VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum, Halmstad

Tångrevsvägen 5D

Med sitt fantastiska läge ca 200 m till hav och natur finns Tångrevsvägen 5D, ett bekymmersfritt och lättskött radhus i bostadsrättsform. Detta hus erbjuder äkta villakänsla och är i ypperligt skick tack vare att nuvarande ägare har genomfört stora renoveringar under sin ägandetid. Tack vare sin flexibla planlösning passar huset både den mindre som större familjen, och nyttjas idag med stora sällskapsytor och tre sovrum. I bästa solläge finns dessutom ca 65 m2 trädäck till lek och umgänge.

Förutom husets ypperliga skick bor du även tryggt i stabil HSB-förening med välskött ekonomi och många stora underhåll bakom sig. Tack vare det bor du till en låg månadskostnad då avgiften endast är 4987 kr/mån där värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber, 250/250mbits), bostadsrättstillägg, garage samt parkering INGÅR.

Bättre läge är svårt att hitta och området är familjärt. Förutom att kunna starta och avsluta dagen med ett dopp i havet, finns natur och grönska. För den aktive finns härliga Prins Bertils stig på lika kort avstånd. För barnfamiljen finns även lekplatser, simstadion Brottet och matbutiker i det direkta närområdet. För ett större utbud finns Flygstaden och city för puls inom loppet av några minuter, förslagsvis bäst med cykel. Sist men inte minst, med bostadsrätt slipper du dyra kostnader för skatt på lagfart och pantbrev, samt ansvar för yttre underhåll - perfekt för att lägga tid, energi och pengar på något annat.
Varmt välkommen på din personliga visningstid.

Information

Bostadstyp Radhus
Boarea/Biarea 105.5 kvm + 15 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4987 kr/mån
Rum 5
Våning 1 av 1
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1963
Pris 3 975 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

VILLAKÄNSLA PÅ ATTRAKTIVT HAVSNÄRA LÄGE

Planritning

Tångrevsvägen 5D entré copy
Tångrevsvägen 5D entré copy
Tångrevsvägen 5D övre copy
Tångrevsvägen 5D övre copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Tångrevsvägen 5D

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 105.5 kvm. föreningens information Biarea avser allrum + förråd (tidigare förråd). Se mer under "Övrigt".
Hiss Nej


HALL
Parkering sker på din egen parkeringsplats eller i ditt garage. Med lätta kliv når du sedan bostaden. Innan dess kan du utmed vägen skymta träden som avgränsar bostadsområdet mot havets salta vågor. Att kunna bo ca 200 m ifrån havet är ren och skär lyx! Direkt vid klivet in genom entrén möts du av renoverade ytor, ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna och de väl tilltagna sällskapsytorna. På vänster sida kan du hänga upp jackan samt ställa undan skorna. Några kliv in, under trappan, finns ett förråd som erbjuder gott om förvaring för ytterkläder och skor som inte behöver vara framme i vardagen. Dessutom finns städskåp på vänster sida. På golvet ligger en mycket stilren klinker som i sitt utseende påminner stranden. Förutom nytt golv är även samtliga väggar, lister och dörrfoder i hela huset renoverade och målade under 2020/2021. Nuvarande ägare har även valt att måla samtliga innerdörrar och försett dem med tidstypiska beslag. Dessutom är all el-dragning ny och bytt ut el-centralen till automatsäkringar. Likaså är alla kontaktuttag och strömbrytare nya. Huset är alltså i ypperligt skick. Ta av dig skorna och välkommen in.

GÄSTOALETT
På höger sida om entrén finns gästtoaletten. Här finns samma klinkergolv som i hallen. Väggarna är vitmålade. Utrustning: wc, kommod samt spegel.

KÖK
Det ljusa och luftiga köket har vitmålade luckor med beslag av blankt stål. Gott om förvaring erbjuds i flera under- och överskåp, arbetsytor erbjuds på arbetsbänk av laminat samt rostfri ho. Ett vitt kakel finns som stänkskydd. För dig som önskar finns möjlighet att installera en diskmaskin med små medel. Köket har ett härligt ljusinsläpp från både köksfönster och angränsande matsal. Möjlighet finns till plats för ett mindre matbord i köket. Förslagsvis kan istället en köksö installeras och erbjuda arbetsytor, förvaring och häng. Även här finns samma klinker som i hallen. Väggarna är vitmålade. Utrustning: spis (2020), spisfläkt (2020), två kombinerade kyl/frys i fullhöjd. Ett skafferi erbjuder mycket god förvaring!

VARDAGSRUM/MATSAL
Den välbevarade fiskbensparketten ger ett kraftfullt intryck åt rummen. Golven i kombination med de stora fönsterpartierna ger en luftig känsla och rymd. Tack vare de låga huskropparna är det minimalt med insyn, och ger istället kontakt med naturen då du kan skymta trädtopparna och därmed närheten till havet. Idag nyttjas ytorna som ena delen matsal med stort bord till vardags som till fest. Vardagsrumsdelen rymmer enkelt en större soffgrupp. Finns behov av ett ytterligare sovrum kan matsalsdelen göras om till just det.

Via matsalen når du även den underbara uteplatsen med ca 65 m2 trädäck (2020). Med bästa solläge har du ett skyddat och ostört läge där du kan skapa din egna oas. För soldyrkaren erbjuds sol under stora delar utav dagen, och tack vare sin storlek även en svalkande skugga. Varje trädgård i föreningen har även försetts med vattenutkastare, vilket är perfekt för dig med gröna fingrar. Dessutom finns ett förråd till förvaring av diverse trädgårdsredskap och cyklar. Fram med grillen och bjud in goda vänner!

ÖVRE PLAN
Via den nyslipade och målade trappan når du övre plan. Hallen erbjuder en generös klädkammare med smarta förvaringslösningar. På vänster sida har nuvarande ägare valt att ta bort en del av varmförrådet för istället skapa ett mysigt litet allrum för de små. Utrymmet kan även nyttjas som gästrum. I anslutning till allrummet har en liten del av förrådet sparats för att erbjuda förvaring.

Hela övre plan har vackra plankgolv som blivit vitmålade, likaså väggar och tak.

De tre sovrummen fördelas som ett större sovrum med goda förvaringsmöjligheter i tre garderober. Övriga rum är ungefär lika stora till sin storlek och fungerar utmärkt som barnrum samt/eller hemmakontor. Utgång finns även till den mysig balkongen i direkt söderläge. Härifrån erbjuds en mycket rofylld vy mot omgivningarna och en skymt av havet!

Det väl tilltagna badrummet har våtrumsmatta och våtrumstapet. För dig som önskar finns möjlighet att installera en tvättmaskin då både el- och vattendragning finns förberett. Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information. Föreningen tillhandahåller en mycket fräsch och generös tvättstuga, vilket är uppskattad av föreningens medlemmar. Utrustning: wc, handfat, badrumsskåp, spegelskåp samt duschkabin.

Varmt välkommen till Tångrevsvägen 5D!

Byggnad

Typ av byggnad 2-plans radhus
Boarea 105.5 kvm
Biarea 15 kvm
Byggnadsår 1963
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Under 2020/2021 har omfattande renovering genomförts:
- Klinker i hall, gästtoalett och kök.
- Behandlat/målat trappan och golv på övre plan.
- Två nya sovrum övre plan.
- Tagit bort innertaket och därmed skapat högre takhöjd - övre plan.
- Gjort om förråd (övre plan) till allrum + mindre förråd.
- Förråd under trappan.
- Installation av ny el-central, ny el-dragning samt strömbrytare/kontaktuttag.
- Målat om samtliga väggar, inner- och garderobsdörrar samt nya beslag.
- Lagt 65 m2 trall på uteplatsen.
- Ny spis och spisfläkt.
- Målning av köksluckor, nya beslag.
- Ny köksbänk (laminat).
- Ny blandare i badrum och gästtoalett.
Övriga byggnader Till bostadsrätten finns en trevlig uteplats med tillhörande avgränsad trädgård (trall) och förråd.

Allrum + förråd (tidigare förråd) är ca 15 m2 (säljarens information) klassas som biarea och är inte inräknad i boarean. Denna area kan av olika skäl vara felaktigt. För den köpare som exakt area är av väsentlig betydelse för köpet uppmanas göra en uppmätning. Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-09-13
Energikonsumtion 111 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 18
Pris 3 975 000 kr utgångspris
Avgift 4987 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV(grundutbud), internet (fiber, 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 2 097 kWh/år
Driftkostnad 5 856 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 2 100 kr
  • Hushållsström: 3 756 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,60218%
Andel av årsavgift 3,60215%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Västergård i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-1487
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Västergårdar ligger vid Alet dryga kilometern från Halmstad centrum. Föreningen består av 4 stycken bostadshus med adresserna Tångrevsvägen och Strandåkersgatan. Totalt finns 28 lägenheter i radhusform. Föreningen äger fastigheten Arken 1 som bebyggdes år 1963. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. Föreningen har avtal med HSB om ekonomisk förvaltning.

ÖVRIGA UTRYMMEN
Stor separat tvättstuga (med tillhörande mangelrum)
finns att tillgå för föreningens medlemmar.

RENOVERINGAR
Föreningen har upprättat en underhållsplan. Föreningens hus är i gott skick.
Kommande: Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.
Utförda
2022: Rörinfodring.
2015 - Fasad och fönsterrenovering.
2013/14 Plåtarbeten.
2008 - Takarbete.

PARKERING
En parkeringsplats och ett garage till varje lägenhet (ingår i avgiften).

TV & INTERNET
Internet (Fiber Telia, 250/250 mbits) samt TV (Telia, grundutbud) ingår i avgiften. Önskas högre hastighet eller fler kanaler, tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSHÖJNINGAR
2022-08-03: Efter samtal med företrädare för föreningens styrelse: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Inga avgiftshöjningar finns aviserade. När fiber drogs in samt när fönster och fasadrenoveringen utfördes behövde föreningen inte höja avgiften.
Antal lägenheter 28
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 493 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende