VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum, Halmstad

Skånegatan 60

NYTT PRIS!!

Ta chansen att bo i en helt nyproducerad etta i Halmstads nya stadsdel Västra Förstaden. Ytan på 35 m2 har försetts med lyxiga materialval med kök från Ballingslöv, äkta stenskivor, helkaklat badrum med tvättmöjligheter, som i kombination bildar en enastående konstellation. Dessutom finns en mysig balkong som pricken över i:et med eftermiddagssol! Bor gör du på ett mycket bra läge med direkt närhet till stadens puls med sitt utbud av caféer, restauranger och shopping. Inom loppet av några minuter med cykel når du även havet för salta bad, Prins Bertils stig eller Galgberget min sina trevliga motionsslingor. Varför inte en tripp till Söderpiren? Den låga avgiften på endast 3157 kr/mån inkluderar värme, vatten och bostadsrättstillägg.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 35 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3157 kr/mån
Rum 1
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022
Pris 1 575 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Lyxig etta i Västra Förstaden!

Planritning

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skånegatan 60

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 35 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 1 av 5, En trappa upp!

HALL
Rymlig hall med en garderob på höger sida. Plats för hatthylla och skoställ lika så. På golvet ligger en klinker som sedan övergår till en ekparkett (3-stavs) som är grå mattlackad på resterande ytor i lägenheten. Väggarna är målade i ljusgråa toner med kulören "Sommarsnö" vilket tillsammans med golv och inredning bildar en enastående konstellation. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Badrummet har hög WOW-faktor i form av sitt stående och stilrena klinker i beigea och gråa toner. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp med belysning, handduksstång samt takdusch med dörr av glasvägg. Dessutom finns en kombinerad tvätt/tork maskin från Cylinda.

KÖKSDEL
Med en öppen planlösning mot vardagsrumsdelen finns köksdelen. Köket är från Ballingslöv med varmgråa luckor med beslag av träknopp av ek. En äkta (!!) stenskiva finns som arbetsbänk och följer sedan med upp som en klack, vilket fungerar som stänkskydd. Blandaren är kromad från Tapwell. Utrustningen är från Cylinda: induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys - allt i rostfritt utförande.

Utrymme för matbord finns vid fönsterpartiet där även balkongen nås. Förslagsvis kan en mindre köksö monteras för att fungera som extra arbetsyta, förvaringsmöjligheter samt matbord.

VARDAGSRUMSDEL
Möblerbart utrymme med plats för en soffgrupp och TV-hörna. Garderob och städskåp erbjuder förvaring.

SOVALKOV
Här får du plats med sängen, som förslagsvis döljs bakom draperi eller skärmskydd. Kanske en snygg industriglas vägg? Ytterligare förvaring kan tillföras i form av garderober.

BALKONG
Mysig och möblerbar balkong på ca 5 m2, med soligt läge i form av eftermiddagssol!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 35 kvm
Byggnadsår 2022
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX
Övrigt om byggnaden Utrymmen utanför lägenheten:
Balkong ca 4 m2 (om balkongen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i källarplan ca 5 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Renoveringar Utrymmen utanför lägenheten:
Balkong ca 4 m2 (om balkongen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Förråd i källarplan ca 5 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 22:1005
Pris 1 575 000 kr utgångspris
Avgift 3157 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten & bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 000 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden variera beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Kostnaden är en uppskattning från den ekonomiska planen.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,5391%
Andel av årsavgift 1,54%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 449 431 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Stadsgården 2
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769637-2858
Gatuadress Skånegatan 60
Postnummer 30236
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen ALLMÄNT OM FÖRENINGEN
Brf Stadsgården 2 bildades 2020 och är beläget i Halmstads nya stadsdel Västra förstaden. Föreningens hus står klart 2022. Föreningen består av 42 lägenheter. Föreningen äger fastigheten Biskopen 4 i Halmstad. Föreningen delar innergård och garage med grannföreningen Brf Stadsgården 1.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till bostaden följer ett förråd i källarplan. I källarplan samt på innergården finns cykelförråd. Grönskande innergård med buskar och träd. Lekplats samt grillmöjligheter.

RENOVERING
Då föreningens hus är nytt finns inga planerade renoveringar. Då bygg-garantier finns på föreningens hus i minst 10 år bör därför föreningen inte ha några kostnader för löpande underhåll de första 10 åren, förutom sedvanligt underhåll och reparationer.

TV & INTERNET
Fiber finns installerat i varje lägenhet. Valfritt abonnemang för TV och internet tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen förfogar över 19 st (800kr/mån) garageplatser. Till dessa finns separat kö. Besöks-/boendeparkering finns på markplan.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRIGNAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-02-06: Föreningen höjde avgiften med ca 10% 2024-01-01 och ca 8% från 2023-06-01. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Föreningen har bundit hela föreningens lån i två år till en ränta om ca 4,2%.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 493 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende