINGAR
Takbyte är det stora projektet framgent. Föreningen har även genomfört en större åtgärd på delar av avloppssystemet, där de åtgärdat problemet med frysningar. I och med att bostadsrätterna är i varierande skick vad avser fönstren så finns underhållsbehov (i vissa fall är byte av fönster aktuellt) de kommande åren. Ommålningar utvändigt är på gång under våren 2021. År 2017 har föreningen installerat nya motorvärmare. Under 2016 har samtliga enheter genomgått en omfattande renovering. Samtliga lägenheter och stora stugan har ombyggda och renoverade kök med ny maskinpark, nya eller renoverade ytskikt, nya parkettgolv i allrum och sovrum. Samtliga byggnader har målats om utvändigt, nya hängrännor och stuprör har installerats samtidigt som samtliga farstukvistar och entrédörrar har bytts. Även marken runt längorna och stugorna är omgjorda.

BILPLATS
Boendeparkering på angiven gemensam parkeringsplats. Föreningen förfogar över 8 st motorvärmarplatser. Ingen är ledig i dagsläget, men det är en person i kö, enligt ordförande 2022-02-24. Motorvärmarplatserna kostar 100 kr/månad plus elförbrukning (elförbrukningen läses av årligen).

SKOTERPLATS
Uppställningsplats för skoter finns på gemensamhetsyta (bilparkering/skoterparkering är ytor som föreningen delar med BRF Kobåset.

TVÄTTSTUGA
Mindre tvättstuga inredd med två tvättmaskiner finns i föreningen.
TV OCH BREDBAND
Bostadsrättsinnehavaren står själv för TV. Wifi (inte bredband utan luftburet Wifi) genom föreningen kostar 188 kr/månad, obligatorisk avgift som alla betalar som tillkommer på månadskostnaden. Det finns ett separat gästnätverk.

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
Finns ett utrymme där det förvaras stege, lite extra porslin m.m. Inte egentligen utrymme att förvara något i, kan användas till att slipa skidor etc. Var och en har ett förråd vid ingången.

ÖVRIGT
I månadsavgiften ingår kallhyra, sophämtning, kallvatten, snöröjning, gräsklippning, el till utebelysning och tvättstugan. Kostnader för hushållsel och uppvärmning ingår inte i årsavgiften. Stugorna har egna varmvattenberedare och längorna har gemensam varmvattenberedare. Undermätare för elförbrukning finns på varmvattenberedarna till lägenheterna och Brf HW debiterar ägarna var 3e månad i lägenhetslängorna mot faktisk förbrukning. Kostnader för skötsel av området och byggnader baseras till stor del på självförvaltning.
Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Folksam. De boende får teckna egen hemförsäkring och Bostadsrättstillägg. Enligt föreningens stadgar ska medlemskap i föreningen bevilja fysisk och juridisk person som övertar bostadsrätt i föreningens hus, juridisk person kan dock vägras medlemskap.
Gällande att kunna ta emot post så finns det en postlåda som en bofast person har satt upp ungefär mitt emot Stockstugan.
Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening, 2022-02-24. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter om kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 476 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Övrigt

Allmänt om bostaden Altan med intilliggade skidförråd om 0,6 kvm i anslutning till entrén.
Parkering Uppställningsplats för bil, separat kö för motorvärmare.
Uteplats Altan i anslutning till entrén.

Dokument

Området

I Hemavan Tärnaby med omgivning finns alla förutsättningar för att friluftssemestern ska bli aktiv, rolig och samtidigt avstressande. Vintersporta hela dagen och koppla av med ett bad eller bastu på kvällen. Frisk luft finns det gott om och snön räcker till alla. Förutom skidåkning är skoteråkning och fiske två spännande och mycket populära tidsfördriv vintertid. Hösten präglas av sprakande färger med trevliga skogsturer i svamp och bärmarker. Sommartid är vandring längs fjällederna en populär aktivitet.

Närområde

I Hemavan Tärnaby finns restauranger och caféer med olika inriktningar. Mat baserad på lokala råvaror, pizza, dagens lunch, bufféer, lättare rätter och sallader. Vissa dagar kan du njuta av våffelservering mitt ute i vildmarken. I området finns diplomerade restauranger med högklassiga vinkällare. Och vill du fortsätta utelivet efter middagen hittar du vintertid såväl nattklubb som after ski och pubkvällar med liveband.

Kommunikation

Det är enkelt att ta sig hit. Ta väg E12 med bil, cirka 400 kilometer från Umeå, eller flyg och landa mitt i fjällvärlden på Hemavan Tärnaby Airport. Flygplatsen ligger centralt i Hemavan och har reguljära flygningar sex dagar i veckan, året runt från Arlanda. Om du föredrar tåg åker du till Östersund, Vännäs eller Umeå och byter sedan till buss för vidare färd till Hemavan Tärnaby.

Övrigt

Det är skidåkning som placerat Hemavan Tärnaby på världskartan och är den största anledningen för många besökare. Här kan du kasta dig ut i samma backar som fostrat Ingemar Stenmark och Anja Pärson samt ett flertal andra stjärnor från den framgångsrika klubben Tärna IK Fjällvinden. Men områdets skidbackar är inte bara till för tävlingsåkarna. Här hittar du utförsåkning för alla smaker; offpist, snowboard, telemark, heliski, nybörjare och barnfamiljer.
Det finns även utmärkta möjligheter att bli bättre skidåkare i skidskolan och för den som vill hyra skidutrustning på plats gör man det i någon av områdets skiduthyrningar.
Hemavan Tärnaby är även en guldgruva för längdåkare. Fjällen erbjuder obegränsade möjligheter till finfin turåkning och här finns också flera välpreparerade spår.
Naturen i dessa fjäll är storslagen och varierande. Ett sätt att uppleva den är att färdas med skoter genom björkskogar, över frusna sjöar och upp till de kala bergstopparna. Väder och vind styr vilket som är det bästa målet för dagen men en tur i Vindelfjällens naturreservat är verkligen att rekommendera. Att ta sig genom Syterskalet är en fantastisk upplevelse som gör att man förstår naturens storhet. Jofjället är ett utmärkt område när vädret inte är lika optimalt då stora delar ligger i fjällbjörkskog.

Räkna på ditt nya boende