VILL DU VETA MER OM BOSTADEN?

  • Dela via:
Centrum/öster, HALMSTAD

Korngatan 5

Lägenheten är genomgående vilket ger ett härligt ljusinflöde genom hela bostaden och med en bra planlösning där alla ytor optimerats känns den perfekt. Med ett centralt läge så finns närhet till allt Halmstad har att erbjuda, med endast 5 min på cykel så tar du dig in till stora torg eller bort till Högskolan.
Bostaden erbjuder ett modernt och helkaklat badrum i stilfulla färger, stort kök med matplatsdel, 2 bra sovrum samt vardagsrum med direkt utgång till balkongen gör att lägenheten har allt man kan önska sig. Med sol från eftermiddagen samt resten av kvällen på balkongen kommer man kunna ha många fantastiska sommardagar att njuta på. I bostadsrättsföreningen Nyatorp bor man bra med närhet till stan samt högskola.

Boka in dig på din personliga visningstid redan idag.

Information

Bostadstyp Lägenhet
Boarea 70 kvm
Upplåtelseform Bostadsrätt
Avgift 4601 kr/mån
Rum 3
Våning 2 av 2
Hiss Nej
Balkong Ja
Byggnadsår 1951
Pris 1 850 000 kr som utgångspris

Ansvarig mäklare
Claudia Rydén
Reg. Fastighetsmäklare
0735-18 82 92
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Extra kontaktperson
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Rymlig och fräsch 3:a på lugnt och mysigt läge!

Planritning

Korngatan 5 copy
Korngatan 5 copy
Claudia Rydén

Claudia Rydén

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Korngatan 5

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 3
Boarea 70 kvm. föreningens information
Hiss Nej

HALL
Välkomnande hall i ljusa färger med ett härligt ljusinflöde från flera väderstreck. Till vänster finns plats för att hänga av sig jackan samt plats för att ställa undan skorna. Hallen är rymlig vilket gör det möjligt att ha byrå eller liknande för den som önskar. På väggarna sitter en blommig tapet och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

SOVRUM
Det första och största sovrummet nås direkt till vänster från hallen. Rummet är stort med möjligheter att använda det på flera sätt. Perfekt för att barnen ska kunna dela rum eller ha en större dubbelsäng samt få plats med en skrivbordshörna eller ytterligare förvaring. I rummet finns två stora och extra rymliga garderober, med hyllor i den ena och hyllor samt klädstång i den andra. På väggarna sitter en vävtapet i vitt samt med en världskarta på den ena väggen och på golvet ligger ett laminatgolv.

KÖK
Köket renoverades 2017 med snygga köksluckor i vitt med handtag i silver vilket bryter av mot det färgglada stänkskyddet. Köket är rymligt med en stor yta för att kunna ha ett större matbord samt stolar. Från fönstret har man en trevlig utsikt mot grönområdet utanför.
Köket är utrustat med kombinerad inbyggnadskyl- och frysskåp, fläkt, spishäll i glas, laminatbänkskiva i grått, inbyggnadsugn, micro samt rostfri diskho med blandare. Väggarna är vita och på golvet ligger ett grått laminatgolv.

SOVRUM
Det andra sovrummet nås i slutet av hallen in till höger. Ljust och härligt rum med stora fönster ut mot grönområdet, med plats för dubbelsäng samt mycket förvaring i de befintliga garderoberna. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett laminatgolv i ljusa färger.

BADRUM
Helkaklat badrum i stilrena färger med grått klinker samt vitt kakel. I badrummet finns även ett mindre fönster som är perfekt för att kunna vädra ur badrummet. Badrummet är utrustat med wc, handfat med kommod, dusch med duschvägg i glas, högskåp med spegel, spegelskåp med belysning.

VARDAGSRUM
Det stora vardagsrummet nås i slutet av hallen in till vänster. Här finns gott om plats för större soffa med plats för hela familjen samt läshörna och kontorshörna. Med stora fönster ger det rummet ett härligt ljusinflöde samt en trevlig utsikt över innergårdarna. På golvet ligger ett fint ekparkettgolv och på väggen sitter en fondtapet med bladmönster i ljusa färger.

BALKONG
Från vardagsrummet nås balkongen via altandörren rakt fram. På balkongen finns det plats för mindre bord med stolar, här kan man sitta och njuta av eftermiddags- samt kvällssolen. Här ligger även ett trall på golvet samt med vindskydd på bägge sidor gör balkongen lite mer skyddad mot vinden.

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 70 kvm
Byggnadsår 1951
Fönster 3-glas isolerglas
Uppvärmning Fjärrvärme
Ventilation Självdrag
Övriga byggnader Till bostaden följer två förråd i källarplan, märkta nr . Storleken på gallerförrådet är ca 3m2, storleken på matkällarförrådet är ca 2,1 m2 (enligt uppgift från säljaren, information om förråd nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Balkongen är på ca 4,5m2 (enligt uppgift från säljaren, information om balkongen nyttjas med bostads- eller nyttjanderätt har ej gått att få fram).

Energideklaration

EnergiklassF
Utförd Ja, 2015-09-25
Primärenergital 136

Ekonomi

Lägenhetsnummer 12-1102
Pris 1 850 000 kr som utgångspris
Avgift 4601 kr/mån
Kommentar till avgiften Inkl: Värme, vatten samt bostadsrättstillägg
Elförbrukning 2 068 kWh/år
Driftkostnad 9 362 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Hushållsström: 9 362 kr

Driftkostnaden varierar beroende på den individuella förbrukningen samt vilket avtal som tecknas.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Andel i förening 3,811%
Andel av årsavgift 3,811%
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning 529 201 kr
Kommentar till indirekta nettoskuldsättning Indirekt nettoskuldsättning baseras på föreningens lån minus likvida tillgångar (föreningens kassa) och räntebärande tillgångar (exempelvis ränteplacerade pengar). Beräkningen är gjord på senaste tillgängliga årsredovisningen (2021). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Förening

Föreningsnamn BRF Nyatorp i Halmstad
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 769624-7274
Gatuadress Korngatan
Epostadress info@nyatorp.nu
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Nyatorp i Halmstad bildades 2012. Föreningens hus uppfördes 1951-53 och består av 28 lägenheter varav 27 upplåtna med bostadsrätt. Dessutom finns lokaler, 3 st garage samt 6 st parkeringsplatser. Föreningen äger fastigheterna Kolonnen 1, 2, 3 och Kometen 1, 2, 3, 11. Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Dina försäkringar. I försäkringen ingår även bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter samt styrelseansvar. Stadgeenlig fastighetsbesiktning genomförs årligen. Föreningen är medlem i Nyatorps Samfällighetsförening. Föreningen har 1-2 städdagar/år för att gemensamt utföra så mycket ”fix” som möjligt, för att hålla nere kostnaderna och därmed avgifterna.

Besök gärna föreningens hemsida: http://nyatorp.bostadsratterna.se/

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Till varje bostad följer 2 st förråd i källarplan. Tvättstuga finns på Hederstiernas gata 30, 48 och Korngatan 5 och bokas via en app. Föreningen har även en stor fin trädgård att nyttja för föreningens medlemmar.

RENOVERINGAR
Kommande: Pågående byte av tappvattenledningar som beräknas vara klart innan sommaren 2023. Underhåll av fuktskada i garage ska påbörjas innan sommaren 2023.

Utförda:
2010 - Fönster
2010 - Tak
2013 - Nya avloppstammar i mark utanför hus, förberedelse för inkoppling mot nya dagvattenledningar i gatan
2015 - Fiber
2016 - Förstärkning av elsystem till tvättstugan Korngatan 5, byte av diverse takfönster.
2018 - Relining av avloppstammar.
2020 - Åtgärder efter OVK-besiktning har utförts.
För mer detaljerad information se årsredovisning .

TV & INTERNET
Föreningen är ansluten till Halmstads Stadsnät. Valfritt abonnemang tecknas och bekostas av den enskilde medlemmen.

PARKERING
Föreningen har 3 st garage (461 kr) och 6 st parkeringsplatser (265 kr). Separat kö tillämpas, lång kö i dagsläget. Fri parkering i närområdet.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

ÖVRIGT
Föreningen ombesörjer byte av avloppsbrunn i samband med ev. badrumsrenovering.

FÖRENINGENS EKONOMI & PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR:
Efter samtal med representant för föreningens styrelse (2023-04-16): Föreningen höjde avgiften 2023-01-01 med ca 4 %. Inga övriga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Men föreningen har höjt avgiften i enlighet med den ekonomiska planen med ca 2% per år för ta höjd för den allmänna prisutvecklingen (inflation).

Föreningens befintliga lån per datum: 2023-04-17
Lån 1: 1.692.250 kr löper ut 2024 med ränta 3,97%
Lån 2: 2.087500kr löper ut 2024 med ränta 3,87%
Lån 3: 5.314.655 kr löper ut 2023 med ränta 1,5%
Lån 4: 5.662.500 kr löper ut 2025 med ränta 1,15%

Ovan information är inhämtat 2023-04-17 från föreningen. Slutlig köpare uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningens styrelse.
Överlåtelseavgift 1313 kr
Pantsättningsavgift 525 kr
Föreningen tillåter juridisk person som köpare Nej
Överlåtelseavgift betalas av Köpare

Dokument

Området

Med en utmärkt placering mellan Högskolan i Halmstad och Halmstad city bor du som vill leva i händelsernas centrum! Här nås det mesta på en kort promenads avstånd och med cykel når du snabbt strand med salta bad. För den aktive finns flertalet träningsanläggningar belägna i närområdet med varierande öppettider. Servicenivån i området är hög med ett flertal närbelägna matbutiker och restauranger. Puls nås bäst inne i centrala Halmstad. Kommunikationerna är bra och önskar du resa utanför Halmstad ligger Halmstad resecentrum i korsningen Laholmsvägen/Enslövsvägen. Här finner du tågstation, regionsbussterminalen och även terminalen för stadsbussarna. Halmstads resecentrum är knutpunkten för all kollektivtrafik, vilket ger snabba och bekväma byten, speciellt för pendlaren!

Övrigt

Förskolor:

Nicolaigårdens förskola, Nissans förskola, Teknikförskolan, Fiskens förskola, Grottans förskola, Engelbrekts förskola, Rödhakens förskola, Förskolan Humlan

Skolor: Nyhemsskolan (Åk F-5), Furulundsskolan (Åk F-9),

Gymnasieskolor:

Sturegymnasiet, Högskolan i Halmstad

Räkna på ditt nya boende