Visningar

Boka visning
Centrum, Halmstad

Sperlingsgatan 16

Brf Fasanen har ett strategiskt läge mitt emellan city, Resecentrum och Högskolan i Halmstad. Här ges nu möjligheten att förvärva en yteffektiv bostad på 41m2 med den blygsamma avgiften 2611 kr/mån inkl. värme, vatten & bostadsrättstillägg. Bostaden är välskött och har renoverat kök, helkaklat badrum, genomgående goda ytskikt samt sovalkov. Bostad passar ypperligt för dig som studerar, vill flytta hemifrån eller behöver en övernattningslägenhet till en låg månadskostnad. I närområdet finner du flera livsmedelsbutiker, träningsanläggningar, mysiga parker samt promenadstråk. Välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 41 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 2611 kr/mån
Rum 1,5
Våning 4 av 4
Hiss Nej
Byggnadsår 1952
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Taklägenhet!

Planritning

Sperlingsgatan 16 spegelvänd copy
Sperlingsgatan 16 spegelvänd copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Sperlingsgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1,5
Boarea 41 kvm. föreningens information
Hiss Nej

Taklägenhet!

HALL
Välkommen till denna rymliga etta på 41 m2, som vi väljer att kalla för 1,5:a tackvare lägenhetens sovalkov. Bostaden är belägen högst upp i huset. Nuvarande ägare har under sin tid fräschat på lägenhet genom att bredspackla hallen och sovrummets väggar, för sedan måla det i ljust utförande. På golvet ligger ett slitstarkt laminatgolv. På vänster sida kan jacka samt skor ställas undan. De stora fönsterpartierna från rummet rakt fram sprider ett härligt ljus och gör att lägenheten är luftig och rymlig. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK/RUM
Rymligt rum med möjlighet till en större mat- och soffgrupp. Kök med köksö och gott om förvaring i både under- och överskåp. Arbetsbänk av laminat men har försetts med mikrocement vilket bidrar till kontrast mot de nymålade väggarna och vita köket. Ovanför arbetsbänken sitter ett kakel som stänkskydd (marmorimitation). Laminat på golvet och lättskött klinker i köksdelen som även det försetts med mikrocement. Målade väggar i vitt utförande. Utrustning: spis, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt diskmaskin.

SOVALKOV
Direkt till höger om hallen sinns sovalkoven. Rymlig sovalkov med laminat på golvet och målade väggar. Även här har väggarna bredspacklats. En garderob erbjuder förvaring och i taket sitter ett takfönster som ger ljus.

BADRUM
På vänster sida om hallen finns det helkaklade badrummet med schackmönstrat klinker på golvet och blått kakel på väggarna. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp samt dusch med glasdörr.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 41 kvm
Byggnadsår 1952
Fönster 2-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden RENOVERINGAR
- Mikrocement på golvklinker i köket.
- Mikrocement bänkskiva kök.
- Bredspacklat hall och sovalkov (inkl. målat om).
- Målat om vardagsrum.
- Duschvägg
Övriga byggnader Övriga utrymmen:
Vindsförråd ca 4 m2 (information om förrådet nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Enligt föreningens lägenhetsförteckning är bostaden klassad som en 1;a.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2022-01-19
Energikonsumtion 139 kWh/m2 år.
Primärenergital 123

Ekonomi

Lägenhetsnummer 6
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 2611 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten & bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 800 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 4 250 kr

Driftkostnaden varierar beroende på levnadsätt, förbrukning och avtal.

Andel i förening 3%
Andel av årsavgift 3,73%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 729 851 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Fasanen i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769640-0105
Äkta/oäkta förening Äkta
Kontaktperson Ellinor Lundberg
Allmänt om föreningen Föreningen Brf Fasanen i Halmstad har ett strategiskt läge mitt emellan Högskolan i Halmstad, Resecentrum och Halmstads stadskärna. Föreningens hus uppfördes 1952 och 1957 och ombildades till bostadsrätter under 2021. Föreningens hus är i gott skick där flera stora renoveringar utförts senaste 20 åren. Föreningen består av 28 st lägenheter. Föreningens hus är fullvärdesförsäkrad i vilket styrelseansvar och kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter ingår.

GEMENSAMMA YTOR
Till bostaden följer ett förråd i källarplan eller på vinden. Fråga ansvarig mäklare för mer information. I källarplan i respektive fastighet finns en fräsch tvättstuga med tillhörande torkrum. Föreningen förfogar över 11 st garage.

RENOVERINGAR
I dagsläget har föreningen inga planerade renoveringar eller underhåll utöver vad som angivits i den ekonomiska planen.
Utförda renoveringar:
- Relining av avloppstammar (2020)
- Tvätt och behandling av takpannor (2020)
- OVK-besiktning (Godkänd) (2020)
- Fönsterbyte i lägenheterna samt målat om fasaderna. (2015)
Löpande underhåll från 2000-talets början i form av uppfräschning av gemensamma utrymmen och källarplan. Anläggning av trädgård framsidan Muraregatan.

PARKERING
Föreningen förfogar över 11 st parkeringar mot 350/mån för garage och 150kr/mån för parkering (separat kö tillämpas). I övrigt fri parkering utmed gatorna i närområdet.

TV & INTERNET
Fastigheten är inkopplad till Halmstad Stadsnät (fiber). Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfritt abonnemang för TV och internet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande: Föreningen höjde avgiften med 7% 2023-01-01. Dels för ökade räntekostnader men också för att skapa ett överskottet som kommer att samlas till en buffert och i framtiden användas för t.ex. extra amorteringar eller underhåll av fastigheten, utöver det som redan avsätts i budgeten.
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Ja

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende