Centrum, Halmstad

Kasten Rönnowsgatan 3F

Mitt i händelsernas centrum finns möjlighet att förvärva denna mysiga etta om ca 42 m2, ett boende som passar utmärkt för dig som studerar eller önskar flytta hemifrån. Lägenheten är i gott skick och erbjuder ett helt nytt kök (inkl. nya kapitalvaror) samt renoverade ytskikt. Brf Bikupan är ytterst välskött förening och erbjuder låga avgifter till sina medlemmar, avgiften för denna bostad är endast 2294kr/mån. Föreningen erbjuder flera mervärden såsom hiss, tvättstugor, mysig innergård samt möjlighet till parkeringsplats i garage. Direkt utanför dörren har du tillgång till hela centrums utbud av nöje, shopping och grönskande parker. Högskolan i Halmstad når du snabbt och smidigt med buss eller cykel, havet för salta bad lika så. Varmt välkommen på visning.

Information

Bostadstyp Bostadsrätt
Boarea 41.6 kvm
Avgift 2294 kr/mån
Rum 1
Våning 2 av 4
Hiss Ja
Byggnadsår 1982
Pris 1 495 000 kr utgångspris

Ansvarig mäklare
Marcus Hilbertsson
Reg. Fastighetsmäklare
0703-35 05 67
Skicka e-post ›› Läs mer om mig

Översikt Bilder Planritning Fakta Dokument Område

Helt nytt kök!

Planritning

Kasten Rönnowsgatan 3C copy
Kasten Rönnowsgatan 3C copy
Marcus Hilbertsson

Marcus Hilbertsson

Reg. Fastighetsmäklare

Vad är din bostad värd?

Jag hjälper dig med en kostnadsfri värdering. Skriv till mig nedan.

Kasten Rönnowsgatan 3F

Bostadsfakta

Planlösning

Antal rum 1
Boarea 41.6 kvm. föreningens information
Hiss Ja

HALL
Välkomnande hall med parkett på golvet och vitmålade väggar. Rakt fram finns två garderober till förvaring. På vänster sida kan jacka samt skor ställas undan. Välkommen in!

BADRUM
Badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet. Utrustning: wc, handfat, badrumsspegel, badkar samt varmvattenberedare.

RUM
Yteffektivt rum med möjlighet till möblering efter behov. Förslagsvis avgränsas ena hörnan för att skapa en sovalkov. Du får dessutom plats med en soffgrupp och läshörna. Parkett på golvet och målade väggar i vitt utförande. En fransk balkong erbjuder vädringsmöjligheter.

KÖK
Smakfullt renoverat kök från E-poq med ljusgråa luckor. Förvaring erbjuds i flera under samt överskåp. Bänkskivan är av marmorimitation (laminat) och ger ett stilrent intryck tillsammans med det vita stänkskyddet. Kapitalvarorna är i rostfritt utförande. Förvaring erbjuds i flera under- samt överskåp. Dessutom finns ett skafferi och städskåp för ytterligare förvaring. Under överskåpen sitter spotlights. Vid fönstret kan ett litet barbord placeras med två stolar. Parkett på golvet och målade väggar. Utrustning: induktionshäll (Electrolux), spisfläkt (Electrolux), ugn (Electrolux), integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys (Electrolux).

Byggnad

Typ av byggnad 320 - Flerfamiljshus
Boarea 41.6 kvm
Byggnadsår 1982
Fönster 3-glas
Uppvärmning Direktverkande el
Ventilation Mekanisk (endast frånluft)
Övrigt om byggnaden 2022:
- Renovering av kök.
2021:
- Nya golv i rum/hall.
- Målat om.
Övriga byggnader Tvättstuga i varje trappuppgång samt en större gemensam i garaget. Förråd till denna bostad finns i källarplan.

Energideklaration

EnergiklassE
Utförd Ja, 2018-10-01
Primärenergital 69

Ekonomi

Lägenhetsnummer 222
Pris 1 495 000 kr utgångspris
Avgift 2294 kr/mån
Kommentar inkl. vatten och bostadsrättstillägg.
Driftkostnad 8 690 kr/år och fördelas enligt följande:
  • Uppvärmning: 7 150 kr
  • Försäkring: 1 540 kr

Driftkostnaden varierar beroende på förbrukning och det avtal du väljer. Föreningen debiterar 1,65kr/kwh för den förbrukningen som sker för uppvärmning, uppvärmning av vatten samt hushållsel. I posten uppvärmning ingår kostnaden för uppvärmning av vatten samt hushållsel. På så sätt slipper man nätkostnaden, en besparing på några tusenlappar per år.

Pantsatt Ja, bostaden är pantsatt.
Inre reparationsfond 79 kr
Andel i förening 0,6362%
Andel av årsavgift 0,63688%

Förening

Föreningsnamn Brf Bikupan
Organisationsform Bostadsrätt
Organisationsnummer 716408-0231
Äkta/oäkta förening Äkta
Allmänt om föreningen Brf Bikupan är välkänd för sitt centrala men ändå lugna läge och är ytterst välskött. En aktiv föreningen där diverse aktiviteter anordnas av medlemmarna och under de varma sommarkvällarna grillas det för fullt på den gemensamma innergården. Föreningen äger fastigheten Bikupan 4 och föreningens hus uppfördes 1982. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar samt föreningen har valt att teckna ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga medlemmar. Brf Bikupan har avtal med Riksbyggen som biträder styrelsen med dess ekonomiska och tekniska förvaltning. I avtalet ingår även service för föreningens medlemmar vid akuta behov (kostnaden debiteras den enskilde medlemmen vid nyttjande av tjänsten).

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I varje trappuppgång finns en mindre tvättstuga. Det finns även en större tvättstuga i garaget och nås enklast via källargången. I källarplan finns även bilplatser. Samtliga trapphus har hiss. Till varje bostad följer ett förråd i källarplan (vissa saknar och då återfinns förrådet inne i lägenheten). Fråga ansvarig mäklare vilket förråd som tillhör denna bostad. På innergården finns ett miljöhus med källsortering.

Föreningen har teckna avtal med Bixia om att köpa in all el till föreningen. Elen säljs sedan till medlemmarna och varje enskild medlem debiteras för den faktiska förbrukningen. På så sätt kommer driftkostnaderna att sänkas för varje medlem eftersom enbart en nätavgift (för föreningen) kommer att betalas.

RENOVERINGAR
Föreningen har upprättat en underhållsplan.
Kommande: Relining (rörinfodring) kommer göras under 2021-2022 (OBS! Ej stambyte).

Utförda:
Fiberindragning (2020).
Renovering av innergård samt byggt miljöhus (2017).
Säkerhetsdörrar (2014).
Bytt/renoverat fläktsystem för att få bättre ventilation och OVK (2016).
Installerat nytt portlås/portlås (2016).

PARKERING
Föreningen har 85 st bilplatser (325 kr/mån) och 5 st MC-platser(100 kr/mån) placerade i källaren. Infarten finns på Barnhemsgatan. Separat kö tillämpas. Parkering finns även utmed gatan och i närområdet. Boendeparkering tillämpas. Läs mer på: www.halmstad.se

TV & INTERNET
Bredband (fiber) och TV tecknas och bekostas av varje enskild medlem.

FÖRSÄKRING
Varje enskild medlem tecknar och bekostar valfri hemförsäkring. Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens samtliga lägenheter (behöver ej tecknas av de boende i sin hemförsäkring).

FÖRENINGENS EKONOMI OCH PLANERADE AVGIFTSFÖRÄNDRINGAR
2022-02-06: Efter samtal med styrelsens ordförande: Ingen avgiftshöjning är planerad. Föreningen höjde avgiften 2022-01-01 med 2% för kommande rörinfodring.

Ovanstående uppgifter är inhämtade av berörd förening 2022-02-06. Spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen.
Antal lägenheter 93
Överlåtelseavgift 1190 kr
Pantsättningsavgift 473 kr
Överlåtelseavgift betalas av Säljare

Dokument

Området

Halmstad firade 2007 700-års jubileum. Stadens långa historia märks av vid en promenad genom staden med sin arkitektur från flertalet olika epoker med kulturhistoriska byggnader som Norre Port, Halmstad Slott och S:t Nikolai kyrka. För den historiskt intresserade syns de gamla vallgravarna och de pittoreska husen från en tid långt före vår. Stadens gedigna historia kännetecknas även av flera olika maktkamper där Halmstad turades om att tillhöra Sverige och Danmark. Att bo i centrala Halmstad ger dig en behaglig vardag. Det mesta nås till fots, cykel, bil eller buss. I city finns flertalet trevliga caféer, personliga butiker, bra restauranger, nattliv och puls. Från tidig vår till sen höst finns flertalet uteserveringar öppna som erbjuder olika former av mat och dryck. Vilken blir din favorit? För den aktive finns flertalet träningsanläggningar i city med varierande öppettider. På Galgberget finns även bra motionsslingor med en vacker vy mot havet och ner mot centrum och önskas en tur vid havet kan vi varmt rekommendera Prins Bertils stig som tar dig hela vägen ut till Tylösand. Inom 20 minuter nås ett dopp i havet vid Tylösand, Östra stranden eller Västra stranden. Under sommarmånaderna finner du här olika aktiviteter såsom Afterbeach, minigolf och mysiga restauranger vilket uppskattas av både semesterfirare som halmstadborna själva. Under soliga och varma sommarkvällarna fylls parker med människor som vill grilla och umgås. Studenter som studerar på Högskolan i Halmstad tar med lätthet cykel eller buss ner till campus eller det vackra Stadsbiblioteket med en vacker vy precis vid Nissan. För den som pendlar med tåg nås även Halmstad station snabbt och smidigt med cykel eller en kort promenad.

Övrigt

Förskolor:
Sömntutan förskola, Dragonens förskola, Höjdens förskola, Nymansgatas förskola, Västanvindens förskola, Aleskogens förskola, Kajutans förskola.

Skolor:
Slottjordsskolan, Brunnsåkerskolan , Eketånga Montessoriskola, Internationella Engelska skolan, Wallbergsskolan, Vittra i Halmstad, Kattegatt gymnasiet.

Räkna på ditt nya boende