Centrum/öster, Halmstad

Österängsgatan 32

På andra våningen dit vi tar oss smidigt med hissen hittar vi denna ljusa 2:a med en optimal planlösning. Bostaden erbjuder stort kök med separat matplatsdel, inglasad balkong, walk-in-closet, sovrum samt stort vardagsrum. Lägg därtill att föreningen kommer bygga ut sina balkonger samt glasa in dem så har du den perfekta lägenheten. I populära och stabila HSB Östergård bor du perfekt med närhet till Halmstad högskola och city! I månadsavgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg samt TV (grundutbud).

Varmt välkommen att boka in dig på din privata visningstid redan idag!

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 63.5 kvm
Avgift 3323 kr/mån
Rum 2
Våning 2 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 1966
Pris 1 395 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Ljus tvåa på Öster!

Planritning

Österängsgatan 32 copy
Österängsgatan 32 copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Österängsgatan 32

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 63.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Till vänster finns plats att hänga av ytterkläderna. Till höger finns en stor garderob vilken är perfekt för att kunna hänga undan ytterkläderna i. På golvet ligger ett ljust laminatgolv och väggarna har en ljus strukturtapet.

SOVRUM
Hallen svänger sedan till vänster där sovrummet finns in till höger. Stort rum med plats för dubbelsäng, sängbord samt ytterligare plats för ytterligare förvaringslösningar för den som önskar. Direkt in till höger i rummet finns en garderob med inredning. På golvet ligger en ljus plastmatta och väggarna är målade i ljusrosa. Utsikt mot den mysiga innergården.

KÖK
Från hallen nås köket rakt fram. Köket är stort med mycket plats för att laga mat och med många bra förvaringsskåp i rummet. Här finns även en naturlig matplatsdel med trevlig utsikt mot föreningens innnergård. Köket är utrustat med: kombinerad kyl- och fryssskåp, diskmaskin, fläkt, dubbel diskho i rostfritt med blandare samt spis med häll. Köksluckor i vitt med en laminatbänkskiva i grått samt stänkskydd i grått kakel. På golvet ligger samma ljusa laminatgolv som i hallen och väggarna är målade.

VARDAGSRUM
Från hallen nås vardagsrummet direkt in till höger. Rummet är stort med gott om plats för en större soffgrupp samt plats för en matplats eller läshörna. Stora fönster längst hela den vänstra sidan gör rummet ljust samt trevligt. På golvet ligger ett ekparkettgolv och väggarna är målade i vitt. Balkongen nås via altandörren till vänster.

BADRUM
Från hallen nås badrummet in till vänster i slutet av hallen. Rymligt badrum med kakel och klinker i vitt (målat i vitt) med blått klinker på golvet i duschutrymmet. Badrummet är utrustat duschkabin, stort handfat med kommod, wc samt spegelskåp.

INGLASAD BALKONG
Här kan man sitta och njuta från lunch och resten av kvällen. Med plats för mindre loungegrupp eller annat som önskas och med öppnigsbara glaspartier blir det perfekt. På golvet ligger en heltäckningsmatta. Utsikt mot föreningens trevliga innergård. Föreningen kommer bygga ut balkongerna med ca 1 meter, vilket kommer göra balkongen som ett extra rum med gott om plats för allt man önskar.

KLÄDKAMMARE
I hallen till vänster utanför sovrummet finns en större klädkammare. Med en inredning av hyllor, klädstång samt garderober.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 63.5 kvm
Byggnadsår 1966
Fönster 3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övriga byggnader Till lägenheten följer ett förråd på vinden (märkt med 255) samt mindre matkällarförråd i markplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2020-11-23
Primärenergital 103

Ekonomi

Lägenhetsnummer 255
Pris 1 395 000 kr som utgångspris
Avgift 3323 kr/mån
Kommentar Inklusive TV (grundutbud), värme, vatten samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 7 037 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 7 037 kr

Inre reparationsfond 5 325 kr
Andel i förening 0,21734%
Andel av årsavgift 0,21734%

Förening

Föreningsnamn HSB Brf Östergård i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 749200-3723
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen På lugnt läge med närhet till både city och högskola ligger välskötta HSB Östergård. Föreningen består av 390 bostadslägenheter av varierande storlek, 158 st garageplatser samt 131 st p-platser. Föreningen äger fastigheterna Hertiginnan 1,2,3,4 och 5 och föreningens hus uppfördes 1965-1967. Föreningen har fastigheten fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar och i försäkringen ingår momenten styrelseansvar, försäkring mot ohyra samt bostadsrättstillägg.
På varje innergård finns även tvättstuga och en fritidslokal.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Övriga utrymmen så som en övernattningslägenhet som går att hyra, cykel- och barnvagnsförråd, soprum samt boulebana finns också. Trivsellokal för privata arrangemang finns att hyra.

RENOVERINGAR

Pågår: Hissar skall bytas ut allteftersom enligt underhållsplan. I övrigt inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har ansökt om bygglov för att förlänga och glasa in balkongerna och fått ett godkänt bygglov. 2022-04-22: Föreningen har röstat JA till balkongbygget. Avgiften kommer att höjas ca 100kr/meter balkong. Fråga ansvarig mäklare för mer information för just denna bostad.

Utförda:
2021: Digitala displayer i trappuppgångar. Nya entrédörrar med porttelefoner.
2020-2021: Rörinfogning (relining) samtliga bostäder.
2019: Byte av 3 hissar, rörinfodring av hus D och E.
2018: Omläggning av 4st tak. Byte av 3 st hissar. Rörinfodring (relining) av hus B och C.
2017: Rörinfodring (relining) av hus A. Omläggning av 5st tak. Byte av 1 hiss.
2016: Takbyte. Byte av 4 hissar. Ombyggnad av parkeringsplatser. Byte av frånluftsfläktar på gård 1.
2015: Byte av två hissar och målning av trapphusen (2010-2015).
2014: Nya säkerhetsdörrar och postboxar installerades vid huvudentrén till trapphusen.
2013: Byte av all belysning till LED.
2012-2013: Fönsterbyte och nya balkongdörrar.

TV & INTERNET
Ett basutbud (Telenor) ingår i avgiften. Önskas fler kanaler tecknas och bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren. Bredband (fiber, Telenor) finns indraget i fastigheten och tecknas samt bekostas det av den enskilde bostadsrättsinnehavaren.

PARKERING
Garageplats finns att tillgå enligt separat kö och fördelas b.la. mellan:
Parkeringsplats (45 kr).
Parkeringsplats carport (80 kr).
Parkeringsplats i garage (175 kr).

Alla boende i föreningen, som äger en bil, måste betala för en parkeringsplats enligt styrelsebeslut.
Besöksparkering för besökande är kostnadsfri.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med företrädare för styrelsen 2022-04-22: I dagsläget finns det inga planer på att förändra avgifterna.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-02-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 390
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende