VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, HALMSTAD

Vattugatan 2C

Välrenoverad trea i välskött förening. Här bjuds du på en öppen och trevlig planlösning med totalrenoverat kök, två bra sovrum samt inglasad balkong. På Vattugatan bor du vid Galgbergets fot och har enbart 5 minuter in till centrala Halmstad för shopping, restauranger och puls. Att nämna är att Brf Poppeln är en stabil och trygg förening där föreningen med mycket god ekonomi och låg belåningsgrad. Föreningen erbjuder dessutom flera mervärden såsom hiss samt garage med möjlighet för att ladda sin elbil. I avgiften på endast 4408 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 75 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4408 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1990
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välrenoverad trea vid stadens puls och Galgbergets fot.

Planritning

Vattugatan 2c copy
Vattugatan 2c copy

Vattugatan 2c copy
Vattugatan 2c copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Vattugatan 2C

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 75 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 5, En trappa upp.

HALL
Välkomnande hall, fungerar som ett nav och binder samman bostadens samtliga rum. På golvet ligger ett vackert en-stavparkett som är vitpigmenterat och ger ett modernt intryck. Väggarna är vitmålade. Förvaring erbjuds i garderober på vänster sida. Där finns även en praktisk klädkammare som erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter. Tack vare att föreningen nyligen byt ut fönsterna är det förvånansvärt välisolerat mot ljud utifrån in till lägenheten. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Fräscht badrum med våtrumsmatta på golvet, delvis kaklade och målade väggar. Utrustning: wc, handfat, badrumsskåp, badkar samt tvättmaskin (2023).

KÖK/VARDAGSRUM
Det totalrenoverade köket har hög WOW-faktor, erbjuder gott om förvaring i flera under- och överskåp varav ett överskåp försetts med glas för att fungera som ett trevligt vitrinskåp. Generösa arbetsytor erbjuds på bänkskiva av laminat. Bänkskivan följer även upp mot överskåpen och bildar ett stänkskydd. Kapitalvarorna är mattsvarta och bidrar med karaktär. Väggen mot vardagsrummet har delvis öppnats upp för att på så sätt skapa en köksö för ytterligare förvaring och häng. Kanske barstolar? Utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, integrerad kyl och integrerad frys.

Vid fönstret kan ett större matbord placeras. Härifrån når du även balkongen.

Vardagsrummet möbleras även det efter behov. TV:n placeras förslagsvis mot den avgränsade väggen mot köket. En större soffgrupp och fåtölj mittemot. Dessutom kan ett hemmakontor skapas i "tårtbiten". Parkett på golvet och målade väggar.

BALKONG
Härlig inglasad balkong, där du kan njuta av solen från förmiddag till eftermiddag. Balkongen är stor nog för umgänge och måltider.

SOVRUM
Stort och luftigt sovrum. Du får enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord om så önskas. Utmed ena kortsidan kan garderober installeras för ytterligare förvaring. Parkett på golvet och målade väggar.

SOVRUM
Det andra sovrummet nyttjas idag som barnrum, men passar utmärkt till kontor. Parkett på golvet och målade väggar.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 75 kvm
Byggnadsår 1990
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk från- och tilluft
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2024 - Ny blandare i badrummet.
2023 - Ny tvättmaskin
2023 - Målat badrummet
2022 - Renovering av kök (inkl kapitalvaror), förvaring i hallen, installerat jordfelsbrytare.
2021 - Lagt in nya golv, målat om väggar och tak.
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Inglasad balkong ca 5 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i källarplan ca 4-5 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassD
Utförd Ja, 2019-04-22
Energikonsumtion 83 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 32
Avgift 4408 kr/mån
Kommentar till avgiften ingår värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg
Driftkostnad 6 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,0185%
Andel av årsavgift 2,01%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Nettoskuldsättningen är beräknad på senast tillgängliga årsredovisningen (2022/2023).

Förening

Föreningsnamn BRF Poppeln 16
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-2468
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Föreningen BRF Poppeln 16 är centralt belägen i Halmstad kommun nära naturen med motions- och friluftsområdet Galgberget. Föreningen äger fastigheten Poppeln 16 och består av 49 st lägenheter fördelade enligt 29st 2 Rok, 11st 3 RoK samt 9st 4 RoK. Fastighetens adress är Vattugatan 2A-C och är fullvärdesförsäkrad hos Dina Försäkringar Halmstad och inkluderar en kollektiv försäkring för bostadsrättstillägg. Föreningen har anlitat PART Fastighetsförvaltning att förvalta fastigheten.


GEMENSAMMA UTRYMMEN.
I källaren finns en stor tvättstuga med torktumlare, tvättmaskin samt torkskåp. Det finns även ett mangelrum för den som önskar nyttja detta. Nytt bokningssystem på senare år där man praktiskt kan boka in sig på tvätttider (möjligt att boka in ett pass åt gången). I källaren finns även förråden till lägenheterna samt rum med plats för cyklar.

RENOVERINGAR
Kommande
Inget förutom sedvanligt underhåll.

Utförda
2017 – OVK (obligatorisk ventilationskontroll)
2017 – Nytt bokningssystem för tvättstugan
2018 – Nya fönster byttes till 3-glas isoler
2018 - Garage samt källarutrymmen målades om
2018 – Rensning av kanalsystem i Ventilationssystem.
2018 – Nya lås till lägenheter samt förråd.
2021 - Laddningsstationer på parkeringsplatserna i garaget.
2021 - Målat tak, tvättat fasad samt gjort iordning hängrännor.
2022 - OVK ( obligatorisk ventilationskontroll).


PARKERING
Föreningen har 32 st garageplatser (alla med laddstolpe) i ett parkeringsgarage under huset (separat kö). Kostnaden för parkeringen i föreningen är 425 kr för plats om man ej har en elbil. Vid elbilsplats så är kostnaden 525 kr samt så tillkommer en kostnad för elförbrukningen. Via Halmstad kommun går det även att köpa ett boendeparkeringstillstånd. Gå in på Halmstads kommuns hemsida för att läsa mer.

TV OCH BREDBAND
TV (grundutbud) ingår i avgiften via Bredbandsbolaget.
Fiber finns installerat i byggnaden av Halmstads stadsnät och Bahnof tecknas samt bekostas av den enskilde bostadsrättshavaren

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-03-13: Föreningen anser sig ha en väldigt bra ekonomi med en god kassa som genererar överskott varje månad. Föreningens goda ekonomi har gjort att man valt att amortera av stora belopp på lånen genom åren där man senast amorterat av 2 milj under 2022/2023. Dessutom så sänkte föreningen månadsavgifterna med hela 10% 2019 samt 10 % under 2021.
Äger föreningen marken Ja
Antal lägenheter 49
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.