VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum - Norr, Helsingborg

Persgatan 56

Stor möjlighet att förvärva en riktig pärla! En välplanerad tvåa i utmärkt skick på ett optimalt läge med promenadavstånd till både city och stranden. Denna charmiga och ljusa lägenhet vetter mot vad som sägs vara en av Helsingborgs finaste innergårdar. Högt i tak, vackra golv och stora fönsterpartier är några av de attribut som kännetecknar denna pärla. Måste ses!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 60 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4989 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1887
Pris 2 350 000 kr

Ansvarig mäklare
Elin Carlson
Reg. Fastighetsmäklare
0731-54 29 46
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Elin Carlson

Elin Carlson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Persgatan 56

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 60 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 4

HALL
När ni kliver in möts ni av en ljus och rymlig hall med parkettgolv som är genomgående för hela bostaden. Här finns goda avhängningsmöjligheter. Vidare leder hallen oss till bostadens samtliga rum.

KÖK
I anslutning till hallen ligger bostadens stora öppna härliga kök med fantastiskt ljusinsläpp tack vare rummets vackra fönsterpartier. Ett modernt kök med vit köksinredning bänkskiva i ek och diskbänk i rostfritt stål. Ett fullutrustat kök med induktionshäll, ugn, fläkt, diskmaskin (45cm) samt kyl- och frys. Stänkskydd i form av helkaklad vitt kakel. Här finns plats för ett större matbord, vilket gör det till en idealisk plats för att umgås och trivas. Väggarna är målade i en grå nyans och vid matplatsen finns en vacker blommig fondvägg.

VARDAGSRUM
Till höger om hallen finner ni det luftiga vardagsrummet med ett vackert ljusinsläpp från de stora tidstypiska fönsterna. Det rymliga vardagsrummet har plats för en soffgrupp och en mindre arbetsplats om så önskas. Den öppna planlösningen skapar en trivsam miljö för samvaro. Väggarna är gråa och det genomgående parkettgolvet fortsätter även här.

BADRUM
Badrummet är rymligt och utrustat med toalett, vit kommod med handfat, stor spegel, handdukshängare och en rymlig dusch. Det helkaklade badrummet är mycket fräscht och har en stilren och harmonisk design. Det finns även plats för en tvättmaskin.

SOVRUM
Med närhet till bostadens badrum ligger det rofyllda sovrummet som är en elegant och inbjudande plats för avkoppling. Här finns utrymme för en dubbelsäng och gott om förvaring i skjutgarderob. Väggarna är målade i en dov mörkgrå nyans som skänker rummet en behaglig lugn atmosfär.

Missar inte denna unika möjlighet att skaffa ett perfekt boende i en stabil förening, beläget på bästa läge med gångavtstånd till både city och stranden.

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 60 kvm
Byggnadsår 1887
Fönster 2- & 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk frånluft

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2019-11-08
Energikonsumtion 122 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 210739001-0050
Pris 2 350 000 kr
Avgift 4989 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl värme, vatten samt gruppavtal via ComHem (TV-kanaler bas samt bredband 100/10)
Driftkostnad 4 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 000 kr

Driftskostnaderna är individuella och beror på den enskilda förbrukningen.

Andel i förening 1,3188%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Uträkningen baseras på den senast tillgängliga årsredovisningen.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen Brf Fides 13
Organisationsnummer 769615-0247
Gatuadress Tågagatan 15
Postnummer 25222
Ort Helsingborg
Äkta/oäkta förening Oäkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Fides 13 i Helsingborg är en äkta bostadsrättsförening som bildades år 2009. Föreningen förfogar över 76 st lägenheter och 5 lokaler belägna på adresserna Persgatan, Farmgränden samt Tågagatan. Av dessa lägenheter är fyra fortfarande hyresrätter. Dessa bör ses som en "dold" tillgång i föreningen. När hyresrätterna ombildas kommer de generera kapital till föreningen, fram till dess genererar de hyresintäkter. Föreningen förvaltas ekonomiskt och tekniskt av Riksbyggen. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

FASTIGHETENS SKICK
Huset byggdes 1887 och genomgick en totalrenovering 1983. Alla tak och fasader på fastigheterna samt lägenhetsfönster renoverades och målades 2013/14. Besiktning av stammar har också skett och de är i gott skick. Rören spolades 2017. 2022 installerades en ny värmeväxlare. Yttertaket lades nyligen om. 2018-2020 renoverades samtliga trapphus och alla lägenhetsdörrar byttes till säkerhetsdörrar.

EKONOMI
Avgiften höjdes med 10% from 2024-01-01 på grund av ränta och inflation.

TV/BREDBAND
Föreningen är ansluten till Tele2 där basutbudet på TV-kanaler samt bredband (100/10 Mbit) ingår i månadsavgiften. För mer information samt uppgradering se www.tele2.se.

PARKERING
Parkering finns längs gatan.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga är belägen i källaren på Persgatan 54, Farmgränden 1 och Farmgränden 5. Dessa är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare samt mangel. Torkrum finns.

INNERGÅRD
Blomstrande innergård med många möblerade sittgrupper. God möjlighet till grillning och trevliga sällskapskvällar.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Här finns cykelrum i tre källare samt hobbyrum som får nyttjas utav föreningens medlemmar.
Cykelställ finns på gården.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Aktuell årsredovisning, stadgar samt köpinformation om budgivning finns tillgängliga på www.mohv.se

Övrigt

Övrigt Säljaren disponerar ett vindsförråd.

Dokument

Området

Räkna på ditt nya boende