VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

Centrum/öster, HALMSTAD

Österängsgatan 42

Nu kan vi stolt presentera denna totalrenoverade (2019) tvåa i välskötta och omtyckta HSB brf Östergård. Njut av läckert kök, helkaklat badrum, rymligt sovrum och vardagsrum, dessutom goda förvaringsmöjligheter. Tack vare att lägenheten ligger på en gavel ges extra ljusinsläpp vilket gör den ljus och mycket rymlig. Ett stort plus är den mysiga balkongen med sol från förmiddag till tidig eftermiddag. I den låga avgiften på 3652kr/mån ingår både värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg. Österängsgatan har ett strategiskt läge där du bor med närhet till både Högskolan i Halmstad, city för puls, Halmstad Arena samt flera matbutiker och service. Du når det till fots, kortare cykeltur eller med smidigt med buss utanför husknuten. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 65.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3652 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1965-1967
Pris 1 675 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Fakta Dokument Område

Totalrenoverad 2019!

Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Österängsgatan 42

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 65.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Välkommen in till denna totalrenoverade gavellägenhet. Här är allt omgjort från grunden under 2019 med nya golv, lister, bredspacklade väggar som blivit målade, nytt badrum samt kök. Ljuset från fönstret mitt emot entrén gör hallen ljus och rymlig. På höger sida finns möjlighet att hänga upp jackan samt ställa undan skorna. Dessutom finns en platsbyggt garderob som erbjuder gott om förvaring. På golvet ligger ett vackert vit pigmenterat 3-stavs ekparkett, som är genomgående för hela lägenheten. Detta är en mycket trevlig lägenhet i ypperligt skick. Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Några kliv in i hallen, på vänster sida, finns det luftiga sovrummet. Rummet inbjuder till möblering efter behov och du får plats med en större säng med tillhörande nattduksbord. En garderob erbjuder gott om förvaring. Önskas ytterligare förvaring kan detta tillföras i form av garderober eller byrå. För dig som behöver ett hemmakontor kan förslagsvis det placeras i detta rum. Parkett på golvet och målade väggar i vitt utförande.

BADRUM
Mycket trevligt helkaklat badrum med mörk klinker på golvet och ljus kakel på väggarna. Golvvärme har installerats för maximal komfort. Fönstret sprider ljus och gör badrummet luftigt. Utrustning: wc, kommod, spegel samt dusch med glasvägg.

KÖK
Mycket trivsamt kök med vita köksluckor och beslag av borstat stål. Gott om förvaring erbjuds i flera under- och överskåp, skafferi samt städskåp. Arbetsbänken är av laminat och ovanför arbetsbänken sitter en glasskiva som stänkskydd. Glaset tillsammans med den mörka kalkfärgen ger ett kraftfullt och modern intryck. Utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt integrerad kombinerad kyl/frys.

Vid fönstret placeras förslagsvis matbordet med plats för både större och mindre sällskap. Väggarna är vitmålade samt fondvägg med kalkfärg.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum där du får plats med en större soffgrupp. Möblering i form av mat- samt soffgrupp är också möjlig. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett. Härifrån når du även den mysiga balkongen med sol från förmiddag till tidig eftermiddag. Föreningen har för avsikt att förlänga balkongen med 80cm och glasa in dem. Fråga ansvarig mäklare för mer information.

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 65.5 kvm
Byggnadsår 1965-1967
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övrigt om byggnaden Totalrenovering av hela lägenheten under 2019.
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i vindsplan samt ett mindre förråd i markplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-10-23
Energikonsumtion 134 kWh/m2 år.
Primärenergital 109

Ekonomi

Lägenhetsnummer 335
Pris 1 675 000 kr utgångspris
Avgift 3652 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 350 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 600 kr
  • Hushållsström: 3 750 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förburking och det avtal du väljer.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 0,23902%
Andel av årsavgift 0,23902%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Östergård i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-3723
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR

Pågår: Hissar skall bytas ut allteftersom enligt underhållsplan. I övrigt inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har ansökt om bygglov för att förlänga och glasa in balkongerna och fått ett godkänt bygglov. 2022-08-22: Föreningen har röstat JA till balkongbygget. Avgiften kommer att höjas ca 100kr/meter balkong. Byggnationen är pågående. Fråga ansvarig mäklare för mer information för just denna bostad. I samma veva kommer föreningen att måla den befintliga fasaden.

Utförda:
2021: Digitala displayer i trappuppgångar. Nya entrédörrar med porttelefoner.
2020-2021: Rörinfogning (relining) samtliga bostäder.
2019: Byte av 3 hissar, rörinfodring av hus D och E.
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, Telenor) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas b.la. mellan:
Parkeringsplats (50kr).
Parkeringsplats carport & garagetaket (100 kr).
Parkeringsplats i garage (200 kr).

Alla boende i föreningen, som äger en bil, måste betala för en parkeringsplats enligt styrelsebeslut.
Besöksparkering för besökande är kostnadsfri.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2023-01-07: Föreningen kommer höjde sina avgifter med 8% från 2023-01-01. Föreningen anser sig väl rustade inför framtiden då nästan alla omfattande underhållsarbeten som krävs är utförda den senaste 10-årsperioden.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2023-01-07. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 390
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende