VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, HALMSTAD

Nyhemsgatan 16

År 2018 stod Brf Glashuset färdig för inflyttning. Snabbt har föreningen blivit populär och uppmärksammad för sina stora balkonger, lummiga innergård samt stora glaspartier. På fjärde våning finns nu möjlighet att förvärva denna genomtänkta tvåa på 55 m2 med balkong på hela ca 14 m2.

Tack vare sitt strategiska läge har du alltid närhet till allt. Inom loppet av 5 minuter når du flera matbutiker och träningsanläggningar. Högskolan i Halmstad samt Resecentrum för vidare transport med tåg likaså. City för puls når du antingen via cykel eller med buss precis utanför husknuten - helt enkelt perfekt. Dessutom erbjuds möjlighet till parkeringsplats till en låg månadskostnad och gästlägenhet för 150kr/natten när vännerna kommer på besök. För endast 3368 kr/mån ingår värme, vatten, TV (BAS-paket), internet (fiber 250/250 mbits) samt bostadsrättstillägg. Önskas finns möjlighet till snabb inflyttning. Välkommen på visning!

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 55 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 3368 kr/mån
Rum 2
Våning 4 av 5
Hiss Ja
Balkong Ja
Byggnadsår 2018
Pris 1 950 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Känslan av nytt!

Planritning

Nyhemsgatan 16 copy
Nyhemsgatan 16 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nyhemsgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 2
Boarea 55 kvm. föreningens information
Hiss Ja
Våning 4 av 5

HALL
Via föreningens trevliga innergård, via hiss eller trappor, når du denna mycket trevliga tvåa på fjärde våning. Välkommande hall, som tack vare ett långsmalt fönster över dörrkarmen, är ljus och rymlig. Bostaden stod inflyttningsklar så sent som 2018 och är därför i mycket gott skick. På golvet finns ett stilrent ekparkettgolv som är genomgående för bostadens samtliga rum. Väggarna har blivit vitmålade vilket bidrar till den ljusa och trevliga känslan. Till höger finns möjlighet att hänga av sig jacka samt ställa undan skorna. En stor inredd klädkammare finns också på vänster sida om entrén, perfekt för att använda som klädkammare, eller varför inte göra om till ett hemmakontor. Utrymmet passar ypperligt till detta tack vare det liggande fönstret som angränsar mot taket. Ta av dig skorna och välkommen in.

KÖK/VARDAGSRUM
Några steg in i bostaden öppnar sig kök och vardagsrum. Tack vare sin öppna planlösning finns flera olika möbleringsalternativ för att utnyttja ytan maximalt - förslagsvis kanske en köksö? På så sätt skapas "rum-i-rummet" och ön avgränsar köksdelen mot vardagsrumsdelen. Matbordet placeras med fördel vid de stora fönsterpartierna med vy mot den stora balkongen samt grönska. Köket från Ballingslöv har ljusa skåpsluckor med beslag av borstat stål. En bänkskiva av laminat avgränsar underskåpen mot stänkskyddet i vitt utförande. Köket är utrustat med kapitalvaror från Cylinda: induktionshäll, kolfilterfläkt (Franke), inbyggd ugn, inbyggd mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Med en öppen planlösning mot vardagsrummet så bidrar det till en härlig och ljus känsla samt optimalt för umgänge. Vardagsrummet sträcker sig längst hela vänstersidan där du enkelt får plats med en större soffgrupp om så önskas. Möjlighet till placering av en byrå eller skrivbordsdel är också möjlig.

BADRUM
Från hallen nås det stora helkaklade badrummet på vänster sida. Ett stort och rymligt helkaklat badrum i stilrena materialval med en mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Badrummet erbjuder även tvättmöjligheter i tvättmaskin samt torktumlare från Cylinda. Ovanför maskinerna sitter ett arbetsbänk av laminat, samt två stycken förvaringsskåp. Badrummet är dessutom utrustat med: wc, kommod, handdukstork, dusch med vikbara väggar i glas, samt badrumsspegel med belysning.

SOVRUM
På höger sida nås det rymliga sovrummet som har plats för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord om så önskas. För att maximera ytan så byggdes det med två ingångar på varsin sida om sängen med skjutdörrar som går inuti väggen. Väggarna är målade i vitt utförande. Sovrummet ligger in mot den lugna innergården och förvaring erbjuds i en större dubbelgarderob, en enkelgarderob samt städskåp (med mässingsbeslag).

BALKONG
På bästa läget med maximal chans att njuta av solen från tidig förmiddag till eftermiddag. Från vardagsrummet nås den rymliga balkongen på ca 14m2 via altandörren. Balkongen är mycket stor med gott om plats att ha både en lounge- och matdel. Flera el-uttag finns för att kunna tillföra belysning året om, eller kanske en terrassvärmare och elgrill?

Välkommen att flytta rakt in!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 55 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme/Bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Övrigt om byggnaden 2022 - Målat om hela bostaden.
Övriga byggnader Utrymmen utanför bostadsrätten:
Balkong (om balkongen nyttjas med nyttjande- eller bostadsrätt har ej gått att få fram).
Det finns ett källarförråd märkta med nr 1304 (förrådet nyttjas med nyttjanderätt).

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-01-19
Primärenergital 61

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1304
Pris 1 950 000 kr utgångspris
Avgift 3368 kr/mån
Kommentar till avgiften inkl. värme, vatten, internet (fiber 250/250 mbits), TV (BAS-paketet) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 4 500 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 500 kr
  • Hushållsström: 3 000 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal. OBS! Under hösten 2022 kommer föreningen gå över till IMD (Individuell mätning av elförbrukningen). På så sätt slipper man nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år. Elen köps istället från föreningen som har ett kollektivt nät-abonnemang.

Andel i förening 1,7437%
Andel av årsavgift 1,74%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 563 032 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Beräkningen för bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är baserad på bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning för räkenskapsåret 2021.

Förening

Föreningsnamn BRF Glashuset
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-6789
Gatuadress Nyhemsgatan 16
Postnummer 30249
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Glashuset ligger med kännetecknande arkitektur utmed Laholmsvägen, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Föreningen består av två huskroppar med loftgångar och totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens hus stod klart 2018 och föreningen äger fastigheten Gasen 1. Föreningen hus är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar samt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter ingår. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras för 150kr/natten. Cykelförråd både på markplan och i källarplan. I källarplan finns ett förråd som följer varje lägenhet.

RENOVERINGAR
Då föreningens hus omfattas av garantier fram till 2028 finns inga planerade renoveringar eller underhåll, förutom sedvanligt underhåll.
Under 2020 genomfördes tvåårsbesiktningen.
Under hösten 2022 kommer föreningen att gå över till IMD på elen (fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information) samt förse parkeringen med laddstolpar.
Genomförda renoveringar:
2019 - Utökat antal parkeringsplatser.
2018 - Inrett gästlägenhet.

TV & INTERNET
Föreningen har infört kollektivt abonnemang för TV (grundutbud) & Internet (fiber 250/250 mbits) som ingår i månadsavgiften. Önskas sedan fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 35 parkeringsplatser mot en kostnad om 400kr/mån (separat kö tillämpas, ledig plats finns 2022-07-21). I övrigt fri parkering i närområdet. Parkeringsgarage finns att tillgå i anslutning till föreningens hus. Läs mer på www.hfab.se. Under hösten 2022 kommer föreningen förse hälften av platserna med laddstolpe.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-07-21; Föreningen kommer att höja avgiften med 5% från 1:e Januari 2023. Föreningen anser sig ha bra ekonomi och har en lägre snittränta än den ekonomiska planen. Föreningen har nyligen amorterat 850.000kr extra (sommaren 2021) på de befintliga lånen.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende