VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Fyllinge, HALMSTAD

Rudavägen 11

Nu söker denna välplanerade tvåa ny ägare. Lägenheten erbjuder en öppen och modern planlösning, generöst sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Dessutom ett stilrent badrum som erbjuder tvättmöjligheter samt bra arbetsytor. Föreningen är sk "Svanenmärkt" vilket innebär att materialval och husets drift uppnår vissa miljökrav för ett hållbart boende. På Fyllinge bor du med närhet till det mesta och du transporterar dig snabbt och smidigt med buss eller cykel till aktiviteterna. Området har bra service med b.la. flera matbutiker, shoppingcentret Hallarna samt lokala restauranger. I avgiften på 4401 kr/mån ingår värme, TV (grundutbud), Internet (Fiber) samt bostadsrättstillägg. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 61 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4401 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2020
Pris 1 695 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Välplanerad tvåa med balkong!

Planritning

Rudavägen 11 tvåa
Rudavägen 11 tvåa

Rudavägen 11 tvåa
Rudavägen 11 tvåa
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Rudavägen 11

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 61 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 2 av 4

HALL
Via hissen når du denna välplanerade tvåa med egen balkong i söderläge. Hallen är rymlig och erbjuder goda förvaringsmöjligheter i garderob på höger sida. Ljus in i hallen sprids via en öppning i väggen mellan hall och kök. På golvet ligger ett 3-stavs mattlackerat parkettgolv, vilket är genomgående för hela bostaden. Samtliga väggar är dessutom vitmålade. Ta av dig skorna och välkommen in!

BADRUM
Rakt fram i hallen finns det väl tilltagna badrummet som erbjuder tvättmöjligheter. Ett helkaklat badrum med påkostad klinker och kakel i mörkt utförande. I taket sitter infällda spotlights. Över tvättmaskin och torktumlare sitter en bänkskiva av laminat samt badrumsskåp. Utrustning: wc, kommod, spegelskåp, dusch med vikbara dörrar av glas, tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

KÖK
Köket från Vedum har vitlackerade luckor med kromade beslag. Rejält med förvaring erbjuds i under- och överskåp, bänkskiva av laminat med marmorimitation ton bryts av mot ett kaklat stänkskydd i vitt utförande. Underlimmad diskho i rostfritt utförande. Under överskåpen sitter spotlights. Kapitalvaror från Electrolux i rostfritt stål. Utrustning: induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd ugn, inbyggd micro, diskmaskin samt kyl och frys.

VARDAGSRUM
Möblerbart rum där du får plats med både en större mat- och soffgrupp. Balkongen blir en förlängning av vardagsrummet och fönstren ger ett härligt ljusinsläpp. Balkongen ligger mot söder och erbjuder därmed sol under stor del utav dagen.

SOVRUM
Luftigt sovrum med bra förvaringsmöjligheter i fem garderober. Du får enkelt plats med en större säng och tillhörande nattduksbord om så önskas.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 61 kvm
Byggnadsår 2020
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme/FTX
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Utrymmen utanför lägenheten:
Vindsförråd ca 2 m2 (om förråd nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Balkong ca 5 m2 (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2022-08-31
Energikonsumtion 83 kWh/m2 år.
Primärenergital 71

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1106
Pris 1 695 000 kr utgångspris
Avgift 4401 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, TV (grundutbud) och Internet (fiber) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 10 950 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Vatten/avlopp: 3 765 kr
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 5 635 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal. Föreningen "säljer" kallvatten och varmvatten till medlemmarna för självkostnadspris (64 kr per m3 för varmvatten och 16 kr per m3 för kallvatten). På så sätt har föreningen ett gemensamt abonnemang för nätet, vilket ger en medlemmen en besparing på flera tusenlappar varje år!

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 2,71406%
Andel av årsavgift 2,80546%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 809 595 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2022.

Förening

Föreningsnamn Brf Grönskan i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769636-0325
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen På expanderande Fyllinge finner du brf Grönskan som består av ett fyra- och ett femvåningshus med totalt 34 bostadsrätter. Föreningens hus uppfördes under 2020 och är en blandning av 1-3 RoK. Projektet är sk " Svanenmärkt" vilket innebär att det har utformats för både sund inomhusmiljö med även för minska sin påverkan på miljön under byggnation och drift.

Läs gärna mer på föreningens hemsida:
https://gronskan.smartbrf.se/

KOLLEKTIVT ABONNEMANG FÖR EL, VA OCH VVA
Föreningen kommer under 2024 att gå över till individuell mätning av el. Det innebär att föreningen "säljer" elen till medlemmen. På så sätt har föreningen enbart ett nätabonnemang. Medlemmen slipper på så sätt sin egna nätkostnad - en besparing på några tusenlappar.
Föreningen debiterar även kall- och varmvatten till självkostnadspris.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
På vinden finns ett förråd som tillhör bostaden. Cyklar kan parkeras framför huset eller under skärmtak på gården. På den långsmala innergården finns även grillplats och utrymme för umgänge. Miljöstation för sopsortering och återvinning.

RENOVERINGAR
Vid slutbesiktningen lämnar Peab en femårig garanti på entreprenaden vilket innebär att föreningen inte skall drabbas av några större kostnader under de första 5 åren för renoveringar.

PARKERING
Totalt har föreningen 19 st parkeringsplatser och en tillgänglighetsparkering.
Kostnad: 330 kr/mån. Separat kö tillämpas.

TV & INTERNET
I avgiften ingår från Telia TV (grundutbud) samt internet (fiber, 100 mbits). Dessutom kan du använda dig av sk. Bredbandstelefoni mot samtalstaxa.

FÖRSÄRKING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande (2023-10-18):
Föreningen höjer avgiften med 10% från och med 2024-01-01 (Det är den nya avgiften som är angiven i annonsen).

Föreningen valde även att höja avgiften 2023-01-01 med 10%.
Båda höjningarna för att ta höjd för ökade räntekostnader.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Fyllinge är ett populärt bostadsområde cirka 6 km från Halmstad city med en blandning av bostadsrätter, hyreslägenheter och villor. Den blandade demografin vittnar om att du i Fyllinge trivs hela livet! Området börjades bebyggas i slutet av 70-talet och expanderar än idag. Senaste området att bebyggas i Fyllinge är de så kallade ”fisk-vägarna” och mer är att vänta. I den svenska historien är Fyllinge troligtvis mest känd för ”Slaget vid Fyllebro”. Den 17 augusti 1676 besegrades vid detta slag danskarna, vilket bidrog till att den svenska hären senare också kunde besegra danskarna i slaget vid Lund. Det finns en minnessten över slaget som restes 1828 och en minnesplats med en skylt invigdes så sent som 2010. För Halmstadborna själva är Fyllinge mestadels förknippat med natur, grönska och närhet till det mesta. För den som pendlar i nordlig och sydlig riktning nås E6 på enbart någon minut och riksväg 15 leder dig snabbt inåt landet. Det går alldeles utmärkt att ta cykeln in till Halmstad city eller till Östra stranden för salta bad. Stadsbussarna går flera gånger i timmen och kör bland annat via Hallarna och Stenalyckan. Fyllinge centrum erbjuder bra service och kommunikationer. Här finns bland annat förskola, skola, nybyggd vårdcentral, bibliotek, mataffär och pizzeria. Här finns även Mariakyrkan. För den shoppingtokige är det gångavstånd till Halmstads stora shoppingcenter Hallarna. Här finns snart ett mycket stort utbud av butiker som erbjuder allt från kläder och inredning till mat och caféer. Här finns även ett systembolag. Önskas en utflykt med inslag av djur och natur samt vackra promenadstråk kan vi varmt rekommendera Stadsbondgården Olofstorp eller en tur till Laxvik och Påarp. För den nyfikna och aktiva finns också ett stort antal föreningar i området.

Övrigt

Grundskolor: Solbackeskolan ÅK 4-9, Fyllingeskolan F-3

Förskolor: Fyllinge förskola, förskola Nyponet

Räkna på ditt nya boende