VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Skördevägen 2

Ta hissen upp till denna charmiga och smakfullt renoverade trea med en härlig balkong! Under 2021 och 2022 genomgick lägenheten omfattande renoveringar med b.la. ett nytt kök, badrum med modern mikrocementinredning och fräschat upp ytskikt från golv till tak. Belägen vid en gavel är bostaden fylld med naturligt ljus och har en luftig atmosfär. Skördevägen har ett strategiskt läge med sitt centrala läge och närhet till utmärkta kommunikationsmöjligheter, Högskolan i Halmstad, matbutiker och träningsanläggningar. På bara tio minuters cykeltur når du även havet för uppfriskande bad. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 73 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5420 kr/mån
Rum 3 varav 2 sovrum
Våning 3 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1952
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Renoverad trea!

Planritning

Skördevägen 2 copy
Skördevägen 2 copy

Skördevägen 2 copy
Skördevägen 2 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skördevägen 2

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3 varav 2 sovrum
Boarea 73 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 4

HALL
Välkommen in i denna välrenoverade trea! Under 2021/2022 har nuvarande ägare renoverat i princip allt från golv till tak, nytt kök och badrum. I hallen ligger ett snyggt klinkergolv som sedan övergår till ett vitlaserat trestavsparkett på resterande ytor. Detta i kombination med väggarnas färgval ger en modern kontrast och intryck. I hallen finns tre rymliga garderober som erbjuder gott om förvaring. Detta är ett hem i mycket gott skick - Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK
Det mycket trevliga köket har peppargråa luckor med mörka beslag. Köket erbjuder goda förvaringsmöjligheter i flera under- och överskåp. Goda arbetsytor finns på bänkskiva av laminat. Ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel med mörk fog. Vid fönstret finns plats för ett matbord till vardags. Vid festliga tillfällen kan med fördel ett större matbord placeras i vardagsrummet. Utmed ena väggen finns platsbyggda hyllplan till förvaring. Utrustning: spishäll, spisfläkt, integrerad diskmaskin, integrerad kyl, integrerad frys, inbyggd ugn samt inbyggd mikro.

SOVRUM
Luftigt sovrum som möbleras efter behov. För dig som önskar ytterligare förvaring finns möjlighet att installera en garderob eller utmed ena kortsidan placera en byrå. Parkett på golvet och målade väggar i mörkgrön nyans.

SOVRUM
Det andra sovrummet nyttjas idag som kontor, men passar utmärkt som barn-, eller tonårsrum. Två garderober erbjuder förvaring. Även här finns parkett på golvet och väggarna är målade i mörkgrön nyans.

BADRUM
Nuvarande ägare har valt att lägga mikrocemenet (arbetet utfört av fackman) på golv och väggar vilket skapar ett mycket kraftfullt intryck. Dessutom är allt porslin och inredning utbytt. Tack vare fönstret upplevs badrummet som ljus och rymligt. Du får plats med allt som önskas! Utrustning: wc, dusch med vikbara dörrar av glas, takdusch, kommod, spegelskåp, handdukstork samt tvättmaskin.

VARDAGSRUM
Ljust och luftigt vardagsrum som möbleras efter behov. Vid burspråket placeras med fördel ett större matbord eller använda ytan som läshörna. Du får dessutom plats med en större soffgrupp. Härifrån når du den mysiga balkongen med sol under stor del utav dag.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 73 kvm
Byggnadsår 1952
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan (om förrådet nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong ca 2-3 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 3
Avgift 5420 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 250 kr
  • Hushållsström: 4 250 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 5,98%
Andel av årsavgift 9,43%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 1 245 602 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn Brf Gäddan 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769638-2816
Gatuadress Skördevägen 2A
Postnummer 30251
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Gäddan består av 19 lägenheter, varav 15 upplåtna med bostadsrätt och fyra med hyresrätt. Föreningen ombildades till bostadsrätt under 2020. Föreningens hus uppfördes 1952 och äger fastigheten Gäddan 2 i Halmstad. Föreningen har tecknat avtal med PHM för ekonomisk- och teknisk förvaltning. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Dina Försäkringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje lägenhet följer ett förråd i källaren. Tvättstuga i källarplan med 2 tvättmaskiner, torktumlare (2020), torkskåp (2021) samt separat torkrum. Gemensam innergård för lek och umgänge.

RENOVERINGAR

Utförda:
2022/2023 - Byte av tak på hela fasigheten.
Inför ombildningen genomfördes en fastighetsbesiktning där diverse saker åtgärdades.
2021 - Målning av fönster.
2020: Torktumlare. Soprum målades och installation av källsortering. Relining av stammar. OVK har genomförts.

PARKERING
Föreningen har totalt 11 st parkeringsplatser mot en kostnad av 200kr/mån. Möjlighet till laddning för ytterligare 150kr/mån (220V). Separat kö tillämpas (2 lediga platser 2024-03-05). I övrigt fri parkering utmed kringliggande gator.

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till Halmstads Stadsnät där medlemmen tecknar valfritt abonnemang för TV och internet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
2024-03-05: Efter samtal med ordförande i föreningen: I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar, föreningen kommer dock under hösten ha styrelsemöte samt budgetmöte inför kommande år. Föreningen är nybildad och har avstämning regelbundet mot den ekonomiska planen.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad