VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Slåttervägen 4B

Välkommen att uppleva en välrenoverad tvåa i anslutning till Högskolan i Halmstad och närhet till stadens puls. Högst upp i huset finner du denna genomgående bostadsrätt med rikligt ljusinsläpp, vackert afrikanskt ekparkett och ett kök utöver det vanliga. Pricken över i:et är balkong i sydvästligt läge. I avgiften om 4437 kr/mån ingår värme, vatten, TV (grundutbud), internet (Fiber, 100/100) samt bostadsrättstillägg. Bostaden upplevs bäst på plats. Välkommen att boka din personliga visningstid!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 59 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4437 kr/mån
Rum 2
Våning 3 av 3
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1951
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Emil Jensen
Reg. Fastighetsmäklare
0706-84 77 53
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Planritning

Slttervgen 4B copy
Slttervgen 4B copy

Slttervgen 4B copy
Slttervgen 4B copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Slåttervägen 4B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 59 kvm. föreningens information
Hiss Nej
Våning 3 av 3

HALL
Välkommen in till en genomgående bostadsrätt med rikligt ljusinsläpp från bostadens samtliga rum. Bostaden har de senaste åren genomgått en totalrenovering, vilket dessutom inkluderar nya eldragningar, nya strömbrytare med dimmers samt vägguttag installerades. Nuvarande ägare har under sin tid tapetserat om, samt målat kök, sovrum och vardagsrum. Allt harmoniserar väl med det afrikanska ekparketten i hall, kök samt sovrum. Ytterkläderna kan med fördel gömmas undan i den praktisk klädkammaren i anslutning till hallen. Önskas finns plats för att montera en hatthylla i anslutning till entrén. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Det smakfulla köket renoverades 2015 och har bra förvaring och arbetsytor. Köket ger en industriell känsla med sina köksluckor i mattvitt och den gråputsade fondväggen med hängande glödlampor. Över diskon och induktionshällen har ett stänkskydd av glas monterats. Diskhon är av rostfritt stål och bryts snyggt av mot den vita bänkskivan i laminat. I köket finns ett fönster i östligt läge samt matplats för 4 personer. Köket är utrustat med: induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kombinerad kyl/frys.

SOVRUM
Det generösa sovrummet erbjuder bra förvaring i garderob med skjutbara dörrar i b.la. spegelglas. Sovrummet har ett fönster i östligt riktning och sprider ljus in i rummet. I sovrummet fås en dubbelsäng med lätthet plats, önskar du finns det även plats för ett mindre skrivbord. Väggarna är målade i behagliga toner.

BADRUM
Det helkaklade badrummet är inrett med ett varmt brunt klinkergolv och ett vitt och matt väggkakel. Taket är vitmålat och har infällda dimningsbara spottar. Badrummet är utrustat med: wc, kommod, väggspegel, duschvägg i glas samt eluppvärmd handdukstork.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är stort och luftigt med en trivsam vy mot Trade Center. På golvet ligger en fin träparkett som blivit varsamt omhändertagen under åren. Golvet slipades om 2016 och oljades samtidigt in för att få sin mörka och varma nyans. Vardagsrummet kan med lätthet möbleras efter behov. Önskas får du plats med både en soffgrupp och matbord. Via vardagsrummet når du även bostadens balkong med solläge åt såväl söder som väster. Njut av vyn mot grönytorna och högskolan.

Välkommen hem till en bostad som erbjuder ett bekymmersfritt boende på utmärkt läge!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 59 kvm
Byggnadsår 1951
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Renoveringar:
2020 - Målat väggar i sovrum kök och vardagsrum.

Utförda av tidigare ägare:
2016 - Renovering av ytskikt i hall, sovrum, vardagsrum och klädkammare. Nya innerdörrar. Nya vägguttag, dimningsbara strömbrytare, nya golvlister.
2015 - Totalrenovering av kök + duschrum
2013 - Renovering sovrum


Utrymmen utanför lägenheten:
Förråd på vindsplan (ca 4 m2, om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Matkällarförråd (ca 3 m2, om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong (ca 3 m2, om balkongen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2018-11-12
Energikonsumtion 86 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 15
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 4437 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud), internet (fiber, 100/100) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 2 500 kr

Föreningen debiterar den enskilde medlemmen 25 kr/mån för nätavgiften (inkluderat i den annonserade månadsavgiften). Utöver det betalar bostadsrättsinnehavaren ca 1,2kr/kWh till föreningen för förbrukningen. Det medför att både föreningen och medlemmen får en lägre totalkostnad för elförbrukningen.

Inre reparationsfond 95 kr
Andel i förening 1,6819%
Andel av årsavgift 1,68187%
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021/2022.

Förening

Föreningsnamn Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 1
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-2246
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Riksbyggen BRF Halmstadshus nr 1 ligger på ett utmärkt läge med närhet till både Högskolan i Halmstad och stadens puls. Föreningen äger fastigheten Granaten 4 och föreningens tre hus uppfördes 1951. Föreningen består av totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar. Föreningen har avtalat med Riksbyggen om ekonomisk- och teknisk förvaltning. Föreningen har från och med 2018 tecknat ett gemensamt nätavtal med HEM för föreningens samtliga medlemmar. Det innebär att den enskilde medlemmen inte behöver teckna ett eget el abonnemang. Föreningen debiterar medlemmen på avgiftsavin för den elförbrukning som görs.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje lägenhet följer ett vinds- och källarförråd. I varje hus finns även en tvättstuga i källaren som renoverats.
Tvättstugorna har 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, torkskåp och torkrum. Det finns även cykelförråd i källaren samt soprum på innergården.

2016 installerades fläktar på vinden (frånluft) för att sänka radonhalten genom att skapa bättre ventilation i befintliga kanaler. Föreningen har slutfört installationen och en ny mätning har gjorts med gott resultat.

RENOVERINGAR
Föreningen har en underhållsplan som följs.
Kommande: Byte av tappvattenledningar med start våren 2023.
I övrigt inget större planerat förutom sedvanligt underhåll.

Utförda:
2021 - Byte av tak. Gjort om fasaderna.
2017- Nya termostater på föreningens samtliga element 2017, i energibesparingssyfte.
2016-2017- Frånluftsfläktar installerades i alla tre husen för att förbättra ventilationen och energieffektivisera. I samband med det lades även en ny fjärrvärmekulvert ner mellan husen.
2013- Ytterbelysning och diverse elarbeten
Fönsterbyte (slutet av 90-talet) och relining av stammarna är utförda.

PARKERING
Föreningen har 8 garageplatser och 38 parkeringsplatser. Garage går att hyra för 350 kr/mån och parkeringsplats för 100kr/mån. Separat kö tillämpas. I övrigt fri parkering i området utmed gatan.

TV & INTERNET
TV (grundutbud) via Sappa ingår i månadsavgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.
Internet (Fiber, 100/100 mbits) via Net at Once ingår i avgiften.
IP-telefoni via Sappa ingår i avgiften, samtalskostnad står den enskilde medlemmen för.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har valt att teckna gemensam bostadsrättstillägg för samtliga lägenheter (behöver inte tecknas i hemförsäkringen).
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende