VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, HALMSTAD

Stellan Mörners gata 19

NYTT PRIS!

Riksbyggens brf Landgången har snabbt uppmärksammats för sin moderna arkitektur och lägenheter i toppklass. Nu söker denna fantastiska etta på 37,5 m2, med inglasad balkong, efter ny ägare. Lägenhetens yta fördelar sig över en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, helkaklat badrum med tvättmöjligheter samt sovalkov som erbjuder goda förvaringsmöjligheter. Tack vare att lägenheten ligger på femte våning är insynen minimal!

Då huset stod färdigt 2020 och byggt som ett sk. miljöhus, innebär det att byggnaden uppfyller krav för minskad miljöpåverkan under byggprocessen, dess material och långsiktiga förvaltning. Därför har du möjlighet att påverka din månadskostnad genom att varmvatten, kallvatten och hushållsel faktureras till självkostnadspris. Förutom detta har föreningen ett mycket fördelaktigt kollektivt abonnemang från Telia för internet (fiber) samt TV till endast 229kr/mån, vilket adderas på månadsavgiften.

På Nissastrand bor du på lugnt läge med absolut närhet till stadens puls. Utmed Nissan finns flera mysiga promenadstråk och motionsslingor. Närområdet erbjuder även hög service med flera matbutiker, restauranger, träningsanläggningar samt kollektivtrafik. Föreningen har flera mervärden såsom festlokal samt övernattningslägenhet.

Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 37.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2938 kr/mån
Rum 1,5
Våning 5 av 6
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2020
Pris 1 895 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Underbar etta på Nissastrand!

Planritning

Stellan Mörners gata 19 copy
Stellan Mörners gata 19 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Stellan Mörners gata 19

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 37.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5 av 6

HALL
Välkomnande hall med klinker i ljusgrått utgörande på golvet, som sedan övergår till ett vitlaserat ekparkett på resterande golvytor i lägenheten. Väggarna är målade i vitt utförande. Direkt på höger sida kan jacka samt skor ställas undan. Det finns dessutom en garderob på vänster sida, samt städskåp. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
På höger sida finns det helkaklade badrummet. På golvet finns en ljus klinker, och väggarna bär vitt kakel. Tvättmöjligheter erbjuds i tvättmaskin och torktumlare. Ovanför maskinerna finns en arbetsbänk av laminat samt ett skåp till förvaring. Utrustning: wc, handdukstork, kommod, spegelskåp samt dusch med vikbara dörrar av glas.

KÖK/VARDAGSRUM
Köksdelen består av kök från Marbodal med vita köksluckor som försetts med beslag av borstat stål. Rikligt med förvaring finns i flera under- och överskåp. Arbetsbänken är av laminat och ett vitt kakel avgränsar arbetsbänken mot överskåpen. Utrustning: induktionshäll, spisfläkt, kombinerad ugn med mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Ytan mellan köket och vardagsrummet kan förslagsvis möbleras med ett matbord, kanske en köksö?

Vardagsrumsdelen får du enkelt plats med en större soffgrupp.

SOVALKOV
Rymlig sovalkov där du får plats med säng och förvaring av dina kläder, detta tack vare en garderob med skjutdörrar samt linneskåp. Önskas mer förvaring kan förslagsvis en sängram med förvaringsutrymme nyttjas.

BALKONG
Underbar balkong som även är inglasad! Här fångar du solen från förmiddag till eftermiddag. Ett extra vardagsrum under stora delar av året!

Varmt välkommen hem!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 37.5 kvm
Byggnadsår 2020
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd i källarplan ca 2 m2 (säljarens information) (om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong ca 7 m2 (säljarens information) (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Enligt föreningens lägenhetsregister är bostaden klassad som en etta.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2020-02-24
Energikonsumtion 74 kWh/m2 år.
Primärenergital 84

Ekonomi

Lägenhetsnummer 47
Pris 1 895 000 kr utgångspris
Avgift 2938 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 713 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 1 215 kr
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 2 200 kr
  • Övrigt: 2 748 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Föreningen debiterar ca 1,90kr/kwh för den förbrukningen som sker för hushållsel. På så sätt slipper du nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år. Verklig förbrukning för VA och VVA debiteras också. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som föreningen tar ut varje månad för TV/Internet. Föreningen har upphandlat ett avtal med förmånligt pris om 229kr för TV/Internet (faktureras tillsammans med månadsavgiften)

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,2858%
Andel av årsavgift 1,28582%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 637 753 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Landgången
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769635-3387
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Landgången ligger på ett centralt läge på Nissastrand och har uppmärksammats tack vare sin moderna arkitektur. Föreningens hus uppfördes under 2020 och består av 55 bostäder i varierande storlek. Föreningen äger fastigheten Järneken 2. Föreningen är en sk. äkta förening. Föreningens hus är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Riksbyggen har avtal med föreningen om ekonomisk- samt teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en uppskattad övernattningslägenhet som kostar 150kr per natt. Dessutom har föreningen en lokal till fest som kan hyras för 300 kr per gång. I källarplan finns ett förråd som tillhör varje lägenhet. På innergården finns dessutom flera cykelförråd samt utrymme för källsortering. Föreningen har även en cykelverkstad i källaren.

INDIVIDUELL MÄTNING
Föreningen har ett kollektivt el-abonnemang. Elen säljs sedan till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras för den faktiska förbrukningen. På så sätt får varje medlem en lägre driftkostnad för elen eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) betalas.
Likaså debiteras verklig förbrukning för kallvatten och varmvatten. Detta för att varje medlem skall kunna påverka sin driftkostnad samt ur en miljösynpunkt. Läs mer under driftkostnad.

RENOVERINGAR
Föreningens hus är från 2020 varför det inte finns några planerade renoveringar, förutom sedvanligt underhåll. Då bygg garantier finns i minst 10 år på föreningens hus, skall föreningen inte ha några större utgifter de åren. Föreningen har upprättat en underhållsplan med avsättning som följs.

PARKERING
Föreningen har 39 st parkeringsplatser i källarplan (600kr/mån, separat kö tillämpas). En del parkeringar har försetts med laddstolpar (6 st). Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & INTERNET
Internet (fiber, Telia) samt TV (Telia, paket lagom) har föreningen valt att teckna kollektivt för föreningens samtliga medlemmar och lagts som ett obligatoriskt tillägg, vilket faktureras tillsammans med månadsavgiften. Paketet kostar enbart 229kr vilket är mycket förmånligt! Önskas fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och bekostas det av varje enskild medlem.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2023-03-17: Efter samtal med styrelsens vice ordförande: Ingen avgiftshöjning är planerad. Föreningen höjde avgiften med 10% 2023-01-01.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-03-17. Spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter som är av väsentlig betydelse för köpet med föreningen.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende