Visningar

Boka visning
Centrum, HALMSTAD

Nissabogatan 8

Mycket trivas trea med lugnt läge på Nissastrand. Lägenheten är genomgående, på 91,5 m2, har en modern och öppen planlösning med enastående takhöjd på hela 2.6 meter. I trivsamt solläge finns en stensatt uteplats där du kan bilda din egna oas och njuta av solen under soliga dagar och kvällar. För dig som vill går det även att glasa in uteplatsen för att kunna nyttja den under större delen av året. Tack vare att bostaden ligger en trappa upp mot Nissabogatan är insynen i lägenheten minimal. Förutom allt detta erbjuds två luftiga sovrum, goda förvaringsmöjligheter, helkaklat badrum samt separat tvätt-avdelning. I BRF Villa Real bor du i en stabil och välskött förening, ett stenkast från stadens puls och Nissans pålande vatten. Föreningen erbjuder flera mervärden såsom hiss, garage, övernattningslägenhet samt gym. Dessutom en trivsam och grönskande innergård. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 91.5 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 5553 kr/mån
Rum 3
Våning 1 av 5
Hiss Ja
Byggnadsår 2008
Pris 3 195 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Lugnt läge i markplan!

Planritning

Nissabogatan 8 copy
Nissabogatan 8 copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Nissabogatan 8

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 91.5 kvm. föreningens information
Hiss Ja

En trappa upp från vägen, uteplats markplan.

HALL
Välkomnande hall med lättskött klinker på golvet, som sedan övergår till en vacker ekparkett på resterande ytor. Hallen erbjuder möblering och en mycket generös garderob med skjutbara dörrar på höger sida. Här då du plats med flera ytterplagg och skor. Tack vare att lägenheten är genomgående är den ljus och luftig. Dessutom, eftersom en ligger en halv trappa upp mot Nissbogatan, är insynen minimal. I den inre delen av hallen finns ytterligare förvaring i rejäl klädkammare! Ta av dig skorna och välkommen in.

SOVRUM
Det första sovrummet är något större än det andra. Du får plats med dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Kläder förvaras i rymlig garderob med skjutbara dörrar. Parkett på golvet och tapetserade väggar.

SOVRUM
Rymligt sovrum som passar utmärkt som barn-, tonårs-, gästrum eller hemmakontor. Parkett på golvet och tapetserade väggar.

BADRUM
Stilrent och helkaklat badrum med golvvärme. Badrummet är väl tillagat. Tvättmöjligheter erbjuds i separat tvätt-del! Utrustning: wc, stor kommod, spegelskåp samt dusch med vikbar dörr av glas (idag finns ett badkar som ingår i köpet).

TVÄTTDEL
Separat tvättstugedel med mycket god förvaring i flera överskåp och två rymliga linneskåp. Arbetsbänk av laminat erbjuder bra arbetsytor. Utrustning: tvättmaskin, torktumlare och vask.

KÖK/VARDAGSRUM
Rymligt L-format kök från HTH. Köket är i mycket gott skick, likaså kapitalvarorna. Köket erbjuder mycket goda förvaringsmöjligheter i flera under- och överskåp. Arbetsbänken är av laminat, ovanför arbetsbänken sitter ett vitt kakel som stänkskydd. Vid fönstret finns den naturliga matplatsen och möjlighet att placera ett matbord till vardag som till fest. I taket och under överskåpen sitter spotlights för en behaglig arbetsbelysning. Utrustning: spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin, kyl och frys.

Med en delvis öppen planlösning finns kök och vardagsrummet. Vardagsrumsdelen möbleras efter behov och du får enkelt plats med en större soffgrupp, läshörna eller möjlighet till ett hemmakontor. Parkett på golvet och målade väggar.

UTEPLATS
Härligt mysig uteplats med sol under stor del av dagen. Uteplatsen är stensatt och det finns även växtlighet. För dig som önskar kan förslagsvis uteplatsen glasas in. Fråga ansvarig fastighetsmäklare för mer information.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 91.5 kvm
Byggnadsår 2008
Fönster 2-glas/3-glas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation FTX-system
Övriga byggnader Till bostaden följer ett förråd i källarplan.

Marken disponeras med allmän nyttjanderätt. Information om upplåten mark har ej gått att få fram.

Energideklaration

Utförd Ja, 2013-10-02
Energikonsumtion 92 kWh/m2 år.

Ekonomi

Lägenhetsnummer 46
Pris 3 195 000 kr utgångspris
Avgift 5553 kr/mån
Kommentar Inkl. värme, vatten, TV, internet (fiber) samt bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 6 250 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Försäkring: 1 750 kr
  • Hushållsström: 4 500 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och avtal.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 1,57069%
Andel av årsavgift 1,57067%

Förening

Föreningsnamn Riksbyggens BRF Villa Real
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769612-8987
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Villa Real bilades 2009 då även föreningens hus uppfördes. Föreningen har 60 lägenheter samt 48 garageplatser i källarplan. Den mysiga innergården delas tillsammans med grannföreningen Brf Henrik. Föreningen har avtal med Riksbyggen som sköter ekonomisk- och teknisk förvaltning samt fastighetsskötsel. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://villareal.se.

RENOVERINGAR
Inga planerade renoveringar förutom sedvanligt underhåll. Föreningen har upprättat en underhållsplan. Undersöker möjligheten om att installera solceller.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Varje lägenhet har ett lägenhetsförråd i källaren. Förrådet har samma nummer som lägenheten och numret finns ovanför/vid sidan om dörrarna. Cykelförråd finns också i källaren. Övernattningslägenhet ligger på Nissabogatan 2 (200 kr/dygn). Motionslokal i källaren på Nissabogatan 8.

PARKERING
Föreningen har 48 st garageplatser i källarplanet (separat kö) varav 6 st är laddbilsplatser. Pris: 600 kr/mån för vanlig plats, 900 kr/mån för elbilsplats samt tillkommer kostnad för elförbrukningen. I övrigt parkering i närområdet mot avgift. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på www.halmstad.se.

TV & INTERNET
Föreningen har avtal med Telia (Fiber) vilket innebär att TV (Lagom), bredband (fiber100/10 mbits) samt IP-telefoni ingår i avgiften.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
Efter samtal med föreningens ordförande 2022-08-29: Föreningen anser sig ha mycket god ekonomi. Föreningen har aldrig höjt avgiften. Diskussion om en avgiftshöjning för 2023.
Överlåtelseavgift 1208 kr
Pantsättningsavgift 483 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende