VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Stenvinkelsgatan 11B

En fusion av två tidsåldrar, när dessa två möts blir denna bostad slutresultatet. Här får du en totalrenoverad sekelskifteslägenhet med bevarade detaljer, en modern planlösning och exklusiva materialval. Allt noga utvalt in i minsta detalj. Sällan har frasen upplevs bäst på plats passat bättre. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 71 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4854 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår -1895
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Magisk sekelskifteslägenhet mitt i centrala Halmstad

Planritning

Stenvinkelsgatan 11B copy
Stenvinkelsgatan 11B copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stenvinkelsgatan 11B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 71 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 1 av 4

HALL
Första klivet in i bostaden vittnar om något utöver det vanliga och du slås av den magnifika takhöjden som bidrar med rymd. Här har det tänkts på allt in i minsta detalj. Hela bostaden genomgick en totalrenovering (inkl. el/VVS) under 2019, men har kvar sin charm och bevarade detaljer som vittnar om husets ålder med anno 1895. Idag erbjuds en modern planlösning, med exklusiva materialval och genomtänkta lösningar, som krävs för det moderna hemmet. Till höger finns det första sovrummet som idag nyttjas som ett dressingroom med garderober, tillika kontor. Rakt fram finns det utvidgade badrummet. Samtliga väggar har bredspacklats och sedan blivit målade med kvalitésfärg. På golvet ligger ett vackert vitlaserat/hårdvaxat furugolv som påminner om tidigt 1900-tal. Direkt på höger sida kan jacka samt skor ställas undan. I den inre delen utav hallen finns utrymme för en hallmöbel för ytterligare förvaring. Bostadens belysning kan om önskas skötas via app-styrning. Ta av dig skorna och välkommen in.

VARDAGSRUM/KÖK
Ett rum med WOW-känsla! Tegelväggen ger en kraftfull karaktär, och den vackra kakelugnen förgyller tillvaron. I den del som nu är kök, var tidigare sovrum. Väggen har därför rivits ner och sedan byggt upp igen med industriglas för att avgränsa kök och vardagsrum på ett naturligt sätt. Du får plats med en större soffgrupp med soffbord om så önskas. Det finns dessutom utrymme till ett stort matbord vid festmåltider! Det vackra furugolvet från hallen återfinns även inne i vardagsrummet och i köket. Även här har väggarna bredspacklats och sedan målats i en ljusgrå nyans. I köket har ena väggen prytts med en tapet från William Morris.

Köket är ett exklusivt design-kök från HTH och har en skarvfri bänkskiva (Mammut Corian Komposit) som går längsmed hela köket. Diskon är underlimmad, och för den lata så finns det elektronisk öppning på skåpluckan under vasken. Det är påkostade kapitalvaror från bl.a. AEG där ugnen är självrengörande och har specialfunktioner som varm- och ångluft. Rikligt med förvaring erbjuds i både över- och underskåp, som har mjukstängande funktion och rejäla utdragbara lådor.

Köket är utrustat med: induktionshäll (AEG), kolfilterfläkt (Fjäråskupan), integrerad diskmaskin (AEG), inbyggd ugn (AEG), integrerad kyl/frys (Samsung) samt micron (Whirlpool). Infällda kontaktuttag i bänkskivan.

BADRUM
Det påkostade badrummet har gjorts större genom att förlänga en del utav väggen ut mot hallen. På golvet ligger det hexagonmönstrat marmor i mörkt utförande, väggar har vitt kakel och skarvarna har metallister. I taket sitter det infällda dimningsbara spotlights. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Utrustning: vägghängd wc, kommod, badrumsspegel, dusch.

SOVRUM
Det första av två sovrum finns direkt till höger om hallen. Idag används rummet som dressingroom och har flera garderober till förvaring. Du får enkelt plats med en större säng om så önskas. På golvet ligger ett parkettgolv och väggarna är bredspacklade och målade i en beige nyans.

SOVRUM
Detta rum nyttjas idag som sovrum och vetter liksom det andra sovrummet mot den lugna innergården. Mysig heltäckningsmatta på golvet ger hotellkänsla! Väggarna är målade i en mörkblå ton, som bryts av med en fondtapet från William Morris.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 71 kvm
Byggnadsår -1895
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
2020:
-Tapetserat del av vägg i köket samt en vägg i sovrummet (William Morris).
- Monterat tidstypiska takrosetter i samtliga rum.

Hela bostaden har totalrenoverats under 2019 av tidigare ägare med bl.a:
- Nytt exklusivt kök från HTH, nya kapitalvaror
- Badrum
- El (ny elcentral, 3-fas, nya elledningar och kontaktuttag i hela lägenheten).
- Ytskikt
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd på ca 2 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram):
Charmig och rymlig innergård med grillplats och möjlighet att sätta ut egna möbler och växter. Från lägenheten är det bara några trappsteg ut till innergården.
I källaren finns även en stor tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkutrymme.

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-10-15
Energikonsumtion 143 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer B1001
Avgift 4854 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme & vatten
Driftkostnad 6 550 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 5 000 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 6,223%
Andel av årsavgift 6,223%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 687 635 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Gårdsbjörken i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769620-6528
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Gårdsbjörken ligger på ett utmärkt läge mitt i centrala delarna av Halmstad. Du har gångavstånd till allt som city har att erbjuda av restauranger, butiker, nöjen samt träningsanläggningar. Fastigheten bär historia och anor från 1895 vilket märks när du tar vägen upp i de vackert målade trapphusen. Flertalet fönster är i original med munblåst glas. Föreningen har adresserna Stenvinkelsgatan 11A och 11B, 11C och 11D. Föreningen passar alltså dig som gillar den rustika fastigheten med en touch av sent 1800-tal blandat med modernt. Föreningen äger fastigheten Halmstad Backsippan 2.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I källarplan (11B) finns källarförråd samt tvättstuga.
Cykelförråd i källarplan.
Mysig innergård med sol större delen av dagen. Här finns gemensamma trädgårdsmöbler.

RENOVERINGAR:
Föreningen har tagit fram en underhållsplan.
Kommande: Inget planerat förutom sedvanligt underhåll.

2023 - Renovering av fönster i trapphusen.
2022 - Installation av fiber.
2021 - Byte av fönster i tvättstugan. OVK utförd.
2020 - Renovering av skorstenshuv. Byte av torktumlare.
2018 - Renovering av yttertaket.

PARKERING:
Parkering finns utmed gatan och i närområdet. Önskas parkeringshus finns Parkeringshus Radioplan. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & BREDBAND
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfritt TV- & Bredbandsabonnemang (Fiber).

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar sin egna hemförsäkring samt bostadsrättstillägg. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar.

ÖVRIGT
Medlemmarna turas om att städa "sitt" trapphus, vilket innebär ett städpass var tredje månad(ungefär). Föreningen har dessutom gemensamma trivseldagar där man hjälps åt att hålla innergård mm i fint skick, fikar och umgås.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-10-25: Efter samtal med föreningens ordförande: I dagsläget finns inga planer på att höja avgiften. Föreningen valde höja avgiften med ca 10% under 2023 (där man även tog höjd för en högre räntekostnad). Föreningen gjorde ingen höjning under 2022. Föreningen höjde avgiften med 2 % 2021-01-01.

Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter som är av väsentlig betydelse för köpet med föreningens styrelse.
Äger föreningen marken Föreningen äger fastigheten Halmstad Backsippan 2.
Antal lägenheter 15
Överlåtelseavgift 1183 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.