VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Kolartorp, Handen

Solhagen 3 C

Acceptpris!

Välkommen till ett välplanerat och mysigt attefallshus med stor uteplats i bästa solläge! Huset rymmer allrum med köksdel, helkaklat duschrum och loft. Mycket låg månadsavgift på endast 1488 kr/mån!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 21.6 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 1488 kr/mån
Rum 1,5
Hiss Nej
Byggnadsår 2017
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Sofia Branting
Reg. Fastighetsmäklare
0705-55 38 69
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Perfekt förstaboende med mycket låg avgift, p-plats och mysig uteplats!

Port 73 Ica Maxi Rudan brygga Rudan gym Hemnet

Port 73
Port 73
Ica Maxi
Ica Maxi
Rudan brygga
Rudan brygga
Rudan gym
Rudan gym
Hemnet
Hemnet
Sofia Branting

Sofia Branting

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Solhagen 3 C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 21.6 kvm. föreningens information
Hiss Nej

PERFEKT FÖRSTABOENDE MED MYCKET LÅG AVGIFT!

EGEN UTEPLATS OCH P-PLATS INVID HUSET

I expansiva Kolartorp/Vega erbjuds nu ett nyproducerat Attefallshus i lugnt läge. Huset är om ca 21, 6 kvm och innefattar allrum med köksdel, helkaklat badrum och mysigt sovloft. Mycket låg månadsavgift på endast 1488kr/mån! Härlig uteplats i bästa solläge med eftermiddags-/kvällssol samt parkeringsplats invid huset.
Lägenheten har genomgående bra materialval och golvvärme i badrummet. Tvättmaskin/torktumlare från LG.

Materialvalen i Attefallshus ser ut enligt följande:

Hus: Träregelstomme.
Ytterpanel: Trä
Yttertak: Papp
Golv: Parkett lackat
Väggar: Målad, gips
Innertak: Målad gips
Lister: Trä
Dörrar: Släta vita trä
Fönster: Vita trä
Kök: Släta vita luckor, mindre diskmaskin, spishäll, ugn och kyl med liten frys.
Bänkskiva: Laminat
Badrum: Klinker och kakel. Dusch, tvättställ, WC och kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Byggnad

Typ av byggnad Bostadsrättshus
Boarea 21.6 kvm
Byggnadsår 2017
Fönster 3-glas
Uppvärmning Luft/luftvärmepump

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 13
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 1488 kr/mån
Kommentar till avgiften V/A, sophämtning, snöröjning
Elförbrukning 5 109 kWh/år
Driftkostnad 17 200 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 4 000 kr
  • Hushållsström: 13 200 kr

Andel i förening 2,2734%

Förening

Föreningsnamn Brf Solhagen 5 i Haninge
Organisationsnummer 769631-3282
Gatuadress c/o Daniel Kulhan Bergtorpsvägen 4 A
Postnummer 14763
Ort Uttran
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Solhagen 5 i Haninge består av fastigheterna Kolartorp 4:87, 4:88, 4:89, 4:90, 4:91 och 4:92 och är en bostadsrättsförening om totalt 16 bostäder (parhus och Attefallshus).

Parhusen är i två plan om ca 105 kvm varav 6 av dem ligger i suterräng och 6 st ligger i två plan. De 4 Attefallshusen är om ca 22 kvm. Till varje parhus hör en fristående carport med bakomliggande förråd.

MÅNADSAVGIFTEN
Föreningens kostnader för främst drift och lån betalas med de avgifter som du och övriga bostadsrättsinnehavare betalar in till föreningen månadsvis. Avgifternas storlek ska täcka föreningens självkostnader och beslutas av föreningens styrelse. Utöver månadsavgiften till föreningen betalar du som bostadsrättsinnehavare kostnader för elförbrukning av uppvärmning och hushållsel samt abonnemangsavgift för tv, data och telefon. Kostnader för drift och underhåll av gemensamma ytor betalas via avgiften.

VÄRME OCH VENTILATION
Vattenburen värme från IVT vent 202 frånluftsvärmepump med återvinning. Mekanisk frånluftsventilation i våtrum och kök. Tilluftsventilation via spaltventiler i fönster sovrum och vardagsrum.

EL
Respektive hushåll tecknar eget abonnemang för hushållsel och uppvärmning - drift el till frånluftsvärmepumpen belastar respektive hushålls elförbrukning.

BREDBAND, TV OCH TELEFONI
Bredbandsuppkoppling är förberett till samtliga hus.

PARKERING
Till varje parhus ingår carport med förråd. Attefallshusen har tillgång till fri parkeringsplats.

SOPHANTERING
Kommunal sophantering. Underskåp i kök är försedda med kärl för avfallshantering. Källsortering lämnas till kommunens återvinningsstationer. Grovsopor lämnas till kommunens återvinningscentral. Avgiften för sophantering ingår i månadsavgiften.

VATTEN
Föreningen har vattenabonnemang med Haninge kommun. Kallvatten ingår i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi Det finns inga planer på avgiftshöjningar. Det är en fråga som nya styrelsen får ta ställning till efter att föreningen lämnats över.
Antal lägenheter 16
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja

Övrigt

Allmänt om bostaden Kostnad för tv, data, telefon etc. tillkommer.

OMRÅDET
I populära och expansiva Kolartorp bor du nära till det mesta. På bekvämt avstånd nås exempelvis vackra Rudan med strövområden, motionsspår, badstrand och skidspår på vintern. Närhet till flera naturområden samt skärgården som Dalarö, Utö, Kymmendö och Huvudskär. Nära även till shopping och stadsliv med Södermalm och Stockholm bara en kort bilresa bort.

KOMMUNEN
Haninge kommun har drygt 80 000 invånare och är en av Sveriges största och mest expansiva kommuner. Planerna för området med en ny pendeltågsstation och bebyggelse med höghus och centrum gör att Kolartorp/Hermanstorp/Vega växer ihop med centrala Handen. Ett attraktivt och välplanerat område att växa upp i för familjer som vill bo nära Stockholm men ändå kunna njuta av natur och friluftsliv.

AKTIVITETER, BUTIKER & NÄRSERVICE
De större matvarubutikerna såsom Maxi Stormarknad och Coop Forum, finns endast några minuter bort. I närliggande Haninge Centrum finns större köpcentrum, sjukhus och annan kommunal service. I Haninge kommun finns ett gediget utbud av fritidsaktiviteter, skolor och service. Egen simhall, sporthall och bibliotek, stort centrum och matbutiker samt trevliga restauranger och kaféer. Här finns även flertalet gym för den träningsintresserade. Läget gör det enkelt att pendla till Stockholm från ex. Handenterminalen. Ny pendeltågstation är under uppförande i Vega och beräknas vara färdig inom ett par år.

Dokument

Området

I populära och expansiva Kolartorp är det nära till det mesta. På bekvämt avstånd nås exempelvis vackra Rudan med strövområden, motionsspår, badstrand och skidspår på vintern. Närhet till ytterligare naturområden och skärgården som Dalarö, Utö, Kymmendö och Huvudskär samt nära till shopping och stadsliv med Södermalm och Stockholm bara en kort bilresa bort.

Närområde

De större matvarubutikerna, som Maxi Stormarknad och Coop Forum, finns endast några minuter bort. I närliggande Haninge Centrum finns större köpcentrum, sjukhus och annan kommunal service, på bekvämt avstånd. I Haninge kommun finns dessutom ett gediget utbud av fritidsaktiviteter, skolor och service. Egen simhall, sporthall och bibliotek, stort centrum och matbutiker samt trevliga restauranger och kaféer ger en trivsam närmiljö.
Läget gör det enkelt att pendla till Stockholm från ex Handenterminalen.

Kommunikation

På kort promenadavstånd finns goda kommunikationsmöjligheter. Vega station som öppnade i april 2019 tar dig till Stockholm city på 24 min och med flertalet bussförbindelser tar du dig både inom och utom kommungränserna.

Räkna på ditt nya boende