VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, HALMSTAD

Nyhemsgatan 16

År 2018 stod Brf Glashuset färdig för inflyttning och snabbt har föreningen blivit populär samt uppmärksammad för sina stora balkonger, lummiga innergård samt stora glaspartier. På tredje våning finns nu möjlighet att förvärva denna genomtänkta tvåa på 50 m2 med balkong på hela ca 12,5m2 och förmiddagssol. Denna lägenheten har mycket smakfulla materialval och smarta förvaringsmöjligheter. Vad sägs som kök ifrån Ballingslöv (av ek och påkostad maskinpark ifrån Miele), helkaklat badrum med hög komfort och tvättmöjligheter, samt rymligt sovrum.

Tack vare sitt strategiska läge har du alltid närhet till allt. Inom loppet av 5 minuter når du flera matbutiker, restauranger och träningsanläggningar. Högskolan i Halmstad samt Resecentrum för vidare transport med tåg likaså. City för puls når du antingen via cykel eller med buss precis utanför husknuten - helt enkelt perfekt. Dessutom erbjuds möjlighet till parkeringsplats till en låg månadskostnad och gästlägenhet för 150kr/natten när vännerna kommer på besök. För endast 3538 kr/mån ingår värme, vatten, TV (BAS-paket), internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg, vilket sammantaget borgar för en låg månadskostnad. Varmt välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 50 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3538 kr/mån
Rum 2 varav 1 sovrum
Våning 3 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Nyproduktionskänsla med stor balkong!

Planritning

Nyhemsgatan 16 copy
Nyhemsgatan 16 copy

Nyhemsgatan 16 copy
Nyhemsgatan 16 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nyhemsgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2 varav 1 sovrum
Boarea 50 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 3 av 5

HALL
Via föreningens trevliga innergård, via hiss eller trappor, når du denna mycket trevliga tvåa på tredje våning. Välkommande hall, som tack vare ett långsmalt fönster över dörrkarmen, är ljus och rymlig. Bostaden stod inflyttningsklar så sent som 2018 och är därför i mycket gott skick. Direkt vid entrén finns ett 3-stavsparkett som är genomgående för hela bostaden. Väggarna har blivit vitmålade vilket bidrar till den ljusa och trevliga känslan. Till vänster finns möjlighet att hänga av sig jacka samt ställa undan skorna. I den inre delen av hallen finns tre garderober till förvaring samt ett städskåp. Ta av dig skorna och välkommen in!

KÖK/VARDAGSRUM
Några steg in i bostaden öppnar sig kök och vardagsrum. Ytan erbjuder möblering efter behov. Du får plats med både en mat- och soffgrupp, möjligheten till möblering är många! Köket från Ballingslöv har luckor av ek. Köksbänken är av laminat och avgränsar underskåpen mot stänkskyddet i vitt utförande. Köket är utrustat med påkostade kapitalvaror från Miele: induktionshäll, kolfilterfläkt (Franke), inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Med en öppen planlösning mot vardagsrummet så bidrar det till en härlig, ljus känsla samt optimalt för umgänge. Vardagsrummet sträcker sig längst hela högersidan där du enkelt får plats med en större soffgrupp om så önskas. Möjlighet till placering av en byrå eller skrivbordsdel är också möjlig.

BADRUM
Från hallen nås det stora helkaklade badrummet på höger sida. Ett stort och rymligt helkaklat badrum i stilrena materialval med en mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet erbjuder även tvättmöjligheter i tvättmaskin samt torktumlare från Miele. Ett skåp erbjuder gott om förvaring. Badrummet är utrustat med: wc, kommod, dusch med vikbara väggar i glas, samt badrumsspegel med belysning.

SOVRUM
Det stora luftiga sovrummet erbjuder plats för en större säng med tillhörande nattduksbord. Möbleringsalternativen är även en större säng och fler garderober, eller kanske plats för ett hemmakontor? Parkett på golvet och målade väggar.

BALKONG
Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen på ca 12,5 m2. Balkongen är mycket stor med gott om plats att ha både en lounge- och mat del. Flera el-uttag finns för att kunna tillföra belysning året om, eller kanske en terrassvärmare och grill? Här njuter du av solen från förmiddagssolen fram emot strax efter lunch.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 50 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme samt bergvärme.
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan märkt 1202 (om förrådet nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).

Balkong (om balkong nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Bredband TV & Internet (fiber) ingår i månadsavgiften.

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-01-19
Energikonsumtion 49 kWh/m2 år.
Primärenergital 61

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1202
Avgift 3538 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, internet (fiber 250/250 mbits), TV (BAS-paketet) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 5 050 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 550 kr
  • Hushållsström: 3 500 kr

Driftkostnaderna varierar beroende på avtal och förbrukning. Föreningen tar ut en avgift om 80kr/mån i fast avgift för elen (är inkluderat i elkostnaden ovan) samt en fast avgift per kwh. Avgiften per kwh varierar beroende på hur stor den egna produktionen av el (via solceller) varit.

Andel i förening 1,5855%
Andel av årsavgift 1,59%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 509 890 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2023). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn BRF Glashuset
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-6789
Gatuadress Nyhemsgatan 16
Postnummer 30249
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Glashuset ligger med kännetecknande arkitektur utmed Laholmsvägen, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Föreningen består av två huskroppar med loftgångar och totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens hus stod klart 2018 och föreningen äger fastigheten Gasen 1. Föreningen hus är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar samt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter ingår. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras för 150kr/natten. Cykelförråd både på markplan och i källarplan. I källarplan finns ett förråd som följer varje lägenhet.

RENOVERINGAR
Då föreningens hus omfattas av garantier fram till 2028 finns inga planerade renoveringar eller underhåll, förutom sedvanligt underhåll.
Under 2020 genomfördes tvåårsbesiktningen.
Under hösten 2022 kommer föreningen att gå över till IMD på elen (fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information) samt förse parkeringen med laddstolpar.
Genomförda renoveringar/investeringar:
2022/2023 - Solceller på taket samt ladd-stolpar till hälften av parkeringarna.I samma veva gick föreningen över till IMD för hushållsel.
2019 - Utökat antal parkeringsplatser.
2018 - Inrett gästlägenhet.

TV & INTERNET
Föreningen har infört kollektivt abonnemang för TV (grundutbud) & Internet (fiber 250/250 mbits) som ingår i månadsavgiften. Önskas sedan fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 35 parkeringsplatser mot en kostnad om 400kr/mån (separat kö tillämpas, ledig plats finns 2024-03-05). I övrigt fri parkering i närområdet. Parkeringsgarage finns att tillgå i anslutning till föreningens hus. Läs mer på www.hfab.se. Under hösten 2022 kommer föreningen förse hälften av platserna med laddstolpe.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2024-03-15; Föreningen valde att höja avgiften med 10% från 2024-01-01. Dessförinnan höjde föreningen avgiften med 5 % 2023-01-01. Föreningen anser sig ha bra ekonomi och hade en lägre snittränta än den ekonomiska planen under lång tid. Föreningen valde att under den perioden att amortera extra på sina lån med över 1 miljon kronor.
Överlåtelseavgift 1433 kr
Pantsättningsavgift 573 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad