VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum, HALMSTAD

Skånegatan 57B

Nyproducerat i Brf Västra Allén! Här presenteras en mycket trevlig tvåa med rymligt sovrum, helkaklat badrum (med tvättmöjligheter), härliga sällskapsytor och en balkong mot syd/sydväst med bästa solläge! Detta är det bekymmersfria boendet för dig som vill bo på ett mycket centralt läge, men med närhet till naturen. Här når du allt inom 10 minuter antingen till fots eller smidigt med cykel. Vad sägs som starta morgonen med frukost på ett café inne i centrum, en eftermiddagspromenad utmed Prins Bertils stig och avsluta med ett dopp i havet? Dessutom finns matbutik i området samt närhet till bra kommunikationer för vidare färd mot din slutdestination. Kontakta Marcus på 070-3350567 redan idag för ditt intresse.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 53 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3243 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2022/2023
Pris 2 350 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Nytt & fräscht!

Planritning

Skånegatan 57B copy
Skånegatan 57B copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Skånegatan 57B

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 53 kvm.
Hiss Ja

HALL
Rymlig hall med ekparkett på golvet och vitmålade väggar. Golvet och väggarna är genomgående för hela bostaden. Direkt till höger om hallen finns en garderob med skjutbara dörrar som passar perfekt till förvaring utav ytterkläder. Det finns även plats till hatt- och skohylla. Några kliv in i hallen öppnar bostaden upp sig med sin moderna öppna planlösning. Ta av dig skorna och välkommen in.

BADRUM
Direkt på vänster sida finns det väl tilltagna badrummet, med tvättmöjligheter. På golvet ligger en ljus klinker och väggarna bär vitt kakel. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Arbetsbänk av laminat erbjuder arbetsytor ovanför kombimaskinen. Dessutom finns ett skåp till förvaring. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, vikbara dörrar av glas samt kombimaskin.

KÖK
Påkostat kök från Marbodal med vita köksluckor och beslag av borstat stål. Rikligt med förvaring erbjuds i flera under- och överskåp. Arbetsytor på arbetsbänk av laminat. Ovanför arbetsbänken sitter ett stänkskydd av laminat i grått utförande. Vid fönstret och glaspartiet kan du med fördel placera matbordet med plats för upp till sex personer. Kanske installera en köksö för extra förvaring? Kapitalvaror i rostfritt utförande: spishäll, kolfilterfläkt, ugn, kombinerad kyl/frys, inbyggd micro samt diskmaskin.

Via köket når du även den underbara balkongen. Balkongen är ca 4,5 m2 vilket gör du kan möblera efter önskemål.

VARDAGRSUM
Med öppen planlösning mot köket finns vardagsrumsdelen där du enkelt får plats med en större soffgrupp.

SOVRUM
Det rymliga sovrummet är hela 11 m2 och erbjuder gott om förvaring i garderob med skjutbara dörrar. I rummet får du även enkelt plats med en större säng samt tillhörande nattduksbord om så önskas.

Välkommen att uppleva känslan av nytt!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 53 kvm
Byggnadsår 2022/2023
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Utrymmen som tillhör bostadsrätten:
Till bostaden följer ett förråd ca 2 m2 med nyttjanderätt.
Till bostaden följer en balkong på ca 4,5 m2 (om balkong nyttjas med bostads- eller nyttjande rätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

Utförd Nej

Ekonomi

Lägenhetsnummer 523
Pris 2 350 000 kr utgångspris
Avgift 3243 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, internet (250/250 mbits), TV (grundutbud) och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 8 172 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 800 kr
  • Hushållsström: 6 372 kr

Driftkostnaden för el är inhämtad från den ekonomiska planen. Kostnaden för el och försäkring är beroende på livsstil och förbrukning. Föreningen debiterar 531 kr inkl. moms varje månad. Det stäms sedan av mot verklig förbrukning. Överstiger förbrukningen det förskottsbetalade, efterdebiteras medlemmen. Förbrukas mindre el, erhålls mellanskillnaden. Tack vare att föreningen har solceller så kommer detta bidra till ett förmånligare elpris.

Andel i förening 0,625%
Andel av årsavgift 0,625%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 794 875 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkning av nettoskuldsättningen har ej kunnat beräknas utifrån föreningens senaste årsredovisning. Istället baseras uträkningen på föreningens ekonomiska plan. Nettoskuldsättningen har istället baserats på föreningens totala lån enligt ekonomiska planen minus likviditetsreserv (kassa).

Förening

Föreningsnamn Brf Västra Allén
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769638-4275
Gatuadress Signalgången 3
Postnummer 30236
Ort HALMSTAD
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Västra Allén ligger i expansiva stadsdel Västra förstaden i Halmstad. Området är välkänt för sitt strategiska läge med närhet till city, matbutik, handelsområdet Flygstaden och havet för salta bad.
Antal lägenheter 122
Antal lokaler 5
Renoveringar Föreningen bör inte ha några kostnader för reparationer eller underhåll under en 10-års period. Detta då föreningens hus omfattas av garantier fram till 2033.
Parkering Föreningen förfogar över 43 st garageplatser samt 34 st parkeringsplatser utomhus. Separat kö tillämpas. Kostnad: - Parkering utomhus 600 kr/mån. - Parkering garage 1000kr/mån - Parkering garage med laddplats 1200kr/mån (förbrukning tillkommer).
Tv och bredband Föreningen har tecknat ett kollektivt abonnemang för TV och internet (ingår i avgiften). Önskas högre hastighet eller fler kanaler tecknas och bekostas detta av den enskilde medlemmen.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Gårdsplats Innergård med planteringar, gräsytor, växthus, odlingslådor samt grillplats.
Gemensamma utrymmen Till bostaden följer ett förråd.

På innergården finns ett vackert orangeri med möjlighet till avkoppling och odling,
Möjlighet till cykelparkering på innergården.

Cykelverkstad i källarplan (kompressor finns).
Övrigt Informationen är inhämtad från den ekonomiska planen registrerad 2022-05-12.

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende