VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrala Handen, Handen

Arkens väg 12

Välkommen till Arkens väg 12 och denna rymliga gaveltvåa om 63 kvm med närhet till det mesta! Här erbjuds en ytterst välplanerad bostad med modernt och fräscht kök, helkaklat badrum med tvättmaskin, sovrum med gott om förvaring, vardagsrum med rikligt ljusinsläpp och en stor balkong i västerläge. Lägenheten är genomgående med fönster i tre väderstreck och belägen på en trappa.

Här bor ni i ett lugnt och bekvämt område med närhet till centrum, kommunikationer samt det populära friluftsområdet Rudan på bekvämt avstånd.

- YTTERST VÄLPLANERAD
- HISS FRÅN MARKPLAN
- STOR BALKONG I VÄSTERLÄGE
- NÄRA KOMMUNIKATIONER
- RYMLIGT KÖK MED MATPLATS
- BADRUM MED TVÄTTMÖJLIGHETER

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 63 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5833 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 1 av 3
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2007
Pris 2 195 000 kr Utgångspris

Ansvarig mäklare
Samuel Söderling
Reg. Fastighetsmäklare
0766-45 57 24
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rudan brygga
Rudan brygga

Planritning

Samuel Söderling

Samuel Söderling

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Arkens väg 12

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 63 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 3

Byggnad

Typ av byggnad Flerbostadshus
Boarea 63 kvm
Byggnadsår 2007
Uppvärmning Fjärrvärme
Övriga byggnader Förrådsutrymme i markplan om ca 4,8 kvm.
Bredband Kabel-TV levereras av Tele2 och bredband av Telenor (250 Mbit/s). Ingår i avgiften.

Rum

HALL

Välkomnande och generöst tilltagen hall med gott förvaringsmöjligheter i form av en stor skjutdörrsgarderob. Från hallen nås kök till vänster, badrum till höger samt vardagsrum rakt fram. Väggarna är vitmålade och golvet utgörs av parkett.

BADRUM

Rymligt och helkaklat badrum med vitt kakel och grått klinker. Här finns handfat, wc, badkar, spegelskåp samt tvättmaskin. Ovan tvättmaskinen finns praktisk arbetsyta och förvaringsskåp.

SOVRUM

Stort och mysigt sovrum där både väggar och tak målats i sober färg. Gott om plats för en stor dubbelsäng. Här finns generöst ljusinsläpp och flera garderober. Heltäckningsmatta på golvet.

KÖK

Ett ljust och rymligt kök med plats för matbord med 4-6 personer sittandes. Ljusgrå skåp matchas med mörkgrått kakel. Rymlig arbetsbänk och gott om förvaringsutrymme i skåpen. Köket är fullt utrustat med vitvaror i rostfritt. Här finns spis/ugn, fläkt, kyl & frys i fullhöjd samt diskmaskin.

VARDAGSRUM

Ljust och stort vardagsrum med gott om utrymme för både soff- och tv-möblemang. Väggarna är målade i varm, sober ton och längs rummets ena långsida pryds väggen av vacker akustikpanel. Från vardagsrummet nås bostadens rymliga balkong i västerläge (eftermiddagssol). Här finns gott om plats för matgrupp, caféset och planteringar i krukor.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-08-28
Energikonsumtion 149 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 30
Pris 2 195 000 kr Utgångspris
Avgift 5833 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, VA, bredband, kabel-tv & bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 800 kr

Driftskostnaderna är individuella och kan variera beroende på avtal och förbrukning.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,119%
Andel av årsavgift 1,119%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 541 930 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från årsredovisningen (2022) och från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.

Förening

Föreningsnamn HSB BRF Stora Arken i Haninge
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769611-3617
Gatuadress Arkens Väg 7
Ort Handen
Epostadress jan.andersson5@bredband.net
Hemsida https://www.hsb.se/stockholm/brf/stora-arken/
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Stora Arken i Haninge bildades 2004 och inflyttning skedde under 2007. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av 79 lägenheter.

HSB Bostadsrättsföreningen Stora Arken i Haninge Kommun har funnits sedan 2006 och består av två byggnader med 79 lägenheter, från ettor till femmor. Här finns trevliga, barnvänliga innergårdar och i husen finns garage med direktanslutning till trapphus och hiss. Parkeringsplatser intill byggnaderna.

HSB sköter föreningens ekonomiska förvaltning.
Föreningens ekonomi Föreningen höjde avgiften med 10% from 1/1 2024. För mer information om föreningens ekonomi, se senaste årsredovisningen på mohv.se.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 79
Renoveringar Fastigheterna är i gott skick från byggnadsåret 2006/2007 och därför har inga större renoveringar gjorts. En del garantiåtgårder har sedan byggnadsåret utförts av HSB. Nedan underhåll/förbättringar planeras:

2024 - Målning trapphus, takfläktar
2025 - Byte maskiner tvättstuga, takfläktar
2026 - OVK-besiktning, rensning ventkanaler
Parkering Bostadsrättsföreningen Stora Arken disponerar parkeringsplatser, varav 15 utomhus och 67 i garage. Garageplatserna finns i föreningens fastigheter.

P-plats utomhus - 300 kr/mån, separat kö.
Garageplats - 600 kr/mån, separat kö.
Garageplats med el-uttag - 900 kr/mån, separat kö.
Tv och bredband Grundutbud för TV genom Tele2 (ingår i avgiften). Bredband levereras av Telenor (ingår i avgiften).
Överlåtelseavgift 2006 kr
Pantsättningsavgift 860 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare
Gemensamma utrymmen Tvättstuga finns med tre tvättmaskiner, en torktumlare, en mangel och ett torkskåp. Föreningen har en trevlig innergård med lekplats för de yngre. Barnvagnsrum finns.

Föreningen är tillsammans med bostadsrättsföreningarna Konjaksskutan och Fyrspännaren del i en gemensamhetsanläggning. Servitut ger grannföreningarna rätt att nyttja garage- och parkeringsplatser. För själva gemensamhetsanläggningen, dvs kvartersmark och grönytor, har delägarna upprättat en överenskommelse om förvaltningen. Gatumark och grönytor sköts gemensamt genom upphandling av tjänsterna.
Övrigt Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening samt av säljaren. Spekulanter uppmanats att kontrollera dessa uppgifter med föreningen samt uppgifter rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar.

Övrigt

Övrigt Badkaret ingår ej

Dokument

Området

Här bor du i ett lugnt och barnvänligt område och på gångavstånd till Haninge Centrum, gym, förskolor och skolor. En promenad på ca 10 min tar dig till sjön Rudan där det finns bad, möjlighet till joggingturer och en fin frisbeegolfbana. Vintertid kan du åka skidor och skridskor där på plogade banor!

Närområde

Från området har du nära till flertalet skolor, förskolor, gymnasium och sjukhus. Är du ute efter shopping finns Haninge centrum på bekvämt promenadavstånd från bostaden med flertalet affärer, trevliga restauranger och caféer. Skulle shoppingsuget kvarstå efter ett besök i Haninge C finns både Port 73 och Länna handelsplats på rimligt avstånd.

Kommunikation

Goda kommunikationsmöjligheter med flertalet busslinjer i nära anslutning till bostaden. Bl. a. 810 som tar dig till Gullmarsplan på ca 25 min. Gångavstånd till pendeltågsstationen i Handen där tåg mot centralen och Nynäshamn avgår med jämna mellanrum.

Övrigt

Här bor man även nära Slätmossens naturpark och Rudans friluftsområde med många möjligheter till aktiviteter. Här finns fina motionsspår och vandringsleder, en stor frisbeebana och badplats. På vintern anordnas även skidspår. Även Torvalla idrottsplats med bland annat utomhusplaner för fotboll och friidrott samt sim- och idrottshallar finns på promenadavstånd från bostaden!

Räkna på ditt nya boende