VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, Halmstad

Österängsgatan 34

KOMMANDE FÖRSÄLJNING!
Högst upp i huset finns nu lägenheten för den stora familjen! Med hissen upp till 5:e våningen bor ni perfekt i en genomgående och ljus lägenhet med utsikt åt tre håll. Bostaden erbjuder 4 rum, stort vardagsrum med mycket fönster samt trevlig utsikt, matsal, helkaklat badrum samt gäst toa. Dessutom har bostaden en balkong som nyligen byggts ut samt glasats in av föreningen som skapar mervärde under större delen av året. Här bor man till en låg avgift med närhet till Högskolan och City. I avgiften ingår dessutom värme, vatten, bostadsrättstillägg samt TV (grundutbud).

I BRF Östergård bor ni i en stabil förening med mervärden såsom gästlägenhet som går att hyra när man får gäster, tvättstuga i föreningen samt gott om parkeringsplatser som går att hyra för en liten avgift.

Kontakta mäklaren redan idag för att inte missa din chans till en av dessa stora bostäder som sällan kommer ut på marknaden!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 129.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 8507 kr/mån
Rum 5
Våning 5 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 1965
Pris 2 195 000 kr Som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

För den stora familjen!

Planritning

Österängsgatan 34 copy
Österängsgatan 34 copy

Österängsgatan 34 copy
Österängsgatan 34 copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Österängsgatan 34

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 5
Boarea 129.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 5 av 5

HALL
Välkomnande hall med möjlighet att hänga av sig ytterkläderna till vänster. På golvet ligger ett fint fiskbensparkettgolv och väggarna är målade i vitt. In till vänster finns garderober till förvaring samt gästtoalett.

SOVRUM
Direkt in till höger från hallen nås det första rummet med parkettgolv, vitmålade väggar samt fondvägg i grått. I rummet finns bra förvaringslösningar i garderoben med skjutdörrar.

SOVRUM
Nästa sovrum ligger längre in i hallen till höger. Väggarna är målade i en behaglig blå nyans i kombination med vitmålade väggar. På golvet ligger ett parkettgolv och i rummet finns även en praktisk garderob.

SOVRUM
Längst in i bostaden finns master bedroom med plats för dubbelsäng samt bra förvarings lösningar i de befintliga garderoberna. Väggarna är målade i blått samt parkettgolv.

BADRUM
Helkaklat badrum i ljusa färger med bekvämlighet med egen tvättmaskin samt torktumlare. Badrummet är utrustat med handfat med kommod, dusch, spegelskåp med belysning samt WC.

MATSAL
Stort rum som passar perfekt som matsal med närhet till både kök samt vardagsrum. Till vardagsrummet finns en serveringslucka som släpper igenom solljuset samt som en snygg detalj. Snyggt fiskbensparkettgolv samt vitmålade väggar.

RUM
Här har säljarna byggt upp en vägg för att skapa ytterligare ett rum. Om man önskar så kan man återställa det och istället ha en större matsals yta. Det går även att återställa ingång till köket från detta rum om så önskas. Rosa fondvägg samt vitmålade väggar i övrigt. Fiskbensparkett på golvet.

VARDAGSRUM
Stort rum med plats för hela familjen i den stora soffan. Från vardagsrummet nås även den inglasade balkongen. På golvet ligger samma snygga fiskbensparkettgolv samt vitmålade väggar.

INGLASAD BALKONG
Stor balkong som nyligen byggts ut samt glasats in av föreningen. Med öppningsbara fönster samt heltäckningsmatta i grått och rullgardiner så känns den extra ombonad och lätt att använda stora delar av året.

GÄSTTOA
Helkaklad toalett i samma ljusa färger som badrummet. Här finns handfat med kommod, spegelskåp med belysning samt wc.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 129.5 kvm
Byggnadsår 1965
Fönster 3-glas, isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i markplan, märkt 263. Storleken på förrådet är ca 0,5 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Till bostaden följer ett förråd på vinden, märkt 263. Storleken på förrådet är ca 4,16 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Den inglasade balkongen är på ca 10,12 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-10-23

Ekonomi

Lägenhetsnummer 263
Pris 2 195 000 kr Som utgångspris
Avgift 8507 kr/mån
Kommentar till avgiften Inklusive TV (grundutbud), värme, vatten samt bostadsrättstillägg.
Elförbrukning 2 281 kWh/år
Driftkostnad 4 096 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 4 096 kr

Andel i förening 0,422%
Andel av årsavgift 0,422%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 422 541 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2022). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Östergård i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-3723
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

Föreningens hemsida: https://www.hsb.se/gota/brf/brf-ostergard/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR
Inget planerat förutom sedvanligt underhåll. Under senaste 10 åren har mycket omfattande renoveringar utförts, vilket gör att föreningens hus är i mycket gott skick.

Utförda:
2023: Konvertering till 3FAS i hela föreningen. Omläggning av tak och plåt på mellangångarna.
2022/2023: Balkongerna har byggts ut samt glasats in. Fasaden har målats om. Målning av trapphusen.
2021: Digitala displayer i trappuppgångar. Nya entrédörrar med porttelefoner.
2020-2021: Rörinfogning (relining) samtliga bostäder.
2019: Byte av 3 hissar, rörinfodring av hus D och E.
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, Telenor) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas b.la. mellan:
Parkeringsplats (50kr).
Parkeringsplats carport & garagetaket (100 kr).
Parkeringsplats i garage (200 kr).

Alla boende i föreningen, som äger en bil, måste betala för en parkeringsplats enligt styrelsebeslut.
Besöksparkering för besökande är kostnadsfri.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2024-06-08: I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.

2024-01-01: Föreningen höjde sina avgifter med 15% .
2023-01-01: Föreningen höjde sina avgifter med 8 % .
Dessförinnan har föreningen höjt ca 1-2 % varje år sedan 2015.


Föreningen anser sig väl rustade inför framtiden då nästan alla omfattande underhållsarbeten som krävs är utförda den senaste 10-årsperioden. Alla lån har nästan också konverterats om till nuvarande marknadsnivåer.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2024-06-08. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 390
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende