Centrum/öster, Halmstad

Nyhemsgatan 16

Här finns 3:an ni har väntat på! På ett perfekt läge mellan högskolan och city bor ni här bekvämt i Brf Glashuset. Huset stod klart så sent som sommaren 2018 så nyproduktionskänslan finns fortfarande kvar. Bostaden erbjuder en härlig och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket skapar optimala sociala ytor samt ett fantastiskt ljusinflöde. Det stora helkaklade badrummet med både golvvärme samt tvättmaskin och torktumlare ger det en extra lyx. Bostaden erbjuder även två rymliga sovrum, en klädkammare samt en stor uteplats på ca 18 m2, perfekt att kunna njuta av sommaren på!

I den låga avgiften ingår: Fiber (250/250mbits), TV (grundutbud), värme, vatten samt bostadsrättstillägg.

Välkommen att boka in din privata visningstid redan idag.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 70 kvm
Avgift 4083 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2018
Pris 2 195 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Inflyttningsklart med stor uteplats!

Planritning

Nyhemsgatan 16 copy
Nyhemsgatan 16 copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nyhemsgatan 16

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 70 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Välkomna in i denna mysiga lägenhet. På golvet ligger ett parkettgolv som sedan är genomgående i hela lägenheten. Till höger finns en naturlig upphängning för jacka samt plats för att ställa av sig skorna. In till höger finns en större klädkammare.

SOVRUM
Det första sovrummet ligger direkt in till vänster. Ett stort rum perfekt som sovrum med gott om plats för en dubbelsäng samt ytterligare möblemang efter behov. Eller som användande av kontor eller barnrum eller tonårsrum. Snyggt ekparkettgolv samt väggar målade i en grå/blå nyans för en härlig och ombonad känsla.

BADRUM
Från hallen nås det stora helkaklade badrummet in till höger. För maximal bekvämlighet finns golvvärme samt egen tvättavdelning. Badrummet är utrustat med vikbara duschväggar i glas, vask med kommod, tvättmaskin, torktumlare, handdukstork samt spegel med belysning. Ovanför tvättavdelningen finns en praktisk arbetsbänk med två överskåp samt bänkbelysning. Vitt kakel på väggarna samt ett grått klinker på golvet.

KÖK
Från hallen nås köket in till vänster i slutet av hallen. Med en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum skapar man en optimal yta för social samvaro. Det snygga köket från Ballingslöv i ljusa toner bryter av lite mot de vita väggarna, vita stänkskyddet i kakel samt laminatbänkskivan i ljust. Köket är utrustat med hel kyl- samt frysskåp, induktionshäll, inbyggnadsugn samt micro, fläkt, dubbel diskho med blandare samt en diskmaskin. Med den öppna planlösningen går det att ha ett större matbord för den som önskar. Tack vare sitt hörnläge så har bostaden 2 extra fönster på långsidan i köket som bidrar till ett härligt ljusinflöde.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet har en öppen planlösning vilket är perfekt för att kunna möblera på ett optimalt sätt. Här finns plats för en något större hörnsoffa, soffbord samt ytterligare möblemang. Med stora fönster längst med hela kortsidan ger detta lägenheten ett härligt ljusinflöde. Som en trevlig detalj finns en fondtapet i något mörkare färg på vänster sida som bryter av fint mot övriga väggar i vitt. Utgång till uteplatsen finns till vänster i rummet.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås från vardagsrummet med två platsbesparande dörrar som går inuti väggar på varsin sida om rummet. Kvadratsmart rum där det går att få in en dubbelsäng för den som önskar eller ha det som ett kontor som nuvarande ägare har det. Väggarna är målade i vitt och med samma snygga ekparkettgolv. Till vänster i rummet längst med hela sidan finns förvaringslösningar i de befintliga garderoberna.

UTEPLATS
Från vardagsrummet nås den stora uteplatsen på ca 18 m2. Här finns det gott om plats för loungemöbler samt matgrupp för att kunna njuta maximalt på sommaren. Uteplatsen har gott om plats så även grillen för plats!

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 70 kvm
Byggnadsår 2018
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning fjärrvärme/bergvärme
Ventilation Mekanisk frånluft med återvinning
Övriga byggnader Till varje lägenhet följer ett förråd i källarplan (märkt med 1001).

Energideklaration

EnergiklassC
Utförd Ja, 2021-01-19
Primärenergital 61

Ekonomi

Lägenhetsnummer 1001
Pris 2 195 000 kr som utgångspris
Avgift 4083 kr/mån
Kommentar Inkl Värme, vatten, fiber (250/250 mbits), TV (grundutbud) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 2 996 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 2 996 kr

Andel i förening 2,2193%
Andel av årsavgift 2,22%

Förening

Föreningsnamn BRF Glashuset
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769632-6789
Gatuadress Nyhemsgatan 16
Postnummer 30249
Ort Halmstad
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Glashuset ligger med kännetecknande arkitektur utmed Laholmsvägen, mitt emellan city och Högskolan i Halmstad. Föreningen består av två huskroppar med loftgångar och totalt 54 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningens hus stod klart 2018 och föreningen äger fastigheten Gasen 1. Föreningen hus är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar där även momenten styrelseansvar samt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter ingår. Föreningen har tecknat avtal med PART Fastighetsförvaltning om ekonomisk- och teknisk förvaltning.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har en övernattningslägenhet som kan hyras för 150kr/natten. Cykelförråd både på markplan och i källarplan. I källarplan finns ett förråd som följer varje lägenhet.

RENOVERINGAR
Då föreningens hus omfattas av garantier fram till 2028 finns inga planerade renoveringar eller underhåll, förutom sedvanligt underhåll.
Under 2020 genomfördes tvåårsbesiktningen.
Under hösten 2022 kommer föreningen att gå över till IMD på elen (fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information) samt förse parkeringen med laddstolpar.
Genomförda renoveringar:
2019 - Utökat antal parkeringsplatser.
2018 - Inrett gästlägenhet.

TV & INTERNET
Föreningen har infört kollektivt abonnemang för TV (grundutbud) & Internet (fiber 250/250 mbits) som ingår i månadsavgiften. Önskas sedan fler kanaler eller högre hastighet på internet tecknas och bekostas det av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 35 parkeringsplatser mot en kostnad om 400kr/mån (separat kö tillämpas, ledig plats finns 2022-07-21). I övrigt fri parkering i närområdet. Parkeringsgarage finns att tillgå i anslutning till föreningens hus. Läs mer på www.hfab.se. Under hösten 2022 kommer föreningen förse hälften av platserna med laddstolpe.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-07-21; I dagsläget finns inga planer på att förändra avgiften. Föreningen anser sig ha bra ekonomi och har en lägre snittränta än den ekonomiska planen. Föreningen har nyligen amorterat 850.000kr extra (sommaren 2021) på de befintliga lånen.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende