VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, HALMSTAD

Slåttervägen 6A

Lägenheten erbjuder en bra planlösning med snygga detaljer såsom burspråk samt fiskbensparkettgolv, stort kök med matplatsdel som renoverat 2018, helkaklat badrum från 2018, rymligt sovrum samt balkong med eftermiddagssol. Under 2021 gjordes alla väggar vid i hela bostaden med spackling samt målning. Här bor ni bra med närhet både till Högskolan samt City. I avgiften ingår: värme, vatten, TV, Internet, bostadsrättstillägg samt el abonemanget (ej förbrukning). Snabb inflyttning möjligt!

Kommande försäljning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 54.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4733 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1952
Pris 1 295 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Inflyttningsklart vid Högskolan!

Planritning

Slåttervägen 6a copy
Slåttervägen 6a copy

Slåttervägen 6a copy
Slåttervägen 6a copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Slåttervägen 6A

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 54.5 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 2 av 3

HALL
Rymlig hall med mycket ljusinsläpp från fönstret rakt fram. Till vänster finns hatthylla för upphängning av ytterkläder och med plats för skorna. Till vänster finns även en stor garderob för förvaringsmöjligheter. För den som önskar finns plats för ytterligare garderober till höger. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna är målade i grått.

VARDAGSRUM
Från hallen nås vardagsrummet in till vänster. Här har vi ett stort vardagsrum med härliga detaljer såsom burspråk samt fiskbensparkettgolv. Med en bra rumsplanering ger det möjlighet att ha både en soffhörna samt matbordshörna. Matbordet passar perfekt vid burspråket med härlig utsikt över grönområdet utanför. Väggarna är målade i grått.

BALKONG
Från vardagsrummet nås balkongen. Perfekt att kunna njuta av eftermiddagssolen med utsikt över grönområde. Här finns plats för mindre caféset.

KÖK
Från hallen nås köket rakt fram. Ett stort kök som sträcker sig på bägge sidor samt med plats för ett matbord. Köket går ljusa toner med köksluckor i trä samt stänkskydd i beige kakel som bryter av mot laminatbänkskivan i grått. Med köksskåp med delvis frostade glas samt belysning i gör det köket väldigt ljust och hemtrevligt. Köket är utrustat med dubbel diskho i rostfritt, fläkt, inbyggnadsugn med glashäll, inbyggnadsmicro samt hel kyl- och frysskåp. Laminatgolv i ljusa färger samt med målade väggar i grått. Från köksfönstret har man en fin utsikt över grönområdet samt bort mot högskolan.

SOVRUM
Från hallen nås sovrummet in till vänster. Stort sovrum med grönmålade väggar samt ett parkettgolv i ljusa färger. Här finns en större garderob med skjutdörrar.

BADRUM
Badrummet nås från hallen in till vänster. Helkaklat badrum i ljusa färger med grått och vitt kakel och klinker. Badrummet är utrustat med dusch med duschvägg av glasblock, WC, handdukstork (el), fräckt handfat i glas samt spegelskåp med belysning. I taket sitter spotlights.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 54.5 kvm
Byggnadsår 1952
Fönster 3-glas
Uppvärmning fjärrvärme, frånluftsvärmepump,
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-11-12
Primärenergital 86

Ekonomi

Lägenhetsnummer 204151001-0029
Pris 1 295 000 kr som utgångspris
Avgift 4733 kr/mån
Kommentar till avgiften Ingår: värme, vatten, TV, Internet, bostadsrättstillägg samt el abonemanget (ej förbrukning).
Elförbrukning 978 kWh/år
Driftkostnad 2 346 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 346 kr

Elen köps via föreningen och man betalar endast 25kr för el-abonnemanget som går via avgiften. Förbrukning debiteras separat via föreningen.

Andel i förening 1,628%
Andel av årsavgift 1,628%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 189 487 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021/2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-2246
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 1 ligger på ett utmärkt läge med närhet till både Högskolan i Halmstad och stadens puls. Föreningen äger fastigheten Granaten 4 och föreningens tre hus uppfördes 1951. Föreningen består av totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Föreningen har avtalat med Riksbyggen om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har från och med 2018 tecknat ett gemensamt nätavtal med HEM för föreningens samtliga medlemmar. Det innebär att den enskilde medlemmen inte behöver teckna ett eget el abonnemang. Föreningen debiterar medlemmen på avgiftsavin för den elförbrukning som görs.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje lägenhet följer ett vinds- och källarförråd. I varje hus finns även en tvättstuga i källaren som renoverats.
Tvättstugorna har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp och torkrum. Det finns även cykelförråd i källaren samt soprum på innergården.

2016 installerades fläktar på vinden (frånluft) för att sänka radonhalten genom att skapa bättre ventilation i befintliga kanaler. Föreningen har slutfört installationen och en ny mätning har gjorts med gott resultat.

RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som följs.
Kommande: Byte av tappvattenledningar med start våren 2023.
I övrigt inget större planerat förutom sedvanligt underhåll.

Utförda:
2021 - Byte av tak. Gjort om fasaderna.
2017- Nya termostater på föreningens samtliga element 2017, i energibesparingssyfte.
2016-2017- Frånluftsfläktar installerades i alla tre husen för att förbättra ventilationen och energieffektivisera. I samband med det lades även en ny fjärrvärmekulvert ner mellan husen.
2013- Ytterbelysning och diverse elarbeten
Fönsterbyte (slutet av 90-talet) och relining av stammarna är utförda.

PARKERING
Föreningen har 8 garageplatser och 38 parkeringsplatser. Garage går att hyra för 350 kr/mån och parkeringsplats för 100kr/mån. Separat kö tillämpas. I övrigt fri parkering i området utmed gatan.

TV & INTERNET
TV (grundutbud) via Sappa ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (Fiber, 100/100 mbits) via Net at Once ingår i avgiften.
IP-telefoni via Sappa ingår i avgiften, samtalskostnad står den enskilde medlemmen för.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende